Jak pomoci při zánětu ucha?

187
19.10.24 17:51

Jak pomoci při zánětu ucha?

Syn 2 roky má asi zánět v uchu od rýmy. Teď má každou chvíli rýmu a kašel, protože začal chodit do DS. Tenhle týden to bylo dobré, takže středa čtvrtek pátek byl v DS. Dnes opět vodová rýma a trochu pokašlávání. Ale teď jsme přišli z procházky (celou dobu měl kapuci) a ukazuje si na uši, že au a pořád pláče. Jestli se neuklidní, tak s ním asi pojedu na pohotovost jinak nevím. Poradíte někdo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4154
19.10.24 18:14

Dala bych ihned nurofen, sprej do nosu a fenistil kapky, pokud mas moznost pozadat lekarku o Otobacid, ale nam pomohly i kapky Dolorgit volne prodejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
19.10.24 18:38

Nasivin kapky do nosu, nakrajet cibuli do ponozek a prilozit pod salu na usi - pomaha, odzkouseno. Nurofen na bolest. A hlavne odsat rymu, pokud nesmrka. Syn mel zanet usi asi 15×, pri kazde ryme. pomohlo to vzdy a antibiotika potreba nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
19.10.24 18:57
@blumen píše: Více

Na tu cibuli bych byla opatrná. To jsou takové babské rady a mohou víc uškodit než pomoci. Zašla bych na ORL, možná budou stačit jen antibiotika do ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.10.24 19:07

Dala jsem Nurofen a fenistil kapky, co mám doma. Lékárna je půl hodiny autem daleko. A jak jsem ho houpala a čekala až zabere Nurofen, tak usnul. Ale nespí moc klidně, vrtí se a když ležel na uchu, tak pobrekával. Snad to vydrží aspoň do rána a zajedeme do lékárny. A mám mu nechat takový klidový režim jako při chřipce? Měl zítra jet ke švagrové na dvoudenní dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
19.10.24 19:09
@Mamora píše: Více

ano, klidový režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.10.24 06:50

Klidovy rezim. At zustane doma. Kdyby prisla horecka, jela bych na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
21.10.24 21:26
@Kipa22 píše: Více

Jsme v Nemecku, tady se to doporucuje casto. Uskodit to nemuze, jak by mohlo. Do ponozky, ne na kuzi. Ja to odzkousela primo sama na sobe kdysi, behem par vterin po prilozeni byl znat ucinek, bolest uplne zmizela. Nedam na ni dopustit. Sama jsem byla prekvapena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
21.10.24 21:28

Antibiotika do ucha jsou pri zanetu stredniho ucha k nicemu, ten zanet je za bubinkem, kdyz uz, tak celkove. Kapky do ucha se davaji na znecitliveni, ne antibioticke, ty mas na zanet zvukovodu a ne stredniho ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
21.10.24 21:29

K těm lékům bych ještě přidala česnek do ucha, nebo obklad z tvarohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
21.10.24 21:29

To je jasne, nikde nelitat a byt jen doma, dokud se neuzdravi. Zrovna u znetu ucha bych to dodrzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
21.10.24 23:20
@Micilin píše: Více

Obklady z tvarohu doporučovali léčitelé v devadesátkách a točili nad pacientem pérem z gauče. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
22.10.24 14:40

Péro z gauče jsem nezkoušela, ale tvaroh opravdu vždy pomohl :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...