Centrum nadání Praha

511
23.2.15 22:05

Centrum nadání Praha

Máte někdo zkušenosti s tímto centrem? Chtěla bych si tam nechat „otestovat“ dítě..
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.2.15 22:25

Omlouvám se za anonym, ale znám je osobně.

Vedou a vlastní ho manželé Fořtíkovi, ona má vzdělání a dlouhodobou praxi v oblasti nadaných dětí. On dlouhou praxi a mnoho kontaktů, studoval původně něco jiného.
Dělají testy pod hlavičkou Mensy, na tento test nemusíš k nim, ale můžeš kamkoliv jinam, info na webu Mensy ČR, test Mensy je kalibrovaný a mezinárodně uznávaný.
Oni mají i své podrobnější testy, mají vypovídací hodnotu, ale nejsou kalibrované. Ani jeden z nich není psycholog, ale mají velkou praxi v práci s nadanými dětmi.
Záleží co od testu čekáš.

• Citovat
  • Upravit
511
23.2.15 22:39

Děkuji za odpověď, anonym mi nevadí :-) Čekám od toho upřesnení, zda je syn jenom šikovnější, nebo zda je opravdu v určité oblasti nadaný a měli bychom ho víc rozvíjet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.2.15 22:57

@evinina Myslím, že na to, abys syna rozvíjela podle jeho schopností a potřeb, jsou testy zbytečné - ale můj názor ber jako názor někoho, komu je protivné škatulkování na nadaný, nenadaný, hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.15 23:10

@evinina
no, ono je to Centrum nadání živí, takže ti v každém případě doporučí rozvíjet, ale na druhou stranu v tom mají pravdu, každé i méně nadané dítě má smysl rozvíjet a ne si říci to je zbytečné, to dělat nebudeme
Ale na druhou stranu, řeknou ti, jestli je nadaný (nepíšeš věk dítěte), v raném věku nepoví směr, u školního dítěte už je možné napovědět, kterým směrem vést rozvoj.

• Citovat
  • Upravit
511
23.2.15 23:11

@hanka.br. nechci ho skatulkovat..chci ho dostat na skolu, kde nebude muset v prvni tride pocitat do 10 a bude se na to brat ohled.. Ten papir mi muze k tomu pomoct.. Nenadany neznamena hloupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
23.2.15 23:12

Anonymni - pokud mi napises zpravu, vysvetlim.. :-) Tady se nechci moc rozepisovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.15 23:14

@hanka.br.
a je ti proti mysli dělení dětí na nadané na sport a jejich speciální rozvoj (hokejové třídy např.) a nebo děti s hudebním talentem a jejich intenzivní rozvoj - je OK dělit na hudebně nadané a nenadané? má chodit do ZUŠ každé dítě nebo žádné dítě?

Nejde o škatulkování, i když tak je bohužel negativně veřejností vnímáno :? :zed: :zed: :zed: ale o to podchytit talent a včas ho rozvíjet. A dát dítěti šanci dělat to, co ho baví.

• Citovat
  • Upravit
9887
23.2.15 23:29

@hanka.br. Není to škatulkování, ale normální diagnostika, a tu je fajn dělat u „poruch“ oběma směry, protože slouží jako podklad pro další vedení dítěte. Měli by to běžně umět udělat i v ppp (více sz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.2.15 23:31

@evinina Pokud chceš papír, který má vypovídací hodnotu a která je pro školy relevantní, doporučuju nějakou PPP. Dobré reference mám na Prahu 3, Prahu 1. Pokud jde o to, dostat dítě „na školu, kde budou brát ohled“, seznamuj se s učitelkama první třídy ;) Kamarádka toto řešila, a v „renomované“ škole to rozhodně nebylo nejnadějnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
23.2.15 23:34

@Slečna Ferka dekuji, to urcite planuji.. no v PPP jsme byli jenom na testech predskolni zralosti, to se podivila, jak pocita, ale nijak dal to nezkoumala, nerozvijela.. a dat mu priklad 9+3 a divit se, ze to umi, to je u syna opravdu smesne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
23.2.15 23:37

@evinina Test předškolní zralosti testuje předškolní zralost; můžeš jako rodič požádat o konkrétní testování potenciálně nadaného dítěte. Akorát počítej, že si dva tři měsíce počkáš na termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
23.2.15 23:54

Znám pana Fořtíka z dob, kdy jsem jezdila jako děcko na mensa campy a mám pocit, že mi to něco dalo do života… :twisted: pár známých pro něj brigádničilo v přímo v centru a jestli máš nadané dítě tak si myslím, že mu to může pomoct v rozvoji, ale samozřejmě nejsou jediná alternativa…
edit: smazání mylné informace…

Příspěvek upraven 24.02.15 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.2.15 07:13
@Anonymní píše:
@hanka.br.
a je ti proti mysli dělení dětí na nadané na sport a jejich speciální rozvoj (hokejové třídy např.) a nebo děti s hudebním talentem a jejich intenzivní rozvoj - je OK dělit na hudebně nadané a nenadané? má chodit do ZUŠ každé dítě nebo žádné dítě?Nejde o škatulkování, i když tak je bohužel negativně veřejností vnímáno :? :zed: :zed: :zed: ale o to podchytit talent a včas ho rozvíjet. A dát dítěti šanci dělat to, co ho baví.

Bez papíru to dělat nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
24.2.15 08:11
@hanka.br. píše:
Bez papíru to dělat nemůže?

tak jasně, může doma trénovat podle knížek… nebo chodit někam, kde už mají zkušenosti a budou se mu věnovat… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí