Cermat - cvičné testy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30308
18.11.23 22:21

@ugluk jde o matiku. Co nevyřeší donesou na kroužek a vyřešíme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
18.11.23 22:31

@Aspera tak to jo. Fakt teda je, že ta matika nemá povětšinou ty otevřené možnosti, prostě to vyplivne číslo a hotovo. Ale stejně jsem tam radši byla, neb někdy byla chyba v základní úvaze, někde se dítě jenom pitomě seklo při výpočtu a někde absolutně netušilo, co s tím. Na žádný kurz teda nechodilo, se svou nepozorností by to bylo celkem na nic. Ale zvládli jsme to nakonec v pohodě, byť už jsem ráda, že už mám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 11:06

Ahoj, muzu se zeptat? syn, z vysokoškolské rodiny, zodpovedny, vysvědcení vzdy max 1 dvojka, jinak samé, nebo 2 dvojky, je v sedmicce a zkousel si testy na 6G, jak by je dal naprosto bez pripravy. Chce na Alej, Prazacku a nebo Zatlanku
z CJ 36 bodů aniz by se na to predtim kdy koukl, ale z M mel 4 body 8o

je to normální?
nebo prusvih? Ta CJ nás krásně uklidnila, ale M propadák až jsme to necekali.

Pritom ja sama ze Stoly, pamatuju si ze jsem ani tak neresila matiku, jako jestli se mi teda na gympl chce nebo nechce a jak vypada budova :lol:, manzel ze Stepanske..a jako malej se prej vubec na nejake prijmacky neucil : :oops:

je to normalni?

(typ testu nikdy nevidel, delal si je v domacim prostredi, mel neomezene casu, dal tomu jak on trvdí asi 15% mozkovy kapacity - coz chapu, doma o vikendu a poprve… ale to u cestiny prej taky, tam to taky jen rychle procetl a nejak oznacil, taky jel na cca 15%.

tak nas to prekvapilo teda dost. Ta matika. :oops:

• Citovat
  • Upravit
5617
27.11.23 12:34

To chce klid.Za mně teda čeština jsou jen samé blbosti a chytáky. Překvapilo mě, že chybí hodně pravopis a literatura, jen samé vyhledej v textu…No a matika je to samé, jen jde o to jak ty děti nachytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
27.11.23 18:51

Anonymní - je to naprosto normální při prvním setkání s těmi testy. Zvlášť ta matika je něco absolutně jiného, než děti do té doby dělaly. Ale dá se to naučit. Já u nás první matiky radši ani nsčítala bod, aby nebylo dítě vyděšeno :) Z češtiny to bylo napoprvé za deset bodů, a to byla u nás vždycky silná disciplína „s prstem v nose“, naostro to pak bylo za 45. napoprvé na podobu těch testů dítě valilo oči a po pár měsících přípravy sice pravidelné, ale rozhodně ne takové, že by v tom leželo od rána do večera, to vypilovalo tak, že se dostalo na obě vybrané školy v první třetině pole přijatých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 20:29
@ugluk píše:
Anonymní - je to naprosto normální při prvním setkání s těmi testy. Zvlášť ta matika je něco absolutně jiného, než děti do té doby dělaly. Ale dá se to naučit. Já u nás první matiky radši ani nsčítala bod, aby nebylo dítě vyděšeno :) Z češtiny to bylo napoprvé za deset bodů, a to byla u nás vždycky silná disciplína „s prstem v nose“, naostro to pak bylo za 45. napoprvé na podobu těch testů dítě valilo oči a po pár měsících přípravy sice pravidelné, ale rozhodně ne takové, že by v tom leželo od rána do večera, to vypilovalo tak, že se dostalo na obě vybrané školy v první třetině pole přijatých.

vtipný je, že jsem otevřeli učebnici matiky pro sedmý ročník, a vždycky ty stránky, kde byly slovní ulohy (ty co jsou v cermatích testech) byly pravidelně vynechávané :lol:
jako chápu, ono je to těžké a nestíhá se to. takže už chápu, že slovní uloze nikdo nerozumí, když v pracovním sešitě mají vypočítané jen suché příklady a slovní ulohy přeskakují, no

• Citovat
  • Upravit
10.12.23 16:28

Cermat testy

Hezký večer, ráda bych se zeptala, jak staré Cermat testy procvičujete? Jen třeba dva roku zpětně? Či od roku 2019? Syn si chce testy nějaké již vytisknout (má ještě čas je v 8. třídě). Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí