Celoroční rýma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2039
19.3.13 09:33

Tam zvědavám mi dali - co to plácám, to je tak, když píšu s dítětem na klíně :-) Chtěla jsem napsat, že mi tam dali ten sprej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
19.3.13 09:36

No ona tu závislost měla i švagřinka, jenže můj muž dělá práci jakože svářeč-zámečník, takže to s ucpaným nosem je docela nemyslitelný. Nejlepší bude asi navštívit obvodní, ona má docela rozhled tak snad ho pošle buď na ORL nebo na alergologii.
A děkuji všem moc za reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.3.13 09:42

Jasně, vždycky je třeba začínat u obvodní… Já měla otřesnou, tak jsem to řešila rovnou pak na ORL, ale fakt podle tvých indicií jsem si téměř jistá (ale nejsem doktor, to je jasné :-))Ono, když se člověk hýbe, tak se ten noc tolik neucpává, ale fakt to chce vydržet první třeba den a postupně je to lepší a lepší. Řekla bych, že odvykačka je přímo úměrná době závislosti. Já si stříkala snad 12 let, takže to pak samozřejmě bylo těžší. Teď když mám rýmu, stačí po tom týdnu vydržet pár hodin a ta sliznice se sama obnovuje rychlostí blesku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
19.3.13 09:45

No pokud nesmrká, ale má jenom ucpaný nos, tak jsou to pravděpodobně zduřelé polypy v nose…mám to taky. Byla jsem už i na operaci, kde mi je spálili laserem, ale za rok a půl se mi to teď vrátilo :cert:…kojím, takže až přestanu, tak musím na operaci znovu…ty kapky si dávám tak po třech hodinách a už jsem skoro bez čuchu…je to docela opruz :(…a vtipné je, že ani doktoři nevědí, co to způsobuje. Prý asi alergie a astma, ale já třeba nemám ani jedno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.3.13 09:47

Ale já taky nesmrkala, z nosu mi neteklo a byla to alergie, rok jsem si stříkala olynth a pak jsem konečně dostala od obvoďačky doporučení na alergo
To, že si stříká sprej, tak asi tam byl nějaký důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.3.13 09:48

@Malinoisa to je zajímavé, to jsem ještě neslyšela. A můžu se tě zeptat, jestli ta vyšetření a operace byly bolestivé? Já vždy když slyším něco podobného, naskáčou mi pupínky, já jsem na nos hrozně háklivá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.3.13 09:49

@Januliiik Jasně, já to beru jen ze své zkušenosti, je možné, že tam je nějaká alergie, to je jasné. Doktorka určitě pošle na vyšetření a bude jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.3.13 09:53
@PetrušeKl píše:
@Januliiik Jasně, já to beru jen ze své zkušenosti, je možné, že tam je nějaká alergie, to je jasné. Doktorka určitě pošle na vyšetření a bude jasno…

však jj :-) každý píše tak, jak to měl on. Já mám třeba alergii na prach a na roztoče mimo jiné, a když se stane, že dýl jak týden nepřevleču povlečení tak mám nos ucapný během pár minut co lehnu do peřin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
19.3.13 10:22

@PetrušeKl No vyšetření jako takové ani nebolí, prostě se ti dívaj do nosu. Já jsem byla po prvním vyšetření ještě na rentgenu dutin, kde mi našli ještě cystu. Na operaci jsem byla ve Vojenské nemocnici a byla jsem tam asi 4 dny myslím. Byla jsem v celkové narkóze a následné dny mi myslím třikrát denně měnili drény v nose. To teda bolelo jak čert (naštěstí tam byl super krásnej doktor, tak se to dalo vydržet :mrgreen: ) ale teda málem jsem lezla po zdi…teď jsem si o tom zase něco četla a dočetla jsem se, že prý to těm, kterým se polypy vrátili dělají i ambulantně (že se může jít hned domů a vůbec to nekrvácí) ale je to nadstandartní zákrok a stojí 7000 Kč. No ale jelikož mám doma malé dítě, tak bych do toho asi šla…snad mi to doktor doporučí, příští týden tam chci vyrazit. Ale rozhodně vyražte na ORL, tam vám to řeknou přesně, jestli to je ono nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.3.13 10:25

No jasně, já se pořád léčím se zánětem nosních dutin, ale i když už žádné kapky nepoužívám, jen ten kortikoidový sprej, nemám to ještě ok. Taky mi doktorka řekla, že to u mě může být chronická rýma… No uvidím, co mi řeknou. A ty peníze za to asi stojí. Já bych dala vždy nevím co, abych nemusela ležet v nemocnici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.3.13 12:43

Holky a bacha na chronickou neléčenou rýmu, u mě díky tomu propuklo astma :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.3.13 14:45

Jojo, tak chronickou rýmu mám, tak zněl dnes verdikt paní doktorky na ORL. Může to být z alergie, takže jsem dostala kuponek i na vyšetření na alergologii :-) Tak jsem zvědavá, kam se dopátráme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
19.3.13 14:51

Hezké odpoledne, chodím s rýmou pravidelně na ORL, malou kamerou mi skontroluje dutiny, jestli jsou čisté, měla jsem je plné hnisu, nos mi vyčistila a pravidelně docházím na kontroly.ted jsem byla na alergologii, mám předepsané prášky na alergickou rýmu a dvoje kapky, nos taky proháním převařenou vodou a černým čajem, jsem už dlouho bez čichu a dnes jsem i cítila, nepoužívala bych jiné kapky, než co předepíše dr, můžou spíše ublížit než pomoct, sama bych to neléčila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí