Výkup knih v antikvariátu - máte zkušenost?

12
28.10.13 22:19

Výkup knih v antikvariátu

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu někdo nemáte zkušenosti s výkupem knih v antikvariátech? Myslím tím, kolik asi dostanu za jednu knihu, jestli má vůbec cenu se s tím do toho antikvariátu tahat :-)
předem moc děkuji za všechny reakce! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
28.10.13 22:22

Některé antiky mají internetové stránky. Může se stát že z cca 10 knih ti odkoupí třeba 3 po dvaceti korunách. Výkup se pohybuje mezi 5kč… záleží na knize, roku vydání, oblibě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
28.10.13 22:28

Může to být všude trochu jiné. U nás v antikvariátu dávají většinou polovinu té ceny, za kterou to potom sami chtějí prodat. A jsou velmi vybíraví, je to spíš štěstí, když něco vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.10.13 22:40

To fakt těžko odhadovat, berou jenom některý, a záleží to na hodně faktorech, jestli vůbec, a za kolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.10.13 23:20

Rozhodně to chce tam zajít se seznamem -název, autor, rok vydání ať si vyberou, né tam táhnout tašku knížek. Moc se neprodává, tak ani nevykupujou to co neprodají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
29.10.13 00:11

Jeee holky ja sem na knizky hamoun…to bych radeji vyhodila hadry, nez knizky :lol:

• Citovat
  • Upravit
3503
9.11.13 08:50

Hodně knih jsem nakoupila i prodala na databázi knih.
www.databazeknih.cz
Samozřejmě záleží na titulech… poštovné si vždy hradí kupující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.18 10:57

Většinou vykupují známé autory a známé knihy, výkupní cena se pohybuje v řádech desítek korun. Záleží na knize v jakém je stavu a dávají třetinu konečné ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.21 08:00

Ahoj, donesla jsem knížky do Knihobotu a dostala za knížku 1 korunu, což mi připadá jako výsměch. Nečekala jsem zázraky za starší knížku, ale tohle 😂. Raději jsem je měla donést zdarma do knihovny- přečti a vrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.12.21 09:59

Já jsem nabízela u nás v antiku a podceněné hodně…docela dobrý projekt jsou reknihy, mrkni, ale tam si myslím, že je to taky za míň peněz než si člověk prodá sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
8.12.21 10:10
@Slunicko253 píše:
Ahoj, donesla jsem knížky do Knihobotu a dostala za knížku 1 korunu, což mi připadá jako výsměch. Nečekala jsem zázraky za starší knížku, ale tohle 😂. Raději jsem je měla donést zdarma do knihovny- přečti a vrať.

Tak zalezi, co to bylo za knihu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.12.21 20:27
@Wani píše:
Tak zalezi, co to bylo za knihu. :nevim:

Podle toho paragonu knížku prodali za 50 Kč a jí vyplatili korunu. To mi přijde dost nepoměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.12.21 21:46
@PtacekM. píše:
Já jsem nabízela u nás v antiku a podceněné hodně…docela dobrý projekt jsou reknihy, mrkni, ale tam si myslím, že je to taky za míň peněz než si člověk prodá sám…

Nejlepší zkušenost mám s TrhKnih, tam si člověk určí cenu, může ji pak snižovat a prodá si to sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
2.11.24 19:34

No, brácha teď prodával z pozůstalosti po tchánovi, měli toho na středně velké knihkupectví :) Třídili jsme to a psali seznamy - název, autor, rok vydání, stav. Bylo to jak za trest a strávili jsme na tom příjemnou sobotu tři. Pak s tím seznamem obíhal antikvariáty, všude mu vzali tak tři až pět knížek, neboť jsou zahlcení a moc neprodají. Takže zbytek šel částečně jako dar do knihovny, částečně do domova důchodců a zbytek z toho zbytku do knihobudky. Takže pokud nemáš nějaké extra kousky, tak zázraky nečekej. Ani finančně to nebylo kdoví co. V řádu nižších desítek korun za kus, a to se dá mluvit o štěstí. Suma sumárum, že jsme se na to nevy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.11.24 20:24

Mám zkušenosti s Reknihami. Deset titulů, nic staršího 5 let (žádný F. L. Věk) v perfektním stavu, oblíbené žánry, detektivky, thrillery, i ten Jo Nesbø tam byl… no, suma sumárum mi přišlo 12,50 Kč 🤷‍♀️ Příště to jde do knihobudky vedle v ulici, nemám nervy se s tím fotit, balit a vláčet na poštu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat