Cena palivového dřeva

267
5.10.22 16:41

Cena palivového dřeva

Pro baráčníky, za kolik jste letos pořídili palivové dřevo? Jelikož u nás se do léta věnovali lesy výrobou štěpky, tak mi závoz pán udělal až dnes.Beru to v kulatině a délky 5 metrů a kubík mě vyšel na 1300,– u smrku.Loni to bylo 800,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2098
5.10.22 16:56

Táta měl teď kubík za 2000 takže může být i hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
5.10.22 16:59

Za cenu bolavých zad chlapů v rodině :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.22 17:27
@Blashyrk píše:
Pro baráčníky, za kolik jste letos pořídili palivové dřevo? Jelikož u nás se do léta věnovali lesy výrobou štěpky, tak mi závoz pán udělal až dnes.Beru to v kulatině a délky 5 metrů a kubík mě vyšel na 1300,– u smrku.Loni to bylo 800,–.

1300,– sypané tvrdé štípané 25cm.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.22 17:36
@Anonymní píše:
1300,– sypané tvrdé štípané 25cm.

Tak to je super cena. U nás jsme našli nejlevněji s dodáním ihned za 1400,– sypané měkké 33cm (25cm je za příplatek), tvrdé za 1800,– a víc. Největší zpracovatel dřeva z okolních lesů bere objednávky až v lednu 2023, mají toho moc. Střední Čechy.

• Citovat
  • Upravit
8106
5.10.22 18:00

Zhruba za stovku kubík. Samovýroba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.10.22 18:09

My teď kupovali zejdy. Celou Scanii s dopravou za 6000,–

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.22 18:19

Zeptám se manžela. :) Je revirnik, tak ví jak se to pohybuje všude kolem a u něj. :mrgreen:
Do 2 hodin napíši. Jaký je cenik u nás a v okolí. :mrgreen:
Dávám anonymne. Nepotřebuji aby každý věděl, co můj muž dělá. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.22 18:57

Loni 500 až 800 podle druhů dřeva, 2 závozy. Letos nebereme a budeme brát až za 2 roky, to už bude lepší cena

• Citovat
  • Upravit
24841
5.10.22 19:07

@Blashyrk to máš v klidu.. platím dle toho, zda je tvrdé/měkké a suché/mokré
za tvrdé suché klidně 1500
za měkké mokré 500 a musí to čekat na příští sezonu
i tak je to po známosti a mrkni na ceny na pilách v okolí, zdražuje se to měsíc od měsíce
my třeba kvůli způsobu topení a kamen potřebujeme i smrk/břízu i tvrdé, takže to beru jak to jde po známostech zrovna kdo má dobrou cenu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.22 19:09
@Anonymní píše:
Tak to je super cena. U nás jsme našli nejlevněji s dodáním ihned za 1400,– sypané měkké 33cm (25cm je za příplatek), tvrdé za 1800,– a víc. Největší zpracovatel dřeva z okolních lesů bere objednávky až v lednu 2023, mají toho moc. Střední Čechy.

jo nestěžuju si. V naší oblasti je to ale běžná cena, lidi tu nemají moc práci a samozřejmě peníze. Ale lesů je tu plno - zatím…

• Citovat
  • Upravit
8106
5.10.22 19:14
@Lucy75 píše:
@Blashyrk to máš v klidu.. platím dle toho, zda je tvrdé/měkké a suché/mokré
za tvrdé suché klidně 1500
za měkké mokré 500 a musí to čekat na příští sezonu
i tak je to po známosti a mrkni na ceny na pilách v okolí, zdražuje se to měsíc od měsíce
my třeba kvůli způsobu topení a kamen potřebujeme i smrk/břízu i tvrdé, takže to beru jak to jde po známostech zrovna kdo má dobrou cenu atd…

Jaká kamna máš tak rozmazlená, že potřebují vyloženě měkké dřevo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
5.10.22 19:16

@rmot potřebuju často zatápět, nejsme tam každý den.. takže Pepo je můj věrný kámoš a k tomu potřebuju typicky břízu nebo něco suché-měkké, co mi zahoří hned…
chápeme se?
když tam hodím bukovou půlmetrovou kládu, tak fakt nezatopím
a třísky si jako tak úplně zas pokaždé sekyrkou vyrábět nemusím, nejsem Juro Jánošík :lol:..
to zlatá březová kůra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
5.10.22 19:25
@Lucy75 píše:
@rmot potřebuju často zatápět, nejsme tam každý den.. takže Pepo je můj věrný kámoš a k tomu potřebuju typicky břízu nebo něco suché-měkké, co mi zahoří hned…
chápeme se?
když tam hodím bukovou půlmetrovou kládu, tak fakt nezatopím
a třísky si jako tak úplně zas pokaždé sekyrkou vyrábět nemusím, nejsem Juro Jánošík :lol:..
to zlatá březová kůra :mrgreen:

Jasný, chápu :) V kotli topím skoro furt, když jsou mrazy, takže ten tak často nezapaluju, ale krbovky většinou jedou jen část dne, tak ty zapaluju pořád. Ale ty tahnou tak, že se mi od toho pepa a pár klacíků rozjede i tvrdé dřevo :) Jinak úplně perfektní na podpal jsou šišky. Chytají na povel a rozjede se od nich cokoliv. Mám jich na zimu připraveno několik pytlů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
5.10.22 19:28

@rmot ;) už mi to říkala sousedka, jak na sviňu je tam v okolí právě nemáme :mrgreen:
byly by ideální, asi po nich kouknu v širším okolí, jsem ráda, že jsme si porozuměli, ono to topení v krbovkách či kachlácích je totiž celkem alchymie, což jsem se musela léty dosti učit :mrgreen: a první rok jsem koukala, jakože nestačí papír a sirky, to přece musí hořet, že :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí