Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@petramrk píše:
Tak u nás to zajištuje obec, nakoupí i dárečky pro malá míma a pro větší už nějaké sladkosti, tak týden dva se příjdou mladí z vesnice zeptat, jestli chcem aby přišly a domluví se asi tak na přibližnou dobu
neplatí se nic, nevím jestli něco dostanou od obce
a taky se domlouvaj, jak moc postrašit a tak, aby věděly dopředu a napíšou si to
u nás to je zatím jen o dárečku a fotečce
ale u malé už to letos bude asi horší, babička ji pořád straší čertama, tak nevím, jestli letos nedostane hysterák, až je uvidí
ale babička je…, prostě si to nedá vysvětlit, aby ji nestrašila
U nás je to také tak. Ale když odchází, tak jim strčíme flašku na zahřátí
Lepší, když si to pak vypijí někde v klidu, než aby si u každého dali panáka a pak chudáci ti poslední děti ![]()
Vemte to takhle: Když vidíte, že mají dobré kostýmy, tak jim dejte klidně těch 500, protože to opravdu neni jednoduché vyrobit hezký převlek. Kvalitní maska čerta se pohybuje okolo 400-500 korun, a o mikulášském ornátu ani nemluvě (i při ceně látky, a pracnému šití),… A za ty peníze se studenti většinou neopijí, ale je to jeden z hlavních zdrojů peněz pro nákup vánočních dárků!!!
já chodím za mikuláše, a když započítám náklady inzerce, a dárky, které poté v městě rozdáme kolemdoucím dětem, je to akorát!
Holky, kolik by jste daly kamarádce, která se nabídla, že přijde? Jen Mikuláš s andělem. Kostýmy si dělala sama, ale ne kvůli nám, ale pro synovce a když už to bude mít na sobě, tak se staví i u nás. Balíček mám svůj a prý cenu nemá, prostě co kdo dá…Vídáme se i piseme si sporadicky, defakto vůbec, jen se vždy pozdravíme
Tak taky záleží, jak jste na tom finančně.
Kdyby byli tři, tak bych dala asi 150, takhle něco přes stovku ![]()
Bylo by mi trapné jim dát tak málo, já dám letos 300. Za Mikuláše s andělem bych dala 200.
K nám přijde Mikuláš, Anděl i čert, balíček udělají a chtějí 200 za 2 děti.
Jojo, balíček mám svůj, původně jsme ho pozvat nechtěli, ale když se kamarádka nabídla
Jsme z malého města a finančně tak stejně, jako všichni na tříletým rodičáku
![]()
@Nikols píše:
Asi vůbec nevíte, co všechno obnáší „dělání čerta, anděla a Mikuláše“… Ušít (nebo za drahý peníze půjčit kostýmy), koupit barvy na obličej, zajistit si rozvoz po městě (z předchozích zkušeností je chodit po městě o život) a nakonec Vám dělat divadýlko pro děti. Po několika hodinách následuje dlouhé smývání barev z obličeje a zasloužený odpočinek. Za takhle vydělaný peníze se ožere maximálně debil… Jsme tři a říkáme si o tři stovky, to si myslím, že není až tak závratná částka…
podle toho, co ctu jste primo nadseni z toho, ze delate mikulase atd.
proc to tedy delate?
jen kvuli penezum, co? kostym nekupujete kazdy rok!!my kdyz jsme chodili, o nic jsme si nerikali, dostali jsme 20-max 50,nekdy nic…jasne byli jsme radi, kdyz nam rodice dali nejakou korunu, ale…NEZTEZOVALI jsme si!!! ![]()
Obnovuji.
Kolik jste ochotné dát 3 dospělým lidem za návštěvu?
Bydlíme ve městě.
Přemýšlím, kolik dát, aby to nebylo zbytečně moc, ale zase ne trapně málo ![]()
Děkuji.
@Lenka512 píše:
Obnovuji.Kolik jste ochotné dát 3 dospělým lidem za návštěvu?
Bydlíme ve městě.
Přemýšlím, kolik dát, aby to nebylo zbytečně moc, ale zase ne trapně málo
Děkuji.
Já dávám 300, balíček máme svůj, jsou to tedy náctiletí, kostýmy úměrné věku, jsou u nás tak pět minut. Víc bych nedala ani dospělákům za pětiminutovou návštěvu
.