Červená čočka - recept

1475
18.4.11 08:58

červená čočka-recept

Ahojky,koupila jsem červenou čočku a chci jí udělat malýmu,poradíte nejaký recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
18.4.11 09:04

Já ji tedy jenom uvařím, okořením a dávám k ní vajíčko, nebo z ní dělám polívku - stejně jako z normální čočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
18.4.11 09:15

já ji jen vařím, smíchám to s uvařenou zeleninou - k čočce dávám směs mrkev-kukuřice-hrášek a žloutek místo masa :mrgreen: Holky to milujou :kytka: Když je třeba, tak přidám trošíčku máslový jíšky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
18.4.11 09:16

ahoj my milujeme toto:

namočit čočku na 1/2hod do vody. Na cibulce podusit nakrájené červené kapie, rajčata nebo rajský protlak, zalít čočkou i s vodou, ve které se namáčela, uvařit do skororozvaření ;-) Podáváme s těstovinami.
PS: Ta cibulka být pro děti nemusí, já ji dělám na Tefalce na trošince oliv.oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
18.4.11 09:28

Některým dětem cibulka může vadit, ale jde použít pórek ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21936
18.4.11 09:53

Ja ji pouzivam,jako skvele,zdrave zahustovadlo do zeleninovych polevek..treba bramboracka,trochu te cocky,paradne se rozvari a polivka je vyborna a zdrava-bez jisky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.4.11 09:58

Já dělám skvělou podle receptu z Albrert magazínu :-D Pro menší děti vynecháš koření, ale s ním je ot samozřejmě lepší :jazyk:
Rozpálíš ovivový olej, pak stáhneš a přidáš máslo, na kterém osmahneš cibulku, pak přidáš trošku česneku. POtom přidáš nastrouhanou mrkev, celer a rajčátka, po chvilce brambory, kari koření, lžičku citronové šťávy a trošku chilli. Pak zaleješ vodou a přidáš červenou čočku a dáš vařit. Až je hotovo, rozmixuješ a osolíš. Kdo chce, může při podávání přidat zakysanou smetanu a ještě chilli. Je úžasná (ta rajčata, chilli a kari dodají zvláštní chuť.)
Když ji chci dát i našemu malému, tak to koření dám až na závěr po tom, co pro něj porci odeberu.

Další recept je taky fajn, ale zas až pro trošku větší děti, které už můžou rajčaa apod. Uděláš základ jako na lečo a přidáš čočku. Jen pak nedáš vejce jako do klasického leča. Taky vynikající. Dělám hodně v létě, když je čerstvá zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.4.11 10:01

Já dělám jednoduchou polívku, čočka, brambory a červená paprika, přidat nový koření a bobkový list. Uvařit, promixovat, přidat pažitku nebo petrželku a kousek másla nebo oliv. olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
18.4.11 10:34

ja delam polivku - cervena cocka, pasirovana tomata, mrkev, petrzel. povarit, trosku osolit a snist :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí