Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holk, jsem nestastna.. Dcera 4r byla poprve u babicjy na prazdninach.. A uz nechce domu.. Pry ji nudim. Je tam od ctvrtka. A kdyz jsem se vcera byla na ni podívat tak mi rika nedavej mi pusy neobjimej me ![]()
Delala jsem u babucky palacinky dcera mi rika babicka dela lepsi..
Kdyz jsem pak odchazela a rikam ji ahoj.. Tak se ani nepodivala nezamavala jen rekla cau..
Me to je holky tak lito ![]()
Pak jsem volala mamce a rika, ze si tam delaji co chteji. Takze treba dopoledne pohadka cele ledove kralovstvi.. Odpoledne jedou nekam vlakem treba na otocku a tak..
Hlavne mi lezi v hlave ta televize dcera se ted chce porad divat. Ja ji rikam jen do reklamy (tim jsem ta spatna?) mam ji nechat taky cely film? Je to jedno, ze se tak dlouho diva na tv?
Mam jeste 13 mesicni.. Takze pozornost musim delit.. Ale mimino chodi spat uz v 6 tak mame pak 2 hodiny jen pro sebe skacem na trampoline tvorime, myslim, ze se ji venuju dost.. O to vic me to mrzi
ze mi ani nezamava.. Jak se vrati domu srovna se to?
@veruka85 zcela normální stav. neteř 5 let a synovec 3 roky, když jedou od babičky a nebo jsou s babičkou (i s rodiči) na dovolené, tak pak při odjezdu je hysetrický řev, že je nemají rádi (jako ti malíže nemají rádi rodiče), že s nima nejedou, že oni chcou být u babičky, že oni doma nebudou. samo druhý den doma je ot přejde. no ale tak holt je to změna, víc se jim věnují, dělají srandu, chodí na výlety, kdežto doma musí do školky vstávat a jsou tam furt a tak.
@veruka85 máme tento týden děti u babičky. Ve středu jsme jim volali a oni s nám nechtěli mluvit. Syn nám ještě něco řekl, ale dcerka ta odmítla. Neřeším to. Vím, že to tak je i obráceně, když jsou doma a voláme babičkám, tak taky s nimi nechtějí mluvit.
Víš ono se jí to líbí, že je na ni stržena veškerá pozornost a může vše, ale rodiče jsou rodiče, i když občas to tak děti neřeknou.
Však kdyby tam byla měsíc, jak by se jí stýskalo.
Jinak mi to přijde normální a možná bych byl rád, že je dítě tak samostatné.
Jako jasně, že je to takový smutný, ale to je dost sobecký pohled rodiče… ![]()
Děti to dělaly také. Navíc to nemusela být ani dovolená u babičky, ale cokoli, kam mohly jet. Dcera si vybrečela i tábor před nástupem do první třídy. Když jsme se tam po týdnu za dětmi přijeli podívat-byly ten víkend povolené návštěvy, přijely během těch dvou dnů všechny rodiče-tak děti byly naštvaný, že si je vezmeme na prcházku, kolotoč…protože je tak zajímavý program v táboře, o který oni přicházejí. Ještě pár let jsem slyšela, že to bylo hrozný, když jsme za nimi přijeli na tábor, protože nestihly hasiče. Co jsme s sebou vezli jednu lékařku, tak její kluci se ani nerozloučili a z procházky utekli zadním vchodem do tábora. Ještě dnes vidím, jak tam stojí a volá-Kluci, vraťte se, musím vás vrátit hlavní bránou. A oni se znuděně vrátili.
Dcera po letech říká-Víš mami, já nejsem stejskací typ. A mám ráda změnu, musím být všude, kde se něco děje.
U nás ve školce visí cedule:
Vychovávat děti, znamená obejít se bez nás. (nebo tak nějak).
Asi autorka vychovala dobře ![]()
Hele, fakt se tím netrap. U babičky je prostě jiný režim a větší zábava. Moje děti také rády jezdí k babičkám. teda po týdnu je velké vítání, ale jsou tam velmi spokojené. Jinak mě teda zarazila ta pohádka, to si neodpustím, ale myslím, že na jednu stranu je super, že dítě nenecháš koukat tak dlouho na TV. Ale myslím, že nechat kouknout na prvních 15 minut pohádky a pak říct konec je docela drsné. Tebe by to nefrustrovalo, že ji nevidíš do konce? To radši pouštěj pohádky, které se časově vejdou do tvého limitu koukání se na TV a dítě je vidí celé.
Tyto celovečerní pohádky pouštím dětem jen na Dvd, kde neni třetina filmu reklama. A o prázdninách výjimečně, kdyz prší, jsou nemocné, jinak jsme vecne venku, na Tv neni čas.
Mě by zajimalo, kde čtyřleté dite přijde k takovym slovním obratům, ze se se mnou budu nebo babička dela lepší palacinky
Taky mam čtyřletou dceru, treti dite, docela otrla od školáků, ale toto by neřekla. S mladší sestrickou je rada.
Ahoj, nemam zatim zkusenost syn ma 12m na hlidani byl 1 krat na par hodin…ale bud rada, ze se jim u babicky libi a neber si to osobne
ja byla opacny extrem. kdyz me nasi dali k babicce nebo tete tak jsem se do 24 hodim nervama vyblinkala z podoby. nemohla jsem bez mamky byt (a to jsem byla kojena jen 2 tydny
)
Mně teda přijde trochu divné to dívání jen do reklamy, vypnout mi někdo film/pohádku po první půlhodině, asi ho praštím
To mi přijde lepší dovolit koukat třeba jen jednou za týden, ale na celé. Mně to takhle občas dělali rodiče když mi bylo čerstvých -náct, vypínali mi filmy než začaly být smutný, takže jsem pak byla ve škole za trubku, že nevím že v Titanicu Leo umře
Chápu, že mě nechtěli rozrušit, ale to bych se teda radši asi nedívala vůbec.