Puzzle kde skládáte?

16.11.23 17:10

Puzzle kde skládáte?

Ahoj všichni, zdravím vás. Chtěla jsem se vás zeptat, kde míváte rozložené puzzle? Syn dostal k Vánocům oblíbený motiv v new Yorku, ale nemůže ho mít rozložený na psacím stole protože tam prostě musí dělat úkoly a tak. Tak jenom se ptám, jak se to dá vyřešit? Jestli máte nějaké zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1046
16.11.23 17:24
@lucie.krajcarova píše:
Ahoj všichni, zdravím vás. Chtěla jsem se vás zeptat, kde míváte rozložené puzzle? Syn dostal k Vánocům oblíbený motiv v new Yorku, ale nemůže ho mít rozložený na psacím stole protože tam prostě musí dělat úkoly a tak. Tak jenom se ptám, jak se to dá vyřešit? Jestli máte nějaké zkušenosti

Ja mam takovej koberecek na puzzle. Puzzle se skladaji na tom koberci a kdyz je potreba je sklidit, tak se ten koberec i s tema puzzlema navine na takovej valec a potom se to prelepi suchym zipem. Kdyz se to pak rozmota, puzzle drzi na svym miste maximalne je potreba jen trosku opravit, ale za me super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
16.11.23 17:32

Skladali sme naozaj velke puzzle (10000), mali sme zeleznu konstrukciu na kladkach ktora sa spustila dole ked sme skladali, ked sme neskladali bola vytiahnuta pod plafonom.
Dost to fungovalo a ak by som znovu nieco take staval tak si zase urobim kladky a vytahovaci system.

Alternativa pre mensie puzzle je nasledujuca:

• Najdes si skrinu/policku ktoru chces pouzivat
  • Odrezes si tvrdy karton (3 vrstva spevnena lepenka) tak aby sa presne vosla do policky
  • Ked chces skladat jednotlive casti kartonu si vyskladas vedla seba (napriklad si das do rohov znacky ako k sebe patria)
  • Ked koncis tak jednotlive kartony vyskladas do policky

Ma to nevyhodu ze ked skladas tak puzzle ti nemoze vycnievat, teda dieliky ktore by inak boli spojene su rozpojene a odsunute od seba na spoji (medzi nimi presvita karton) a az do finalneho doskladania nemas pekny obrazok (ani ciastocny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
16.11.23 17:40

Mám velkou tenkou desku na malých kolečkách. Tu mám pod gaučem (mám tam asi 5cm mezeru). Když chci skládat, vysunu, když nechci, zasunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 17:54

@Caridina to je dobrá věc napsala bys mi jak se to jmenuje a kde se to kupuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 17:55

@ugluk to je super nápad zasunout to pod gauč to nám taky šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
16.11.23 17:59
@lucie.krajcarova píše:
@Caridina to je dobrá věc napsala bys mi jak se to jmenuje a kde se to kupuje?

Staci napsat na google „koberec na skladani puzzle“ a najde ti to. Nechci tu delat reklamu. Stoji to kolem 350kc, jestli dobre koukam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
16.11.23 18:01

Ať si to dá na podložku. Nechte si vyřezat v Hornbachu čo Obi na míru. Bude skládat, dá na stůl, nebude skládat, zasune pod postel …
Podložky rolovací ( takové ty flísové deky) absolutně nedoporučuji. Skládá se to úplně blbě a navíc se na tom drží bordel. A to píšu jako člověk, který poskládá ke stovce motivů za rok. ;)
Jinak já skládám na velkém jídelním stole. Ale mám puzzle rychle složené. Tak je nepotřebuji přemísťovat.
Když jsem skládala 5000, tak jsem je měla do 14ti dnů hotové a nechala jsem je prostě na tom stole. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
16.11.23 18:04

@Šmoulice sto za rok? to už zní jako slušná závodní disciplína ;) :potlesk: a prosím tě - v dobrým - kam to všechno proboha pak dáváš? co s tím po složení??
na stěnu v domě-bytě se jich fakt vleze jen pár těch top…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
16.11.23 18:10
@Lucy75 píše:
@Šmoulice sto za rok? to už zní jako slušná závodní disciplína ;) :potlesk: a prosím tě - v dobrým - kam to všechno proboha pak dáváš? co s tím po složení??
na stěnu v domě-bytě se jich fakt vleze jen pár těch top…

500 kousků postavím za 1-1,5hodiny :)
1000kousků 4-5 hodin max. :). takže to jede. I pár soutěží jsem se zúčastnila a většinou to bylo do 3.místa ;)
Jinak poskládám, vyfotím, shrnu do krabice a prodám dál. ;)
Něco kupuju nové, něco z druhé ruky, něco měním. A cca 50 krabic mám doma, které se mi tak líbí, že je nedám :mrgreen:
Naštěstí mám na to dostatek prostoru :mrgreen:
Jo a na stěně pověšené mám jen puzzle z vlastních fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.11.23 18:16
@Lucy75 píše:
na stěnu v domě-bytě se jich fakt vleze jen pár těch top…

No, holky, to bych se taky ráda zeptala. Co s tím pak děláte? Dřív jsem skládala dost, ale právě, že mě to pak přestalo bavit, ty složené zase rozebrat a schovat. Vlastně už jsem se k nim nikdy znovu nevrátila. Proto jsem přestala i s dalšími ručními pracemi, že už to nebylo kam dávat a nikdo už o ty dečky apod. neměl zájem :lol: Jinak jsem rozdělané puzzle mívala na dřevěné desce na skříni. Ta podložka mi nevyhovovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
16.11.23 18:17
@Buba mara píše:
No, holky, to bych se taky ráda zeptala. Co s tím pak děláte? Dřív jsem skládala dost, ale právě, že mě to pak přestalo bavit, ty složené zase rozebrat a schovat. Vlastně už jsem se k nim nikdy znovu nevrátila. Proto jsem přestala i s dalšími ručními pracemi, že už to nebylo kam dávat a nikdo už o ty dečky apod. neměl zájem :lol: Jinak jsem rozdělané puzzle mívala na dřevěné desce na skříni. Ta podložka mi nevyhovovala.

Já to dávám do krabic zpět. Pak prodávám/měním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.11.23 18:19

@Šmoulice To jsi fakt dobrá. Asi tě to musí hodně bavit. Teda to jsem ani netušila, že v tom jsou i soutěže. Jo, je to hezký koníček. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
16.11.23 18:21
@Buba mara píše:
@Šmoulice To jsi fakt dobrá. Asi tě to musí hodně bavit. Teda to jsem ani netušila, že v tom jsou i soutěže. Jo, je to hezký koníček. :lol:

Jsou ofiko soutěže. Praha, Bratislava …
A pak jsou soutěže i mezi nadšenci, co si děláme sami.
Skládání putovních puzzle na čas atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.11.23 18:26

Když jsem bydlela v baráku a měla velkej obývák, tak jsem skládala 5000 ks na zemi na papíru. Teď v paneláku skládám maximálně tisícovku, ta se mi vejde na konferenčák.
Já to teda složím, pak rozložím a po nějaký době zase vytáhnu. Ale ty větší bohužel už ne, když na to nemám místo. A nejstarší puzzle mám asi z r. 1996, to jsem si koupila z první brigády. :mrgreen: New York, ještě s dvojčatama.
Jo a teď se mi na FB pořád ukazuje reklama na puzzle se 42 tis. dílků, do toho bych šla, ale asi bych musela vystěhovat celej obývák. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí