Cerazette a chuť mléka

1289
19.3.13 10:11

cerazette a chut mleka

Ahoj, dnes jsem byla u gynekologa po sestinedeli, a predepsal mi antikoncepci Cerazette. máte zkušenosti, zda je spolehlivá a při plném kojení mimču nijak nevadí? jestli třeba nemění chuť mléka nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
19.3.13 10:17

Brala jsem ji rok, malá pila pořád stejně, jen jsem při ní neměla MS a dost jsem přibrala :zed: hodně holek si stěžuje na krvácení několik týdnů v kuse, já jsem nekrvácela vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
19.3.13 10:35

Ja jsem ji taky brala, ale jen asi 7 tydnu, nez jsem si nechala zavest Mirenu. Malej pil porad stejne, zadnou zmenu jsem nezaznamenala. A taky jsem nemela MS. A nepribrala jsem. Takze za me spokojenost, ale uz jsem znovu nechtela brat HA (pred otehotnenim jsem ji brala v kuse tak 14 let), proto ta Mirena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.3.13 10:41

Tak snad taky nepřiberu :D a existuje ještě jiná HA než tahle? Ta mirena, to je nitro tělísko?? má to nejaké výhody/nevýhody oproti HA??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.3.13 10:56

Pro kojící existuje ještě Azalia ale to je to samé jako Cerazette, jen jiný výrobce. Já beru Azalii a spokojenost, s kojením nebyl problém, krvácení poprvé přišlo až teď, rok po porodu, jinak žádné špinění mimo. Ale může se to stát, zejména první 3 měsíce, než si tělo zvykne ;)

Mirena je nitroděložní tělísko ale spíš pro ženy, které v nejbližší době neplánují další dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.3.13 10:57

A na jak dlouho se to tělísko zavádí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
19.3.13 10:59

Beru ji 16 mesicu a jsem spokojena. Nemam MS, male stale chutna :D zadne spineni… Pri tehotenstvi jsem pribrala 20 kg a jsem zpet na 56 kg. Takze me vyhovuje. Neni moc HA, ktere muzes brat pri kojeni. Musis se rozhodnout, jestli se cpat hormony a nebo se chranit jinak. Je to kazdeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.3.13 11:00

@mattez zavádí se na 5 let, po tu dobu působí ochrana, pak je nutné dát novou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.3.13 11:04

Ještě jsem četla v letáku, že před použitím, je nutné vyloučit případné těhu (ale to snad není nutné ne, doktor se tedy neptal a bylo to asi jen dvakrát, co mi nedošlo, že bych ji vlastně měla začít zas brát :D a navíc plně kojím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.3.13 11:14
@mattez píše:
Ještě jsem četla v letáku, že před použitím, je nutné vyloučit případné těhu (ale to snad není nutné ne, doktor se tedy neptal a bylo to asi jen dvakrát, co mi nedošlo, že bych ji vlastně měla začít zas brát :D a navíc plně kojím)

úplně nerozumím tvému dotazu, 2× jsi zapomněla prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.3.13 11:24

Ze v pribalovym letaku bylo napsany, ze predtim nez zacnu brat HA tak vyloucit pripadne tehotenstvi. ale ze to asi neni nutne (nemela bych byt) kdyz jsem sedm tydnu po porodu a plne kojim, ale dvakrat jsem mela nechraneny styk po sestinedeli :) nejspis to mysli tak, ze kdybych chtela dite a byla tehotna, ze k tomu nemam tu HA zacit brat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.3.13 11:32

@mattez no tak jestli jsi měla nechráněný styk, tak ale těhotná být můžeš, to že jsi po porodu a kojíš není žádná antikoncepce…mám kamarádku, která kvůli těmto domněnkám otěhotněla hned po šestinedělí, bohužel musela jít na potrat, protože byla po císaři. Takže v tvém případě bych těhotenství nevylučovala, radši si udělej test a s práškama počkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.3.13 11:59

Mám dva kluky, u obou sem po porodu brala cerazette (tj. u druhého stále beru) + jsem neměla (nemám) MS…oba jsem plně kojila půl roku, pak částečně prvního do jeho 20.měsíců (odtavit šel teda jednodušeji, nechal si to vysvětlit), druhého do jeho 2 let…toho menšího od včerejška odstavujeme od prsa, jelikož přestal jíst normální jídlo a spolíhá furt na to, že se docucne, navíc když pije z jednoho tak mi s druhou bradavkou točí jak s radiem a v noci to má spíš jak dudlíka..navíc už mu byli dva roky a je už na to dost velikej a do puberty ho zas kojit vážně nechci :lol: z čehož vyplívá, že na chut´ mlíka to opravdu žádný vliv nemá, kdyby mělo, tak by se toho totiž vzdal mnohem lehčeji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.3.13 17:45

Jen jeslti mu nechutna jeste vic :D (delam si srandu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
20.3.13 23:20

Beru Cerazette od šestinedělí, spokojenost, kojím plně a synek se netváří nespokojeně ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1