Výkup knih v antikvariátu - máte zkušenost?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výkup knih v antikvariátu
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu někdo nemáte zkušenosti s výkupem knih v antikvariátech? Myslím tím, kolik asi dostanu za jednu knihu, jestli má vůbec cenu se s tím do toho antikvariátu tahat ![]()
předem moc děkuji za všechny reakce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Některé antiky mají internetové stránky. Může se stát že z cca 10 knih ti odkoupí třeba 3 po dvaceti korunách. Výkup se pohybuje mezi 5kč… záleží na knize, roku vydání, oblibě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může to být všude trochu jiné. U nás v antikvariátu dávají většinou polovinu té ceny, za kterou to potom sami chtějí prodat. A jsou velmi vybíraví, je to spíš štěstí, když něco vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To fakt těžko odhadovat, berou jenom některý, a záleží to na hodně faktorech, jestli vůbec, a za kolik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně to chce tam zajít se seznamem -název, autor, rok vydání ať si vyberou, né tam táhnout tašku knížek. Moc se neprodává, tak ani nevykupujou to co neprodají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeee holky ja sem na knizky hamoun…to bych radeji vyhodila hadry, nez knizky ![]()
- Citovat
- Upravit
Hodně knih jsem nakoupila i prodala na databázi knih.
www.databazeknih.cz
Samozřejmě záleží na titulech… poštovné si vždy hradí kupující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou vykupují známé autory a známé knihy, výkupní cena se pohybuje v řádech desítek korun. Záleží na knize v jakém je stavu a dávají třetinu konečné ceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, donesla jsem knížky do Knihobotu a dostala za knížku 1 korunu, což mi připadá jako výsměch. Nečekala jsem zázraky za starší knížku, ale tohle 😂. Raději jsem je měla donést zdarma do knihovny- přečti a vrať.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nabízela u nás v antiku a podceněné hodně…docela dobrý projekt jsou reknihy, mrkni, ale tam si myslím, že je to taky za míň peněz než si člověk prodá sám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko253 píše:
Ahoj, donesla jsem knížky do Knihobotu a dostala za knížku 1 korunu, což mi připadá jako výsměch. Nečekala jsem zázraky za starší knížku, ale tohle 😂. Raději jsem je měla donést zdarma do knihovny- přečti a vrať.
Tak zalezi, co to bylo za knihu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Tak zalezi, co to bylo za knihu.
Podle toho paragonu knížku prodali za 50 Kč a jí vyplatili korunu. To mi přijde dost nepoměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PtacekM. píše:
Já jsem nabízela u nás v antiku a podceněné hodně…docela dobrý projekt jsou reknihy, mrkni, ale tam si myslím, že je to taky za míň peněz než si člověk prodá sám…
Nejlepší zkušenost mám s TrhKnih, tam si člověk určí cenu, může ji pak snižovat a prodá si to sám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, brácha teď prodával z pozůstalosti po tchánovi, měli toho na středně velké knihkupectví
Třídili jsme to a psali seznamy - název, autor, rok vydání, stav. Bylo to jak za trest a strávili jsme na tom příjemnou sobotu tři. Pak s tím seznamem obíhal antikvariáty, všude mu vzali tak tři až pět knížek, neboť jsou zahlcení a moc neprodají. Takže zbytek šel částečně jako dar do knihovny, částečně do domova důchodců a zbytek z toho zbytku do knihobudky. Takže pokud nemáš nějaké extra kousky, tak zázraky nečekej. Ani finančně to nebylo kdoví co. V řádu nižších desítek korun za kus, a to se dá mluvit o štěstí. Suma sumárum, že jsme se na to nevy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zkušenosti s Reknihami. Deset titulů, nic staršího 5 let (žádný F. L. Věk) v perfektním stavu, oblíbené žánry, detektivky, thrillery, i ten Jo Nesbø tam byl… no, suma sumárum mi přišlo 12,50 Kč 🤷♀️ Příště to jde do knihobudky vedle v ulici, nemám nervy se s tím fotit, balit a vláčet na poštu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit