Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jdu na miniinterupci, chci se zeptat cenu předoperačního vyšetření, nikde se nemůžu dočíst ceny.
Děkuji.
Spíš než finanční cenu bych ještě zvážila cenu psychickou. Vše se dá zvládnout i s dítětem.
Tuším to bylo 1000 Kč. Resp to bylo za sepsání žádosti a vyšetření. Celkem to bylo necelých 8 tisíc. Ale byla jsem na soukromé malé klinice, kde mimo ambulance dělají i menší zákroky. Přístup úžasný, vše rychlé. Hodně dlouho jsem měla možnost couvnout, ale já měla jasno. Ale prostor mi dávali. Ještě jsem si měla platit cca 1200 injekci anti D, protože jsem Rh -, ale to jsem informovane odmítla, další dítě je vyloučeno ( ani potrat, tohle byla fakt blbá náhoda a nehoda).
@Anonymní píše: Více
To u mě též, pár let jsem se vyhýbala tyhle situaci a stala se, jinak jdu do krajské nemocnice, a skupinu krve mám B+.
Praktický lékař ti to může udělat i zadarmo a vykázat to jako prevenci. Ptej se tam, kde ho budeš absolvovat.
Pořádně si to rozmysli, také jsem byla.
Ta psychika potom byla strašná.
Moc dlouho jsem si to vyčítala. Sebepoškozování..anorexie…
Vím, že se na tohle, neptáš ale musela jsem to napsat.
To je čistě individuální. Já teda výčitky nemám ( jedině toho druhu, že mě mrzí, že se to vůbec stalo) a nelituju ani náhodou. Jiná možnost nebyla a ulevilo se mi.
Taky vím že jiná možnost není, bude mi to líto, ale zase lepší než aby mu nemohla dávat 100%, přijde čas kdy až budu rozhodnutá tak si to užijí.
@NikcaNiky píše: Více
Tak hlavně aby se nic nepokazilo a ta šance přišla…po prvním porodu jsem musela na revizi dělohy…sama už mi menstruace nikdy nepřišla, nakonec s pomocí dvou diagnostických zákroků, otevření čípku a s velkými dávkami hormonů jsem nakonec otěhotněla přirozeně, ale sliznice byla velmi nízká, celé těhotenství jsme s miminkem bojovaly o život a více částí jsem strávila v nemocnici, než doma…
Byla jsme na jiné operaci na vlastní žádost a za predpoperacni vyšetření jsem neplatila nic ani u praktika ani na interně. Ale záleží jak kde.
@NikcaNiky U mě to bylo páté těhotenství v životě. V 37 letech. To už člověk fakt ví co a jak a co chce, může, zvládne. Je to asi jiné než když člověk ještě někdy dítě chce, ale ne teď.
V 2018 jsem přišla o miminko, prošla vyvolaným potratem a revizí dělohy k tomu, za 3 měsíce jsem byla těhotná znovu, tentokrát vše v pořádku a za 2 roky zas ( nechtěně), vždy mi cyklus po kyretáži naskočil cca po měsíci a nebyly žádné problémy. Od interrupce se chráním co nejpečlivěji to jde, fakt se sama sebe bojím, je mi přes 40 a další těhotenství nepřichází v úvahu ( sterilizace ale taky ne, z určitých důvodů potřebuju hormony udržovat velmi nízkou sliznici). Kyretáž z různých důvodů prodělá skoro každá, nebo každá druhá žena, strašit v dnešní době neplodností po potratu je dost nadsazené a přehnané.
@Janli píše: Více
tak prevence se dá vykázat jednou za 2 roky, tak je otázka zda na ní má vůbec nárok. Ale jinak předoperační vyšetření není nijak moc drahé, určitě daleko levnější než interupce, tak nevidím důvod proč dělat předoperační vyšetření zadarmo.