Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MOŽNÁ SI TO JEŠTĚ SEDNE, MĚ SI TEDA V TOMTO NESEDLA. PROSTĚ TO ZAKRYJU MAKE-UPEM A JE TO. ALE JÁ JSEM CELKOVĚ TROŠKU RARITA, POKUD JDE O ÚČINKY MIRENY. ![]()
Mam stejny problem
mirenu mam 2 tydny…dr mi rekl, ze je to mozne protoze kojim a tak se mi pomlatily hormony…ovsem jestli to neprejde tak ji vytahnu.jako pubertak fakt vypadat nebudu ![]()
Tak to ja jsem z toho tedka 3dny na nervy a polovicka se mi smeje co to na tom krku mam. Takove krasne tri kopecky a tem ani ten makeup nepomuze.Uz zacinam pomalu verit, ze to je opravdu tou Mirenou nikdy jsem nic takoveho nemela ![]()
Taky jsem měla, Dr. mi říkal, že to je určitě z mireny a že zrovna tohle se moc nemění.. někdo na to trpí, někdo ne..
Já jsem trpěla hrozně na akné, pak jsem nasadila Diane a bylo po pupínkách
![]()
Co v tom je proboha za hormony, ze to dela akne??? No tak to je sila, tak to ja fakt nevim co dal, protoze vyndavat se mi po tom vsem nechce, ale zit uz jen s makeupem a i tak s flekama, to se mi teda taky nelibi..
@Anonymní píše:
Co v tom je proboha za hormony, ze to dela akne??? No tak to je sila, tak to ja fakt nevim co dal, protoze vyndavat se mi po tom vsem nechce, ale zit uz jen s makeupem a i tak s flekama, to se mi teda taky nelibi..
právě, že tam je hormonů málo…
před dětmi jsem brala Diane, tam je hormonů hodně, akné nebylo.
Ja nebrala nic a akne nebylo.. A taky mam casto pocit tezkych nateklych nohou.. Ach jo, ja fakt nevim co delat.. Snazim se o zdravy ziv.styl a pak si tu „hormonuju“, fakt se mi to nejak nelibi.. A to jsem doted vydrzela to krvaceni, spineni atd, uz se to srovnalo a ja zvazuju vyndani kvuli akne..
Ja nebrala nic a akne nebylo.. A taky mam casto pocit tezkych nateklych nohou.. Ach jo, ja fakt nevim co delat.. Snazim se o zdravy ziv.styl a pak si tu „hormonuju“, fakt se mi to nejak nelibi.. A to jsem doted vydrzela to krvaceni, spineni atd, uz se to srovnalo a ja zvazuju vyndani kvuli akne..
PROSIM CO VAM S AKNE ALESPON TROCHU POMOHLO?
JAKE PRIPRAVKY? BYLINKY, HOMEOPATIE..?
VYNDAVAT TELISKO NECHCI.
DEKUJU KAZDE Z VAS
V Mireně nejsou estrogeny, proto ty potíže s akné…ale zase je to nejbezpečnější antikoncepce co se týče trombozy…což je život ohrožující či pozměňující diagnosa…takže je lepší trápit se trochu s akné ![]()
Nebo vysadit antikoncepci a chránit se jinak.
Bylinky šalvěj..i když mě Dr. řřekl, pokud nekomu akne vyjede, že bude asi celou dobu..
No to mě teda dost děsíte s tím akné
já na to nikdy netrpěla, při jakékoli jiné HA jsem měla pleť jak majolenka, i kdykoli před tím, než jsem vůbec HA začala užívat. I v pubertě jsem měla teda trochu drsné čelo, ale ne takové boláky jako teď
mám toho plné čelo, ramena, záda, dekolt, každý se mě ptá, co to je, co to mám, jestli nemám alergii na slunce teď apod…to je fakt děs. A tohle, co teď mám rozhodně nějaký make-up nezakryje. Navíc já se hodně potím, take v létě ani make-up nosit nemůžu. Mirenu jsem si nechala zavést kvůli tomu, že jsem už žádnou HA nesnesla, měla jsem děsné PMS a všeobecně nepříznivých doprovodných jevů. Bude to 5. měsíc, co ji mám a sedla si perfektně, žádné věčné špinění, ms skoro nemám, většinou v tu dobu jen špiním, pokud vůbec něco a 1-2 dny uprostřed cyklu slabé zašpinění. Všechno ostatní se dost zmírnilo, takže by mi taky bylo dost líto hlavně kvůli pořizovací ceně ji dávat ven, ale to akné, co mám, je dost šílené. Objevilo se mi tak měsíc zpátky. Nepřišly jste některá zatím na něco, co na něj zabírá a nebo nezmírnilo se vám to za tu dobu??? potřebuju nějakou naději, že to bude lepšíííí ![]()
Mam Mirenu cca pul roku a od zacatku mam velmi zhorsenou plet. Z naprosto ciste plet mam vlastne neustale cca 5 pupinku a jen co zmizi, jsou nove. Dost mi to vadi, ale nechce se mi Mirena, ktera si konecne sedla, kvuli tomu vyndavat. Ale jako pubertak az do konce zivota byt taky nechci.. Mate nekdo zkusenosti a ztratilo se to treba casem?