Třídní důtka

Anonymní
15.11.23 10:50

Třídní důtka

Dobrý den, mám otázku na někoho s aktuální zkušeností, jelikož jsem našla dost rozdílné odpovědi na moji otázku na netu. Syn nyní v 9.tride ZŠ, bude mít udělenou třídní důtku. Systém funguje na škole tak, že pokud má žák 3 poznámky jakéhokoliv druhu (vyrušuje, zapomene pomůcky, pozdní příchod), udělí učitel třídní důtku. Syn si zapomněl jednou potřeby na matiku, jednou úkol a jednou sešit na jiný předmět, následuje tedy třídní důtka. Čekají ho přijímací zkoušky. Teď moje otázka.
Kam se třídní důtka zaznamená? Je mi jasné, že to obdržím písemně. Na vysvědčení se uvede také? Někdo tvrdí že ne. Jinde tvrdí, že ano, na zadní stranu vysvědčení kde je kolonka pro jiné sdělení. Může mít třídní důtka vliv na přijímací řízení? Samozřejmě kriteria pro přijetí na vybrané školy máme zjištěné, státní přijímací zkoušky a i když došlo od vlády ke změně, samozřejmě si většina škol ponechala ve svých kritériích průměr vysvědčení, poslední dvě pololetí.
Syn má samé jedničky, cermaty píše na 45 bodů, má kurzy na doučení aby to doladil.
Prosím anonymně, citlivé údaje.
Moc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
15.11.23 10:54

Teda žila jsem v domnění, ze tridni důtka už je za nějaký průser, ale za takový kraviny? 8o
Bohužel neporadím, snad dají vědět místní učitelky…

• Citovat
  • Upravit
3506
15.11.23 10:57

Třídní dutka se píše do vysvědčení.

Ale je to prkotina, žádný stres dokud tam není 3ka z chování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35871
15.11.23 11:01

Hned třídní důtku? A kde je napomenutí třídního učitele? To by mělo být jako první, až pak důtka třídního učitele.

Ovšem poznámky za takové prkotiny bych rozporoval a řešil s vedením školy, zřizovatelem, školní inspekci. Synovi to už asi nepomůže, ale aspoň se škola chytne za nos. :cert:

https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…provini.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 11:02

@Hanka1 učitel mi telefonicky sdělil, že ve školní řád mluví jasně, a je řečeno třikrát a dost. Bohužel má tři zapomínání…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.23 11:03

Já měla ředitelskou důtku v 9. třídě :roll: a nikam se nazapisovala jen přišel dopis rodičům. Na výběr školy a přijimačky na střední to nemělo vliv.

• Citovat
  • Upravit
30306
15.11.23 11:03

A jsou to opravdu jen tyto tři prkotiny? Jako poznala jsem dost přísné školní řády, ale toto zatím nikde. U nás na třídní důtku musí zapomenou 10 krát.

Jinak na vysvědčení ani na přihlášku se toto nepíše, takže může být v klidu. Pokud jsou ovšem takto přísní tak pozor na 2 z chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
15.11.23 11:04
@jege píše:
Hned třídní důtku? A kde je napomenutí třídního učitele? To by mělo být jako první, až pak důtka třídního učitele.

Ovšem poznámky za takové prkotiny bych rozporoval a řešil s vedením školy, zřizovatelem, školní inspekci. Synovi to už asi nepomůže, ale aspoň se škola chytne za nos. :cert:

https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…provini.html

Pravda třídní dutka se za mně dávala třeba za kouření za školou nebo nějaká silná nadávka učitelce třeba že je pí.. Za ty prohřešky co sou zde zmiňovaný, by zasloužil max napomenutí a to už i tak by šlo o přísný trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.11.23 11:06
@Anonymní píše:
@Hanka1 učitel mi telefonicky sdělil, že ve školní řád mluví jasně, a je řečeno třikrát a dost. Bohužel má tři zapomínání…

Za zapomínání třídní důtka je úplně mimo. Neřeknu, kdyby dítě mělo kázeňské prohřešky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.11.23 11:07

@jege děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.11.23 11:07
@Rotha píše:
Pravda třídní dutka se za mně dávala třeba za kouření za školou nebo nějaká silná nadávka učitelce třeba že je pí.. Za ty prohřešky co sou zde zmiňovaný, by zasloužil max napomenutí a to už i tak by šlo o přísný trest.

V dnešní době se třídní důtky za kouření před školou nedávají. Pouze pokud by žák kouřil v areálu školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.11.23 11:09
@Stofi2018 píše:
@jege děkuji

Některé děti jsou hlavy děravé a zapomenou. Stane se. Tady je třídní důtka úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 11:09

@jege děkuji @jege

• Citovat
  • Upravit
3506
15.11.23 11:11
@topazio píše:
V dnešní době se třídní důtky za kouření před školou nedávají. Pouze pokud by žák kouřil v areálu školy.

A když mu bude třeba 9? Neco jineho bude 15lety a 9 lety, a všichni víme, že některé děti začínají v 6-9 letech.

Ja začal až v 15 na SŠ, a to se už poznámky nedávaly, ale třeba žákům 1st, by se dávat měly. Je to pro jejich dobro, a pro jejich kapsu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.11.23 11:13

A ví syn alespoň od vás, že ta škola se nezachovala správně a že stojíte za ním? Třídní důtka za zapomenutý úkol je úplně mimo, dokonce je to nelegální, za úkoly se trestat nesmí, ani se nemají známkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí