Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s černým granitovým dřezem? Zajímá mě, jestli na něm nejsou vidět skvrny, po čase nezšedne (například od vodního kamene. Abych nemusela pak furt drhnout
. Děkuju
Ahoj, moje mamka má černý granitový dřez a když se z něj neotře voda, tak tam udělá bílé flíčky… má ho teda už dlouho a škrábance apod. na něm nejsou, ale mě osobně by ty flíčky asi vadily, takže bych si ho asi nepořídila… ale teda když je vydrbaný, tak vypadá naprosto skvěle ![]()
Manzel dela kuchyne…a vypada to fakt bozsky..ovsem je treba to neustale lestit.
Ono asi i záleží, na co jsi zvyklá - jestli jsi takový ten pečlivý typ, co umyje nádobí, utře ho a rovnou utře i dřez, tak by to mělo být OK… ale pokud jsi typ jako já, tak by to teda OK nebylo
![]()
Já ho mám už dva roky a nic neleštím je pořád stejnej jako novej, do normální bych už nešla, jednak se mě líbí a jednak je fakt vidět kvalita ![]()
Leštit po každým mytí určitě nehodlám
. Měla jsem už granitový v takové jakoby pískové a naprostá spokojenost, teď jsem chtěla jít do černýho, ale mám právě strach z horší údržby
a asi oprávněný.
Jako možná je to kvalitě vody nebo dřezu ale na ten můj ikdybych pul roku nešáhla tak na něm fakt není ani kapka ![]()
To bude hodne vodou…u nas musim lestit i nerezovy bo bych z nej brzy mela kamenny ![]()
Tak nerez musíš právě leštit furt, ten už bych nechtěla ani za nic ![]()
Mám neleštím jen otírám hadrem na nádobí. Zádné fleky nic tak není po roce denního využívání je jak novej ![]()
@denca29 A to utíráš do sucha po každým použití, nebo jak myslíš, že otíráš?
Když tam něco dělám a je zacákanej nak jen hadr vyždímu a utřu nic neleštím mám Franke a dobrý ![]()
Ahoj, obnovuju diskuzi, holky mám černej a máme fakt hodně tvrdou vodu a po roce a i mém čištění je prostě dno skoro šedý. Čistila jsem octem, potom mám nějaký přípravek z Dedry ale nevím vlastně, jestli může na granit, v každým případě jsem ho tam cpala, tak nevím, zda jsem to nezničila. Nevíte, čím ten káme odstraňovata a čím leštit aby se mi leskl?
Ahoj holky, mám granitový dřez 3 měsíce a vypadá takhle, je od značky Aquasanita, nemáte s tím někdo zkušenosti?? A to není využit plně. Jak svoje dřezy udržujete? Myslela jsem, že se granit nepoškrábe.
Mam rovnaky problem. Sanitec, 25 rokov zaruka… Pisu, ze je extra odolny s roznymi specialnymi primesami, preto som si ho vybrala. A uz po prvom odlozeni riadu sa na povrchu vyskytli vyrazne skrabance. Co s tym??? ![]()