Dcera mi řela: Já tě nemám ráda, nechci tě tam

627
29.7.16 07:51

Ja te nemam rada, nechci te tam

Maminky jak mam reagovat?

Zitra jedeme na oslavu k babice kde bude dcera s manzelem spat ja s miminem jedu domu..

Dcera 4,5 r mi rekla, ze nechce abych tam jela.. Rikala jsem ji, ze je to oslava narozenin a budou tam vsichni ja pojedu domu a ona tam zustane.. Zacla rvat, ze nee ze ina tam pojede sama a nechce me tam.. Nemam te rada pak dodala..
No vyrazilo mi to dech.. Rekla jsem ji, ze jsem smutna.. Proc mi to rika, ona odesla..

Jak byste reagovaly.. A ted to rika i tatkivi, tati at tam mamka nejede ja ji tam nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
29.7.16 07:55

Takhle straá dítě nemám, ale vzhledem k věku bych tipovala, že má nějaký důvod, proč tě tam nechce, v jejích očích velký, ty ho nevidíš, netušíš, nebo to za problém nepovažuješ, děti to vnímají jinak. To, že tě nemá ráda je projev vzteku, podle mě si v tomhle věku ještě neuvědomuje, co ti tím vlastně sděluje a že tě raní. Určitě necítí to, co říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.7.16 07:55

@Moniulik myslím, že žárlí na miminko.. mě občas - samozřejmě ne v takové míře!! dělal 6letý kluk, když se nám narodilo malé, že někde raději s náma jít nechtěl a když, tak byl protivný a raději chtěl domů..
Možná chce mít klid od vás- teď to vyznělo blbě, ale chce mít možná babičku jenom por sebe a ne vás třeba poslouchat jak se rozplýváte s babičkou nad miminkem :think: ale je to jenom typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.7.16 08:00

Naprostý souhlas s @Janasas také si myslím, že žárlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.7.16 08:04

Tohle mi syn rekl asi dvakrat, vzdy ve vzteku kdyz jsem po nem neco chtela, napriklad uklid ;) Pokazde jsem si ho potom v klidu zavolala a vysvetlila mu, ze ja jsem taky nekdy nastvana a mrzuta, ale i presto ho mam porad rada a ze neco takoveho by rikat nemel, protoze to jiste neni pravda a protoze mi to ublizuje. Pochopil, a to je mladsi nez tva dcera. Omluvil se a rekl, ze me preci ma taky nejradsi ;)
Ale v tomto pripade taky tipuju spis zarlivost.Zkus s ni o tom promluvit znovu a klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.7.16 08:06

@Moniulik
Myslím si to samé, taky mám doma miminko a starší teď bude mít 4 a někdy, když zlobí a jsem na ní přísnější a na miminko milá, tak se ke mě chová velmi nepěkně, vidím, že žárlí a vyčítá mi, že na miminko jsem hodná.
Je důležité, aby si trávila čas taky jenom s ní, aby si jí ukázala, že je pro tebe stále velmi důležitá. Určitě nemyslí vážně, že tě nemá ráda… Rozhodně bych jela, přejde jí to, třeba vymysli něco, aby tvoje přítomnost byla pro ní výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
29.7.16 08:09

My mimino nemame a presto mi ctyrletka v rozruseni obcas rekne hodne „zajimave“ veci. A k rozruseni staci malickost, treba ze se pohadka stahuje moc pomalu. Proste exploze emoci. Po par minutach pak poskakuje a zpiva: Maaam rada maminkuuu, ty jsi jenom moje maminkaaa… Jsou to trpaslici proste. Vysvetlily jsme si, ze hlaska „nemam te rada“ druheho moc boli a domluvily jsme se na nahradnich sdelenich: Ja brecim protoze…, jsem smutna protoze…, zlobim se protoze…
Samozrejme u vas mimino zcela jiste hraje svou roli, zarlivost si dcera vybiji na tobe, coz je ta bezpecnejsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.7.16 08:20

Mimino :) nechce tam mimino, bo kolem něj všichni budou skákat a ubírat jí pozornost. stejně jako doma :)

„nemám tě rád“ je věta, kterou děti občas řeknou, nás rodiče to bolí, ale osobně si to neber :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
29.7.16 08:24

Já mám sice jedináčka, ale vím, že kdyby bylo v rodině teď ještě mimčo, nesl by to špatně. Vše je teď zaměřeno jen na něj, a s mimčem by bohužel přišel o velkou část pozornosti. Z maminčiny strany hlavně.

Nešlo by nejezdit s mimčem domů? Zůstat u babičky všichni. A více se věnovat dceři, třeba nechat mimi tatínkovi a zajet si s dcerou na nějaký pěkný výlet, nebo se celý den věnovat jen jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.7.16 08:34

No já si myslím, že dítě moc dobře ví co říká, ale nemyslí to v tom smyslu, že tě nemá ráda, ale prostě má vnitřní vztek a chce tě prostě takx ranit, naštvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
29.7.16 08:42

@Moniulik
Můžu se zeptat, jak často máš čas jen na tu starší? Kdy tě má jen pro sebe? Mám mezi dětmi poooodstatnější věkový rozdíl (15 let) a stejně jsem si dělala od začátku čas i na to starší tak, aby mě měl jen pro sebe, probral se mnou, co potřebuje, pokecali jsme. A to bez toho, abych se furt koukala, co mimino, jestli nemám jít něco dělat a tak. Prostě v tu chvíli měl malou manžel a bylo. Myslím, že tě dcera jen „volá“, že jí naopak chybíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
29.7.16 09:05

Souhlasím s tím zarlenim. Ona si jen vynucuje pozornost, ktera až do nedávna byla upřena jen na ni. Možná by jí chtělo trošku namotivovat k pomáhání s prckem. Třeba ji „nechat“ miminko prebalit, aby si připadala důležitá a pak se chlubit příbuzným, jak šikovnou slečnu doma máte, že by čas klidně zastala. Ony to holčičky asi potřebují, jsou na toto citlivější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
29.7.16 09:06

@Judithkaj
Tohle ale není o vztahu mezi sourozenci. Já psala o přístupu rodičů k sourozencům, že si oni musí najít čas na každé zvlášť, kor když se v rodině objeví mimino. Málokdy se ten starší necítí odstrčený a je fuk, kolik mu je. Jen tomu staršímu se to líp vysvětluje. Mámu ale pořád potřebuje.
A k vztahu, tohle je silně individuální. Znám sourozence, co jsou od sebe x let a pohoda, na druhé straně pak ty, co jsou k sobě věkově blízko a nemají si co říct. Z mého staršího syna zatrpklý starý pán rozhodně nevyroste, k ségře má úžasný vztah. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.7.16 09:10

Muj synek sice nerekne, ze me nema rad
Ale taky tuhle - mami ty zustan s malou doma ja jedu jen s tatou :mrgreen:
Zaprve ted nechodi do skolky tak ma mimina plny zuby, za dalsi vi, ze s tatou ci babickou ma volnejsi rezim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
29.7.16 09:11

Zakladatelko, dcera žárlí, protože miminko je na prvním místě- musíš něco změnit. Dcera to jinak neumí dát najevo, proto její řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí