Cena rekonstrukce 2025

3
30.5.25 19:40

Cena rekonstrukce 2025

Ahoj, kdo dělal v posledním třeba roce rekonstrukci na starém domě, podělíte se prosím o ceny? Ať si uděláme trochu obrázek jak to napočítat. Budeme dělat snad všechno, takže jakoukoli položku kdo napíše, určitě mi to pomůže. Zateplení, okna, rozvody, podlahy, dveře, komplet střecha (rovná), hydroizolace základů (podříznutím, odkopani), jímka, schodiště, kuchyň, koupelny… Prostě cokoliv na kolik vás to vyšlo (případě jaky byl rozsah práce jak dlouhá linka, kolik oken třeba nebo tak). Moc děkuju všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.5.25 19:41

Nech si vypracovat položkový rozpočet na vaše rozměry a požadavky a hned budeš vědět, budete to dělat za své nebo s hypotékou? Sami nebo firma…

• Citovat
  • Upravit
3
30.5.25 19:47
@Anonymní píše: Více

Firma, s hypotékou. Právě že ale nejdříve potřebuju vzít hypotéku a koupit to, pak teprve bude možné zjistit reálný stav a sestavit rozpočet. Takže hypotéku věštím z křišťálové koule. Proto se ptám na zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 19:48

Rekonstrukci děláme právě teď. Dům z roku 1912, v pěkném stavu, zachovalý. Každopádně se mění téměř vše včetně střechy. Cena 8 mil., bereme tedy u většiny variant spíše lehce dražší, ale snad kvalitnější. Jsou to šílené pálky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.25 19:53

@C4Li tak když to máte takto celé na hypotéku, tak bych do toho nešla, to může být ještě průšvih, když nevíš, jestli potřebuješ 4 mil nebo 8mil…my jsme stavěli novostavbu na vlastním pozemku, měli jsme 2,5mil, 4 mil jsme si půjčovali, na něco dosetrili v průběhu, něco ještě budeme dodělávat za pochodu, ale máme zkolaudováno a jsme v tom asi za 7,5mil…radši jsem to nesčítala, když jsem platila :-)

• Citovat
  • Upravit
6626
30.5.25 20:37

Promiň, ale já nějak nevím, co ti na to odpovědět. Sice to je obor, který mě živí, ale absolutně nechápu, k čemu ti ty odpovědi tady budou? Když ti napíšu, že cena může být někde mezi jedním a deseti miliony, vezmeš si z toho něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24385
30.5.25 20:47

My hledáme dům na celkovou rekonstrukci. Jeden máme vyhlídnutý a čekáme jak to dopadne. Stav domu už celkem víme. I mám představu co by se tam dělalo. My by jsme si teda brali hypotéku jen na dům+ cca 300 tis na rekonstrukci vnitřku. Něco máme našetřeného navíc, ale to by bylo spíš jako rezerva. Pak by se žádala dotace Oprav dům po babičce. Následně by jsme si vzali zvýhodněný úvěr k této dotaci. Cca 700 tis. Ale teoreticky si můžeme vzít ještě víc. Počítám rekonstrukci min. dva miliony svépomocí. Ale dům má hotovou střechu a je to jednopodlažní dům. Vybavení spíš levnější. Kotel asi na tuhá paliva kvůli ceně a využili by jsme dotace. Plus máme vlastní dřevo. Nepočítám, že by z domu byla novostavba a hotová zahrada atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.5.25 22:01
@Janli píše: Více

A tebe už někdo nechal vrtat a rozebírat cizí dům, abys věděla co je uvnitř konstrukce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.5.25 22:35
@C4Li píše: Více

Představ si, že když kupuju dům, tak je základ znát jeho stav, složení zdiva, stav střešních trámů, vlhkost základů a spousta dalších. A právě proto, že ty neznáš stav domu, je naprostý nesmysl se ptát ostatních na cenu jejich rekonstrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 22:53

@C4Li a k čemu ti bude, když ti řeknu, že mě okna stály 500tis, když nevíš, kolik těch oken mám a jaká…chápeš? Nikdo to tady nebude vypisovat položky, když neznámé stav domu, rozměry,…ale jako když nemáte peníze, tak to je o průšvih…většinou si lidi berou hypo třeba na koupi, kde je dána cena a poté rekonstruují postupně a za své…takhle ti tu hypo ani nemusí dát a i tak chodí odhadce po milionů a zkontroluje prostavěnost…

• Citovat
  • Upravit
20920
31.5.25 04:27
@C4Li píše: Více

Nech si udělat celý projekt na tu rekonstrukci. Ani, jsou to peníze navíc, ale v tom co chcete dělat se to ztratí a nebudeš muset pokládat, opravdu nesmyslném, otázky tady. Jelikož bez přesných detailů jsou všechny částky ve velkým rozmezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
31.5.25 07:41

@C4Li máš projekt, u něj je snad rozpočet, ne?
A vidím, že ještě nemáte ani dům. Tak nic. Připrav si nejmíň šest mega, podle tvého popisu. Jen na ty nutné opravy. Možná, ale jen možná, to bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
31.5.25 08:05
@anavi13 píše: Více

S dotacemi doporučuji velikou opatrnost. Když jsme kvůli nové fasádě dělali dodatečné tenké zateplení, chvíli jsme taky uvažovali o dotaci. Ceny nabídek byly neskutečné. U těch, kde jsme rovnou řekli, že budeme hradit jen ze svého, byly ceny o statisíce nižší
Nakonec jsme zadali ne úplně nejlevnější, ale známé spřátelené firmě (ne tak spřátelené, že by bylo v jejich zájmu nám dát nižší cenu) s tím, že bez dotace, rozdíl byl také ve statisících a kvalita zaručena
Kamarádi zdědili po rodičich starší dům, stavba z 60.let. Rozhodli se pro rekonstrukci s využitím dotace. Řekli jsme jim o naší zkušenosti a ať osloví víc firem a některým řeknou, že budou využívat dotaci a dalším ať řeknou, že budou platit ze svého.
Firmy s dotací měly vesměs ceny o 1.2 -1.8 milionu vyšší. Tolik ale vyřízení dotace nestojí, že.
U nás bylo vtipné, že jedna firma se nás dokonce snažila nalákat na podvod, kdy bychom díky antidatovaným fakturam dostali takovou dotaci, až bychom šli s náklady do mínusu.
No, v base bychom si ty ušetřené peníze moc neužili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1