Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebuji poradit od kdy je možné dávat mimču (11m) celozrnné pečivo? Na doporučení pediatra jsme zatím dávali normální chléb. Jenže se ho už trošku přejedl a vetšina končí na zemi
No prostě už ho nechce. Pro nás kupujeme celozrnné, tak by alespoň odpadlo kupování normálního chleba.
Sendy
PS: A co je možné na něj dávat, kromě žervé,lučiny atd…to už se nám totiž taky omrzelo ![]()
Ahoj, podle mě už klidně můžeš. Ale - zase záleží na dítěti. Náš kluk, když celozrného pečiva snědl trochu víc, pokaždé dostal srágoru a upravilo se to až později. Holce jsem celozrné dávala od začátku, kdy dokázala kousek rohlíku užužlat a nikdy neměla problémy.
Pokud vím, o jiném problému, než že vláknina může trošku prohnat, jsem neslyšela. Čím ještě namazat? Myslím že trošička másla by nevadila, dají se sehnat i termizované sýry bez chemikálií (aspoň doufám, že když to nepíšou tak to tam není), jeden se jmenuje myslím Duko. Ale jedině bez příchutě. Rozhodně bych se vyhla taveňákům.
Ahoj,
Náš pediatr doporučuje zase JENOM celozrnné pečivo, že je zdravější a snadněji stravitelné.
Takže náš syn prakticky bílé pečivo v životě neměl
a celozrnný chleba naprosto miluje…až moc. Občas je to jediné co do něj dostanu, je to pro něj taková odměna, když dostane krajíček chleba, je v sedmém nebi ![]()
Mažu mu na něj marmeládu, bez másla…velice oblíbené. a nebo sýr typu Lučina. Občas dělám z lučiny různé pomazánky, to taky miluje.
Sendy ahoj,
když byl synek malý jako ten tvůj, tak jsem mixovala tvaroh, lučinu (tak půl na půl, aby to nebylo moc slané) a do toho co se hodilo…třeba uvařenou mrkev, nastrouhaný celer, brokolici, rajčata bez šlupek a jadýrek… prostě zeleninu, kterou normálně jedl. Mě osobně to moc nejelo, ale on si nestěžoval ![]()
Když byl starší, tak jsem přidávala třeba vařený žloutek, pažitku (najemno) a když už jedl maso tak i třeba jemně nakrájené kuřecí, nebo tuňák.
Jo a ředím to mlékem podle potřeby, aby pomazánka nebyla moc hustá a aby zase neztékala z chleba pryč ![]()
A jaké chleba dáváte, není moc tvrdý? Ten balíčkovaný?
Dáváme běžné celozrnné pečivo, nebo teď nově jsme si koupili pekárnu, tak dáváme doma pečené. Je to docela rozdíl.
Sendy