Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci se zeptat majitelů či majitelek chat, kolik asi tak zaplatíte za elektřinu? V létě jsme byli na dovolené a za týdenní pobyt nás vyšla na 1000 kč
To mi přijde strašný. Zaplý byl jen bojler, spouštěl v noci, kdy byl výhodnější tarif a tak 2 hodiny denně jela starší televize. To je všechno. Přemýšlíme, že bysme tam na dovolenou jeli zase, ale máme obavy, že budou chtít ještě víc. Pořád mám pocit, že nás pěkně oškubali. ![]()
@blabola Tak základ je se na cenu zeptat, ne? Většinou se platí 6 kč / kwh, myslím někde v rekreačkách.
@blabola já si myslím, že to odpovídá
Jak píše @j.a.n.i1 platí se cca 5-7 kč/kWh a to by odpovídalo… boiler, tv… a co rychlovarka, mikrovlnka, sporák?
Měli jsme tam nižší a vyšší tarif. Nižší 5,50 a vyšší asi sedm, už nevím přesně. Jde mi spíš o to, jestli je vůbec reálný protočit kolem 150 kw za jeden týden.
Kokomo - nic z toho, jedli jsme ve městě, tam jsme chodili vesměs jen spát.
@blabola píše:
Měli jsme tam nižší a vyšší tarif. Nižší 5,50 a vyšší asi sedm, už nevím přesně. Jde mi spíš o to, jestli je vůbec reálný protočit kolem 150 kw za jeden týden.
já si právě myslím, že ano. Mám zkušenost, že to tak kolem té 1000 za týden vyjde ![]()
@blabola A ty ses nedívala na elektroměr? Vždyť se odečítá při příjezdu a pak na odjezd, ne?
Jištěže jsem se dívala, podle toho to sedělo. Ale co já vím, třeba na nás byli napíchlí sousedi.
Já nevím, ale prostě 4000 za měsíc, tedy asi 50000,– za rok je masakr. Proto se ptám těch, kdo mají chatu, jestli to tak fakt je. Už jen proto, že máme v plánu nějakou pořídit, abysme měli kam jezdit na víkendy, ale toto…
@blabola píše:
Jištěže jsem se dívala, podle toho to sedělo. Ale co já vím, třeba na nás byli napíchlí sousedi.Já nevím, ale prostě 4000 za měsíc, tedy asi 50000,– za rok je masakr. Proto se ptám těch, kdo mají chatu, jestli to tak fakt je. Už jen proto, že máme v plánu nějakou pořídit, abysme měli kam jezdit na víkendy, ale toto…
Já platila na chalupě zálohy 500,– měsíčně… Jezdili jsme na víkendy a v létě na 14 dní na dovču. Vždycky nám ještě tak 1500,– vraceli. Pak přišli jiné koníčky a na chalupu nebyl čas, takže jsme jí loni na jaře prodali
Ono udržovat dva baráky není žádná prdelka ![]()
@blabola píše:
Kokomo - nic z toho, jedli jsme ve městě, tam jsme chodili vesměs jen spát.
No a cim se tam topilo? hazeli jste uhli do kotle nebo elektrikou hm? ![]()
Jinak na chalupe nejsi cely rok, nemuzes pocitat elektriku na rok 50tis, odvod si to z toho kolik platite zalohy doma…a pak jestli by se na chate topilo uhlim, plynem nebo elektrikou
A doplnim, ze nasi maji taky chalupu, jezdi tam na dva mesice v lete a plati myslim, taky zalohu 500,– s tim ze kdyz tam jsou topi uhlim, vecer se pousti taky bojlej na nocni proud a v zime kdyz hodne mrzne, tak tam tata pusti trochu topeni na elektriku aby nezamrzla voda…
Ročně platím cca 1000 korun v podstatě jen a to, že ji mám do chaty přivedenou. Téměř celý rok tam nikdo není, pokud je (cca 2-3 týdny za rok), tak je tam zaplá malá relativně nová lednička, světlo, varná konvice… Jsou tam v tu dobu max 3 lidi a funguje spíše na přespání…
Jo a ještě se tam 2× ročně i za pomoci elektriky poseče trávník cca 200m 2
.
@blabola Jo ja ted koukam, ze to bylo v lete, ale i tak, je to proste pronajem a ta tisicovka tomu odpovida, nevim zda tam byla i lednice a je jedno zda jste ji pouzivali nebo ne (ja myslim ze v lete urcite, i tu konvici na kafe apod.) proste to ty lidi tak maj udelany a vis jak „bud ber nebo nech byt“ ![]()