Ceny v Řecku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
22.7.10 22:31

Ceny v Řecku

Ahoj,

dneska mě na hřišti vyděsili,že v Řecku je letos extrémně draho. Příklad: pivo v obchodě 1 EUR - v restaruaci 7,5 EUR. Maminka vyprávěla,že jí to říkala kamarádka… Takže jedna paní povídala…

Chystáme se tam v září na dovolenou.

Proto se chci zeptat - byl už letos někdo v Řecku - na ostrovech? Jaké jsou tam ceny - je to opravdu tak drsné?

Děkuji moc
M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
22.7.10 23:30

Maim,byli jsme v červnu na Rhodosu.Ceny potravin v obchodech bych řekla že zůstaly na stejné úrovni co byly před krizí.Ceny v restauracích mírně klesly.Řekla bych že výlety podražily,ale ty rostou nahoru každým rokem,co jsem tak vypozorovala.Ceny aut v půjčovně jsou také +- stejné.Co podražilo,to je benzín.
Do Řecka létáme každý rok-letos po osmé,takže ceny máme trošku zmáklé.I když liší se místo od místa.Není pravda,že by třeba ostrovy byly dražší-Parga je nejdražší,z toho co jsme viděli.Ale zase jedna z nejmalebnějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.10 23:49

ahoj, my byly v řecku loni i letos a ceny jsou teda dooost sileny :-( presne jak ti rikala mamka…ale zalezi asi na konkretnim miste, kde budete. pokud budete v turisticke oblasti, tak tam vzdy ceny budou vyssi nez nekde mimo turisticka mista. nas obed v restauraci vysel na osobu 8 euro, jen jedno hlavni jidlo, a to ta cena byla jeste jedna z nizsich. jinak koktejly byly 5-10 euro, salaty cca 5 euro, a piti 4 eura. pivo bylo asi 6 euro. zrovna levne to recko neni :nevim: co me ale letos prekvapilo bylo chorvatsko (istrie). na to ze se tvrdi, ze chorvatsko je levne a tudiz idealni dovolena pro rodinu s detmi, tak sem nestacila zirat… chleba 35 kc, mleko 30 kc, 100 g obyc. salamu 80 kc, syr tez, jogurty byly na stejno jako tady, ale jinak polevky a dalsi ostatni jidla v potravinach byly tak 2-4× drazsi nez tady…napr hroznove vino 160 kc za kilo…dost me to prekvapilo a timto me chorvatsko hooodne zklamalo…o atrakcich pro lidi a deti ani nemluvim…navsteva akvaria 500 kc na osobu atd. chorvatsko uz tedy priste ne-e :poblion: ale az na ty ceny tam bylo hezky, to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
23.7.10 07:28

Marketo,kde jste byli v Řecku?Některé ceny co píšeš jsou opravdu vysoké.My jsme vždy za hlavní jídlo-samotné-dávali 8-10 EURO,v době kdy nebyla krize.Letos jsme měli all icl.Ale ceny jsme sledovali,protože nás to zajímalo.Ceny za jídlo překvapivých 6-8 EURO.Když jsme si dali colu-na výletě byla žízeň,tak stála 1,5 v rest,.gyros pita 2,frape 1,5-2,pivo mithos 2.Takže ceny dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.10 11:00

ahoj, my jsme byli na zakynthosu, na krétě, chalkidiki, korfu, a kos…byli jsme tam jak před krizí, tak v době krize a ty ceny mi přišly stále stejné nebo hodně podobné. nějak extra levné to tam rozhodně nebylo :-( ale jinak řecko super, hned bych se tam vrátila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.7.10 15:31

Ahoj holky, ja ziju na ostrove Korfu uz 11 let. Navic pracuju v cestovni kancelari, takze vim, ze ceny vyletu za poslednich nekolik let rostou pres zvysene naklady opravdu nepatrne. To same plati i o ostatnich sluzbach. Lide radeji maji mensi zisk nez aby zvysily po zvyseni dani ceny, tim by totiz prisli o zajem turistu. Nevim kam na to pivo chodite, ale ja bych 6 ani 7 Euro nedala. Naopak 8 Euro za jednu porci jidla v restauraci mi pripada bezna cena (i v minulosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
23.7.10 16:51

tak to jsou uklidňující zprávy. My byli naposledy na Zakynthu a ceny cca jak píšete - gyros do ruky 2-3 EUR,pivo cca 2 EUR,frappe si nepamatuji, salát cca 4 EUR

Když jsme si oba dali večeři s vínem,tak jsme platili kolem 15 EUR - na dovolené nepřepočítávám na koruny - to se nedělá!!! Mám na útratu 200 EUR,tak mám 200 EUR.N 200 EUR x 27 Kč - a vše přepočítávat - to bych si to vůbec neužila akorát by mi z té matiky hrabalo!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí