Čepy 1,5roku- rýma, bez teplot-angína?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.17 16:11

čepy 1,5roku- rýma, bez teplot-angína?

Ahoj maminky, dceři je už 3. den trošku cítit z pusinky, má trochu uspaný nos- ale jen když si lehne, přes den nic, z nosu neteče, kašel nemá, teplotu nemá. Teprve teď jsem se jí podívala do krku a má tam malé bílé čepíky. Smaozřejmě s ní zítra zajdu k dr., ale chci se zeptat, zda se mohou objevit čepy u obyčejné rýmy, nebo to vždy souvisí s angínou? A jako formou se eventuelně podávají atb. takto malým dětem? A existuje něco na dezinfekci dutiny ústní pro děti? že bych ještě dnes zaběhla do lékárny? dr. již nestihneme…děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5696
10.10.17 16:13
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, dceři je už 3. den trošku cítit z pusinky, má trochu uspaný nos- ale jen když si lehne, přes den nic, z nosu neteče, kašel nemá, teplotu nemá. Teprve teď jsem se jí podívala do krku a má tam malé bílé čepíky. Smaozřejmě s ní zítra zajdu k dr., ale chci se zeptat, zda se mohou objevit čepy u obyčejné rýmy, nebo to vždy souvisí s angínou? A jako formou se eventuelně podávají atb. takto malým dětem? A existuje něco na dezinfekci dutiny ústní pro děti? že bych ještě dnes zaběhla do lékárny? dr. již nestihneme…děkuji.

Nemusí to být nutně angína, moje dcera mívá čepy i u rýmy. U angíny obvykle rýma nebývá, nebo ne primárně. Spíš sekundární infekce. Může to být ale třeba virová angína. Jinak takto malé děti trpí na streptokokovou angínu velmi zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
10.10.17 16:20

Angína to určitě není, čepy mám odmala i já a nikdy jsem angínu neměla. Bývá to, když jsem oslabená. Sama si je vyndávám a pak si vykloktám takovou vodičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.17 16:32

Taky jsem teď měla po dlouhé době čepy. Průběh nemoci - 2 dny škrábání v krku, 2 dny rýma plus bolest hlavy. Teď to zdá se pomalu odeznívá, ale čepy jsou trošku pořád. Kloktám slivovicí (ředěnou) a vodou se solí :) To u malé samozřejmě nedoporučuju :D - celkově kloktání u dětí asi není možné - nedovedu si teda představit, že by moje dcera měla kloktat. Zvolila bych nějaký bylinkový čaj na podporu imunity (rakytník a podobně). K tomu mít krk v teple a bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí