Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Od 1. ledna 2026 zdravotní pojišťovna přispívá 900 Kč na vícevrstvou, fotokompozitní plombu. Do té doby se plomba hradila celá. Snížili vaši zubaři cenu plomby o příspěvek pojišťovny? Můj tedy ani o korunu a tudíž je o devět stovek bohatší. Na výběr nemám, zubaři u nás nejsou, cítím se jak rukojmí.
@Veveří Ano, moje zubařka mi odečetla 900,– z její ceníkové ceny.
Asi můžeš jedině zkusit podat stížnost na pojišťovnu, že nesouhlasíš s úhradou, jelikož sis ji hradila plně sama.
@Aries6 píše: Více
Moje zubařka pořád skučí, jaký je chudák. Stoprocentně.
@Veveří píše: Více
Tak pokud budeš mit v ruce realne důkazy, můžeš to rozporovat. Jestli se tk do toho chce.
My mame skvělou zubarku, ceny ma rozumne, ale od ledna mi plombu nedělala, tak nevim.
Moje zubařka je na náš region drahá. Je si jistá svojí pozicí, že má navrch a na moje místo čeká 100 lidí, takže upřímně…bojím se s ní jít do konfliktu, protože náhrada není. A zároveň mě to štve.
Nevím, jak to je u zubaři. Ale u praktické, když jsem si platila očkování, tak jsem pak žádala na pojišťovně část tě ceny zpět. Doložila jsem doklad o placení a bylo.
@Veveří píše: Více
No a ty mu snad děláš účetní, že tak přesně víš, že je o 9 stovek bohatší?
A jinak klidně můžeš dojíždět někam jinam, když k tomuto chodit nechceš.
@inkakřivák píše: Více
A nebylo to z těch programu, co nabízí pojišťovny? To proplácí většina pojišťoven jako bonus.
@inkakřivák @vokishka Jo, očkování a zpětný bonus je něco jiného.
@j.a.n.i1 píše: Více
Přesně na to ona sází, že nemá konkurenci a patřičně toho využívá, čímž dělá ze svých pacientů hlupáky. Mě jen zajímalo, jestli to jiní zubaři zohlednili a potvrdilo se, že ti féroví ano. A těm tleskám. Pokud se vyskytne příležitost, určitě přejdu.
@j.a.n.i1 píše: Více
No tak zrovna v tomhle segmentu jaksi na výběr není.
Každý je rád, že nějakého zubaře má. Aspoň v našem regionu.
Ano, změna je možná, ale nejedou přes pojišťovnu vůbec.