Černý kašel projevy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6407
20.10.24 22:09

Černý kašel projevy

Otázka: když má dítě černý kašel, kašle pořád nebo jen v noci?

Kontext - minulý týden onemocněla starší 4r, nejdřív maličko rýma a potom se v noci vzbudila, kokrhavě kašlala, plakala bylo vidět, že namáhavě dýchá. Seděla chvilku v mrazáku a ráno jsme od dr dostaly dithiaden a pastilky. Chraptěla 2 dny, přes den byla jen unavenejsi, ale jinak nic, zato v noci šílené. Teď teprve 2 noci nekašle. dg laryngitida.

Teď to ale chytila malá 1r, no ten kašel je příšerný, kokrhavý, ale dýchá v pohodě. Je vidět, že ji kašlání bolí, snaží se spát, pláče. Kašle ale jenom když spí (i přes den). Spíme s oknem dokořán, pouštím inhalátor x krát za noc. Trochu to pomáhá, ale kašle stejně, už 2. noc. Ráno pujdem k dr, jen mě napadlo, jestli to nemůže být černý kašel? To by ale kašlala i přes den, ne?

Očkování jsme všichni čerstvě, ale stejně… zmátla mě ta inkubační doba, kdy trvalo 7 dní, než to chytila mladší od starší. Nebo tedy než se to projevilo. Starší pořád ještě kašle, při námaze, a je unavenejsi, i když je od minulého pátku doma. Tak jsem z toho jelen. Kdo máte zkušenosti, co si o tom myslíte? Samozřejmě dáme na naší velmi zkušenou paní doktorku. Ale zamýšlím se nad tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
20.10.24 22:50

Kokrhavý kašel je laryngitida.. dej Fenistil v kapkách, to pomáhá a klasicky na kašel.. dr. asi nic lepšího nevymysli krom kortikodů, které ale pro roční nechceš. Hodně pít a hl. ten Fenistil/Dithiaden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6407
21.10.24 02:52
@Anik6 píše: Více

Díky, fenistil jsem dala před spaním, kojim a co jsem četla, tak léky na kašel snad jsou zbytečný. Jen mě to přišlo, jestli je to vážně ono. Jestli třeba ten černý kašel nemůže mít mírnější průběh u očkovaných dětí. Loni nám tu hodně lítal, takže jsme očkování čerstvě i dospělí. Ale to by asi děti nebyly přes den víceméně v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí