Celozrnné pečivo

461
25.4.05 18:24

Celozrnné pečivo

Ahoj,

potřebuji poradit od kdy je možné dávat mimču (11m) celozrnné pečivo? Na doporučení pediatra jsme zatím dávali normální chléb. Jenže se ho už trošku přejedl a vetšina končí na zemi 8O No prostě už ho nechce. Pro nás kupujeme celozrnné, tak by alespoň odpadlo kupování normálního chleba.

Sendy

PS: A co je možné na něj dávat, kromě žervé,lučiny atd…to už se nám totiž taky omrzelo 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3417
25.4.05 21:36

Ahoj, podle mě už klidně můžeš. Ale - zase záleží na dítěti. Náš kluk, když celozrného pečiva snědl trochu víc, pokaždé dostal srágoru a upravilo se to až později. Holce jsem celozrné dávala od začátku, kdy dokázala kousek rohlíku užužlat a nikdy neměla problémy.
Pokud vím, o jiném problému, než že vláknina může trošku prohnat, jsem neslyšela. Čím ještě namazat? Myslím že trošička másla by nevadila, dají se sehnat i termizované sýry bez chemikálií (aspoň doufám, že když to nepíšou tak to tam není), jeden se jmenuje myslím Duko. Ale jedině bez příchutě. Rozhodně bych se vyhla taveňákům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
26.4.05 03:05

Ahoj,
Náš pediatr doporučuje zase JENOM celozrnné pečivo, že je zdravější a snadněji stravitelné.
Takže náš syn prakticky bílé pečivo v životě neměl :) a celozrnný chleba naprosto miluje…až moc. Občas je to jediné co do něj dostanu, je to pro něj taková odměna, když dostane krajíček chleba, je v sedmém nebi :o

Mažu mu na něj marmeládu, bez másla…velice oblíbené. a nebo sýr typu Lučina. Občas dělám z lučiny různé pomazánky, to taky miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
26.4.05 16:09

Aldo,

prosím, jak děláš ty pomazánky?

Díky
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
27.4.05 06:55

Sendy ahoj,
když byl synek malý jako ten tvůj, tak jsem mixovala tvaroh, lučinu (tak půl na půl, aby to nebylo moc slané) a do toho co se hodilo…třeba uvařenou mrkev, nastrouhaný celer, brokolici, rajčata bez šlupek a jadýrek… prostě zeleninu, kterou normálně jedl. Mě osobně to moc nejelo, ale on si nestěžoval :)
Když byl starší, tak jsem přidávala třeba vařený žloutek, pažitku (najemno) a když už jedl maso tak i třeba jemně nakrájené kuřecí, nebo tuňák.
Jo a ředím to mlékem podle potřeby, aby pomazánka nebyla moc hustá a aby zase neztékala z chleba pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.4.05 07:06

Aldo,

díky, zkusím to. Snad mu to pojede :P
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.12.05 09:03

Celozrné pečivo

A jaké chleba dáváte, není moc tvrdý? Ten balíčkovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
12.12.05 09:48

Dáváme běžné celozrnné pečivo, nebo teď nově jsme si koupili pekárnu, tak dáváme doma pečené. Je to docela rozdíl.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky