Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych obnovit diskuzi. I já mám Mirenu třičtvrtě roku a poslední 3 měsíce katastrofa. Do té doby jsem kojila a bylo to v pořádku. když jsem brala jakoukoli HA tak sem měla pleť úplně v pohodě. Jsem z toho taková podrážděná. Kdyby to bylo pár pupínků, tak neřeknu, ale tvoří se mi takový ty boláky, na zádech, v dekoltu a nejvíc na obličeji. Začínám užívám vysokou dávku vitamínů B5, který by měl snad pomoci a pokud ne, tak uvažuji o vyndání. Takhle další 4 roky fakt vypadat nechci. Vy co jste měli tyto problémy? Bylo to celou dobu, nebo jen krátkodobě? díky moc M.
Já mám úplně opačnou zkušenost. S mířenou se mi tyhle boláky prakticky přestaly dělat - mívala jsem na zádech běžně 3 najednou a fakt hnusný. Teď jeden po skoro dvou letech, tak snad se to nevrací.
@Mia666 Mám ten stsejný problém, ale už se to zlepšilo. Po 8 měsících jsem vypadala jako puberťák. Akné úplně všude. Došla jsem si na kožní, dostala jsem takovou mastičku a potírala jsem se jí dva měsíce večer. Na zádech i v dekoltu zmízely úplně. V obličeji se ještě tvoří, ale žádná katastrofa to není. Spíš mě štvou ty „jizvičky“ po nich. Mizí i několik týdnů/měsíců
Ahoj, taky se mi dělalo akné, hned po týdnu od zavedení Mireny. Nikdy jsem na akné netrpěla a najednou samé boláky…na zádech, na obličeji, i na krku.Pak jsem musela na kožní, dali mi nějakou antibiotikovou mast a už je to teda lepší, ale mám šílené jizvy, hlavně na zádech…Je to svinstvo, všechny ty antikoncepce
Jenže co má člověk dělat že jo ![]()
Mio66 zajdi na kožní, oni ti na to něco dají a snad to vymizí.
Ahoj tak ja mam stejny problem mam telisko 2 roky a plet mam tak hnusnou ze to je des zitra jdu na vyndani jelikoz jsem nemohla prijit od ceho to mam chodila jsem na kozni a kosmeticce nechala tam miliony a plet horsi a horsi uz vim aspon po cem to mam
brz makeupu nerealne vyjit ven
a stejne zo jde videt
Ahoj, Mirenou to určitě je, mela jsem ji 2 roky, a takové akné co jsem měla na krku jsem nikdy neměla. Pravidelně každý měsíc cca 3-5 pupinku. Po vyndani Mireny, zmizelo až po 1,5 roce. Mimo to jsem byla nafoukla a hodně se mi měnily nálady.
Já jsem si mirenu po roce a půl raději nechala vyndat. Ty pupínky nebo spíš boláky jsem měla i na krku. Dříve jsem měla pleť normální, hezkou, tak teď již měsíc po vyndání stále čekám, jestli a kdy se to vrátí do normálu. Moc tělísko z tohoto důvodu nedoporučuji.
@Anonymní píše:
Ahoj tak ja mam stejny problem mam telisko 2 roky a plet mam tak hnusnou ze to je des zitra jdu na vyndani jelikoz jsem nemohla prijit od ceho to mam chodila jsem na kozni a kosmeticce nechala tam miliony a plet horsi a horsi uz vim aspon po cem to mambrz makeupu nerealne vyjit ven
a stejne zo jde videt
Dobrý den,
můžu se zeptat, jestli už to máte lepší a případně, jak dlouho to trvalo? děkuji
Zdravim, mam Mirenu uz rok a pul a akné se mi objevilo, tak mesic zpět. Takový bolaky jsem nikdy neměla. Ale víc mě trápí váha, nemůžu se vubec hnout ani o 0,5 kila. Nevíte jestli to může být teliskem??
Dobry vecer vsem, obnovuji. Mirenu mam 5mesicu a plet je cim dal tim horsi. Velke bolaky kolem MS na obliceji a krku a na krku a dekoltu a ted uz i obliceji takova uplne krupicka z ucpanych poru. Sedlo si to nekomu a zmizelo? Pokud ne, za jak dlouho po vyjmuti se plet vratila do normalu? dekuji.
@K82 Mne po vyndani Mireny predepsal gynekolog Diane 35(Minerva)aby se mi plet dala či nejdřív do pořádku a do 3 měsíců jsem zase měla nádhernou plet. Pokud si ji necháš vyndat tak si aspoň zajdi na kožní jinak se ti to bude hojit hodně dlouho..
@Mia666
Ok, dekuji! ja nemuzu brat HA, tak snad to pak vymizi ![]()