Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Modelová situace je následující:
Je 28 ve stínu, jste přímo před domem na pískovišti, děti dostaly na hraní kbelík vody bez instruktáže, co s ním smí a co ne. Čtyřleté dítě najednou vezme kbelík a začne se celé oblečené polévat.
Otázka zní - jak byste reagovali?
Dík za odpovědi.
Zeptala bych se ho, co dělá. Dál by se vidělo podle toho, jestli by se jednalo o mé dítě nebo cizí. Jestli by tam mělo své rodiče případně…
Nijak. Nechala bych ho. Zvlast pred domem, kam se muze jit kdykoliv prevlect. Nebo nevim, na co presne se ptas?
Nic, nechala bych hovat se zleje… pak bud svlikla a nebo ne, jak by chtelo…
Nechala bych ho… hlavně má rozum, když se v tomhle vedru ochladí
Takže bych se tomu i zasmála
Tak ctyrlety jeste neni predskolak, ctyrlety je male trdlo ![]()
Nedelala bych nic, max. svlikla mokre a donesla dalsi kyblik.
@Hobitka no a? Já kdybych dostala ten kbelík tak ho na sebe taky vyliju ![]()
Asi mu bylo horko ne? Na co dostali kbelík vody? V tom vedru se ani nedivim, celkem logické uvažování jen teda jestli to lil na sebe v pískovišti
![]()
Asi bych svlékla a nechala jen ve spoďárech. Nebo bych ho sledovala a nenechala bych to dojít tak daleko?
@Hobitka píše:Čtyřletý předškolák? K otázce - dítěti je vedro, zlilo se vodou. To tě překvapuje?
Modelová situace je následující:Je 28 ve stínu, jste přímo před domem na pískovišti, děti dostaly na hraní kbelík vody bez instruktáže, co s ním smí a co ne. Čtyřleté dítě najednou vezme kbelík a začne se celé oblečené polévat.
Otázka zní - jak byste reagovali?
Dík za odpovědi.
Já bych se rozhlédla, jestli jsou v dosahu rodiče a zda mají ánung, že mají dítě.
Hele, k nám jezdí kamarádi tatínkové, vypustí tady své dvouleté prcky na naší neoplocenou zahradu, a děj se vůle boží. A to je pak dílo! Co je to, že by se JEN polili! Si kolikrát říkám, jak jednoduchej život ti chlapi mají - neřeší!
Nevím a vy nemáte usta? Co se ho zeptat proč to udělalo? Třeba mu bylo vedro, však bylo, bože tak vyslečeš, v tom vedru to hned uschne ![]()
Nebo chceš slyšet že jsi ho měla pořádně napomenout a dát na zadek? ![]()
Pokud by to dítě nebylo moje, nereagovala bych nijak (pokud bych ten kýbl nedonesla já, protože bych ještě mohla dostat držkovou od rodičů dítěte
). Moje děti bych klidně nechala, ať se zlijí. V čem byl tedy problém?