Cermat proti Scio

Anonymní
6.3.24 16:37

Cemat proti Scio

Mohu se prosim zeptat, jak se to lisi?
Cermat jsou prijimacky a maurity na stredni skoly.
O Scio jsem se domnivala, ze jsou na VS, ale koukala jsem, ze jsou i stredni skoly.
Testy, ktere si deti nacvicuji na prijimacky nebo chodi na pripravu, to jsou Cermat? Jak za ne maji body…

Omluvte moji anonymitu, jsem uplne pitoma a stydim se za to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
6.3.24 17:09

Jednotné přijímací zkoušky zajištuje Cermat. Dříve je dělalo i Scio, to již není možné. Scio teď nabízí přípravné kurzy s testy, které odpovídají zadání cermatu pro prijimacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.24 17:28

Cermat budou dělat. Nicméně zaplatila jsem dceři i Scio. Tam se dá taky procvičovat testy na přijímačky. Ale ty jejich testy se dceři nelíbí. Říká, že jsou trochu jiné, než je má cermat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 17:45
@Kelsey píše:
Cermat budou dělat. Nicméně zaplatila jsem dceři i Scio. Tam se dá taky procvičovat testy na přijímačky. Ale ty jejich testy se dceři nelíbí. Říká, že jsou trochu jiné, než je má cermat.

A pokud chci, aby si syn procvicoval doma to, co je na webu, tak co jsem videla, tak Cermat ma testy v archivu. Na Scio asi neco taky najdu.
Co si tedy ma syn delat?
Me rikali lidi, ze princip reseni je neocekavanej a dite bez cviki i se znalostma neumi odpovedet.

• Citovat
  • Upravit
66457
6.3.24 17:50
@Anonymní píše:
A pokud chci, aby si syn procvicoval doma to, co je na webu, tak co jsem videla, tak Cermat ma testy v archivu. Na Scio asi neco taky najdu.
Co si tedy ma syn delat?
Me rikali lidi, ze princip reseni je neocekavanej a dite bez cviki i se znalostma neumi odpovedet.

a to je syn v devítce? Některé školy pořádají přípravné kurzy (ovšem pro letošek už je pozdě, jestli je v devítce). Navíc se dají koupit knížky na přípravu, kde dostaneš i kod na internet. Je tam správné řešení a asi i vysvětlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
6.3.24 18:59

Pro přijímačky mu stáhni Cermat testy, v archivu mají spoustu testů a i výsledky. Syn se připravoval loni a dělal si právě doma starší cermat testy a ano bez tréninku to nejde (nebo zbytečně ztratí body na tom, že není zvyklý na tento typ testů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.24 19:45

Dcera jede/jedou na všech frontách teď. Ve škole mají taky přípravky od září. Teď jedou od pololetí i v některých hodinách. Dávají jim didakťáky teď furt. Ještě jím připomínají, že je třeba teď zabrat. Kdo nezačal. Tak má začít, že bude makat na přípravě intenzivně i doma. Možností je nespočet.
Jestli máš deváťáka, tak je divné, že nemáš informace. Pokud budeš mít budoucího deváťáka a doma sami tápete. Tak zajít za výchovnou poradkyní. Poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 19:46
@vokishka píše:
a to je syn v devítce? Některé školy pořádají přípravné kurzy (ovšem pro letošek už je pozdě, jestli je v devítce). Navíc se dají koupit knížky na přípravu, kde dostaneš i kod na internet. Je tam správné řešení a asi i vysvětlené.

Neni v devitce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.24 19:47
@Hojuza píše:
Pro přijímačky mu stáhni Cermat testy, v archivu mají spoustu testů a i výsledky. Syn se připravoval loni a dělal si právě doma starší cermat testy a ano bez tréninku to nejde (nebo zbytečně ztratí body na tom, že není zvyklý na tento typ testů).

A je to lepsi z archivu bebo koupit? Sice to bude totez, ale kdyby byl nejaky duvod, ktery by me nenapadl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.24 19:52
@Kelsey píše:
Dcera jede/jedou na všech frontách teď. Ve škole mají taky přípravky od září. Teď jedou od pololetí i v některých hodinách. Dávají jim didakťáky teď furt. Ještě jím připomínají, že je třeba teď zabrat. Kdo nezačal. Tak má začít, že bude makat na přípravě intenzivně i doma. Možností je nespočet.
Jestli máš deváťáka, tak je divné, že nemáš informace. Pokud budeš mít budoucího deváťáka a doma sami tápete. Tak zajít za výchovnou poradkyní. Poradí.

Nemam devataka, ale sestaka.Jeho spoluzak to chce pristi rok zkusit ze gympl, tak ten muj taky trochu chce.sice si neumi predstavit ten zaber, navic sestiletejch gymplu je malo, ale budu rada, kdyz si to trochu „osaha“.
Navic jsem se o tuhle problematiku nikdy nezajimala, nemela jsem ambice dostat ho po petce na gympl, tak o tom nic nevim. Matky kolem o tom celkem ale mluvi, takze uz si pripadam skoro jalo negramot.

• Citovat
  • Upravit
1181
6.3.24 19:53
@Anonymní píše:
A je to lepsi z archivu bebo koupit? Sice to bude totez, ale kdyby byl nejaky duvod, ktery by me nenapadl

My jsme o koupi ani neuvazovali, takže nevím jestli to má nějaké plus. Syn chodil do přípravného kurzu na gymnázium a taky ve škole měli 2 x tydne přípravku plus tedy ty stažené testy doma. Nějak od ledna dělal 1×tydne doma test jak z matiky tak z češtiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.24 06:41

Dekuju holky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat