Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám takový dotaz, můj čtyřletý sen, dnes od rána škytá, ne sice celou dobu v kuse, ale škytání přichází a odchází, když spal po obědě neškytal, teď si kreslí neškytá, ale už dnes tak 6× škytal. U něho mě to zaráží, protože jestli do teď škytal tak 4× v životě, tak to je moc. Takže nevím co si o tom mám myslet. Na internetu píšou, že to může být i nějaký příznak nemoci, takže trošku plaším. Ale jinak se chová a jí normálně.
Pokud by škytal i zítra, šla bych k doktorovi. Opravdu by to mohlo něco být (a nemuselo). Něco jsme se o tom učili, ale nevím už co. Jen, že se má jít k dr.
Časté může znamenat zanet zaludku, nebo problémy se zaludkem. Zkuste trosku cerstveho kopru potom by to mělo prestat.. také to může znacit ze se hodne prejedl
Ten žaludek mě napadl, protože večer mu bylo cítit z pusy a to nikdy nebývá. Dnes ještě neškytal, tak snad to bude dobré. Ten kopr zkusím. Jinak je to nejedlík, takže přejezení nehrozí, ale v sobotu jsme měli oslavu a dal si smažené + dort, takže ten žaludek se možná nesrovnal.
To asi spíše, škytani je vždy od žaludku já měla zánět jícnu a projevil se mi škytáním po nevhodném jídle, a u doktora mi řekli, že škytaní je po přejezení, nevhodném jídle, zanět jícnu, zanet žaludku, nebo problémy ze slini¨vkou… U vás to bude určitě z toho nevhodného jídla pokud na to není zvyklí je to jasné ![]()
@Aisha11 Tos mě uklidnila, s tou oslavou a zápachem z úst to dává smysl.
@aledud Určitě bych hlidala ted potraviny muselo to byt vycerpavajici tak dlouho skytat, to je hned trosku smazeneho a dort.. Pokud moc neji tak si dal do zaludku jen tuk a cukr tak je jasné, že se tomu telicko bránilo - škytavkou. Každy to má nějak já mám známe co jí langoše a zapíjí to colou a já kdybych toto snedla tak asi umru
Tak to není určitě nic zvláštního nebo neobvyklého, že škytal prostě to žaludek nemohl zpracovat..
Jo, jo najedeme na naši stravu a ještě jsem si vzpoměla, že dal poprvé v životě do úst šunku a rajče (sice 2 plátky šunky a 1/8 rajčete), takže ten žaludek asi nechápal, na to u něho opravdu není zvyklý.