Cena domácího jogurtu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Cena domácího jogurtu
Ahoj všem
Chci se zeptat na kolik vás vyjde domácí jogurt když do toho započítáte i energie?
Mám doma jogurtovac bio bravo, 3 sklenky mi chybí a já přemýšlím zda se vůbec vyplatí skleničky dokupovat a dělat jogurt doma
Minulý týden sehnal chlap bílou holandii 500 gramů za 9,– jinak kupujeme v bille clever jogurt, 380 gramů za 11,– Tak se chci zeptat zkušenějších na kolik vás odhadem vyjde domácí jogurt když do toho započítáte i energie ![]()
Všem děkuju za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ivana-domca píše:
Ahoj všemChci se zeptat na kolik vás vyjde domácí jogurt když do toho započítáte i energie?
Mám doma jogurtovac bio bravo, 3 sklenky mi chybí a já přemýšlím zda se vůbec vyplatí skleničky dokupovat a dělat jogurt doma
Minulý týden sehnal chlap bílou holandii 500 gramů za 9,– jinak kupujeme v bille clever jogurt, 380 gramů za 11,– Tak se chci zeptat zkušenějších na kolik vás odhadem vyjde domácí jogurt když do toho započítáte i energie
Všem děkuju za odpověď
Plnotucne cerstve mleko stoji cca 19kc, je to v zasuvce pres noc, tak spocitej prikon. Sklenicky jsme Ted resily presnidavkami za cca 10kc za kus. Nevim, jestli se to cenove vyplati, ale nemusis kontrolovat akce a vis, co tam mas za slozeni. Sice jsem nekde cetla nejake namitky proti domacim jogurtum, ale ja to tak moc neresim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca Energii na co?
Jogurty dělám stále, vlastně jiné s mužem ani nejíme, chutnají nám.
Cena: 10,– litr mléka od sedláka
4,– bílý jogurt 0,50 h za energii
15,– za 7 jogurtů o objemu 150ml. 2,10 za jeden jogurt.
Pokud v dalších x cyklech použiji vlastní jogurt, cena se sníží na 1,80.
Edit. Příkon je 13W, zapnuto 7 hodin. Necelých 100W. Při ceně cca 5Kč za 1kW je to 0,50h za jeden cyklus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyplatí se už jen kvůli složení výrobku.
Dělám jogurt z plnotučného mléka a živých laktobacilů dostupných v lékárně.
Spotřeba elektriky za litr jogurtu cca 0,5 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca Ta energie je právě zanedbatelná, myslela jsem z legrace tu energii na tvorbu jogurtů.
Jakože někdy je člověk večer tak negramotnej, že neumí udělat ani jogurt. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Evka- Na kolik vyjdou a jsou běžně dostupné či na objednání??
V čem jsou jiné než použití bílého jogurtu? Dík. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky delam doma. Mam na 12 sklenicek a vejdu se do 3 kc za jednu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia jo, to s tou fyzickou energii je někdy problém, ale i těch pár korun mi za tu námahu stojí, protože mít doma 3 chlapy co milují jogurty + za chvíli je bude dostávat i nejmenší je fakt finančně nákladné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
@-Evka- Na kolik vyjdou a jsou běžně dostupné či na objednání??
V čem jsou jiné než použití bílého jogurtu? Dík.
V čem jsou jiné? Asi v ničem. Používám je kvůli dětem a jejich dietě. Běžné živé laktocabily třeba tyto: http://www.lekarna.cz/…l-cps-75-25/ , my máme jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
@ivana-domca Energii na co?
Jogurty dělám stále, vlastně jiné s mužem ani nejíme, chutnají nám.
Cena: 10,– litr mléka od sedláka
4,– bílý jogurt 0,50 h za energii
15,– za 7 jogurtů o objemu 150ml. 2,10 za jeden jogurt.
Pokud v dalších x cyklech použiji vlastní jogurt, cena se sníží na 1,80.
Edit. Příkon je 13W, zapnuto 7 hodin. Necelých 100W. Při ceně cca 5Kč za 1kW je to 0,50h za jeden cyklus.
Tak my mame drazsi mleko, sedlaka zde nemame, maximalne mleko z farmy a to je jeste drazsi. Na dalsi jogurty pouzivame vzdy polovinu posledniho. Tocime to uz takto rok a stale v poradku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Když nám ten poslední vždycky někdo sežere.
![]()
Děti je jedí taky, ale prokládají to kupovaným občas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám pekárnu eta duplica, kde lze dělat jogurty, ma s tim nekdo zkusenost?! Jak se to dela?!
A jak dlouho domaci jogurt vydrzi?!
A kolik tech laktobacilu?! ![]()
- Citovat
- Upravit
Laktobacily - pro lepší dělení dávám 3 na litr (6 skleniček), ale zkoušela jsem to i se dvěmi a bylo to OK.
Pak už se může dělat jogurt z jogurtu.
Osobně mám ráda ty první z laktobacilů. Dle mého jsou jemné, rozplývající se na jazyku, jogurt z jogurtu je již kyselejší - ale pořád to je dobře.
Občas mi zůstane něco málo lactobacilů na povrchu, na závadu to není. Ani rodina to nereklamuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já vám do toho nechci kecat, ale ty bakterie z lékárny, na které tu dala odkaz @-Evka-, nejsou pro výrobu jogurtu vhodné.
V jogurtech jsou bakterie lactobacillus bulgaricus, tyhle lactobacillus acidophilus se používají při výrobě acidofilního mléka.
Pokud už chcete doma vyrábět jogurty, držela bych se použití základu jiného jogurtu.
- Citovat
- Upravit