Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, myslíte, že může mít můj syn po sirupu Urosept (je tmavě červený až do hněda) zbarvenou i stolici do červena až do hněda? Včera se vykakal a docela jsem se lekla. Místama měl pro něj normální a místama byla právě červeno hnědá. Jinak je zdravý. Papá, je veselý živý, bez teploty. Prodělalijsme minulý týden zánět močových cest po té pro jistotu i ultrazvuk, tam vše v pořádku. Takjsem preventivně začala dávat brusinkový sirupa asi po třech dnech taková stolice… Nic jiného barevného si neuvědomuju, že by měl… Děkuju za názory
Myslim si, ze je to tim. Barviva se tezko vstrebavaji (at uz prirodni nebo umela), takze vetsinou jen projdou a zbarvi stolici. Pokud barva na „vystupu“ odpovida barve sirupu na „vstupu“, neresila bych to.
Plus minus bych řekla, že je stejná. CO jsme ve školce, tak marodíme každou chvíli s něčím, tak už jsem z toho magor… Děkuju za názor
@hanisv píše:
Plus minus bych řekla, že je stejná. CO jsme ve školce, tak marodíme každou chvíli s něčím, tak už jsem z toho magor… Děkuju za názor
No to chapu, jak ditko stune, je to na hlavu. Holce je sice 15 mesicu, ale celou zimu jsme taky promarodili-od zari co 14 dni az 3 tydny ![]()
No u takového drobečka je to taky „radost“ co? Tak držím palečky, ať jste ok. Při nejhorším zkusím sirup na chvíli vysadit a uvidíme, jestli se to srovná…
Diky
Jsem uz zrala na Bohnice, snad uz ted s jarem budou prckove lepsi. Tak at jste brzy fit a muzete si uzivat na hristi ![]()
Pamatam sa ked slecna prvykrat papala cervenu repu
Skoro ma slak trafil ked som to nadelenie videla ![]()
Tak na Bohnice jsem zrala taky, ve ctvrtek dcera dobrala Klacid a dneska uz zas kasle. Od listopadu si jedem kasel, prudusky, des bes ![]()
Jo, z cerveny repy, kterou dostala u babicky, me taky malem trefilo ![]()
Tak snad to bude z toho sirupu… Ale dostává ho jen 10ml a to ještě ve šťávě. Jinak známky ničeho špatného i se teď rozjedl, tak uvidíme. DNes je u babičky a sirup jsem zapomněla dát sebou, tak uvidíme, co udělá vynechání… Jinak děkuju moc za komenty
![]()
Oživuji diskusi
Dcera měla včera večer a dnes ráno červenou stolici. Skoro v barvě cihly. Včera nejedla nic, co by ještě neměla (dva banány, dvě velké domácí broskvové přesnídávky, 200g mrkve s kuřecím a bramborem, kaše). Často se jí střídají průjmy a zácpy. Dr jsem to říkala (o průjmech a zácpách), ale moc to neřešila. Napadlo mě, aby neměla nějakou potravinovou alergii.
Jenže tu vypozorovat nedokážu.
@Elilen píše:
Oživuji diskusiDcera měla včera večer a dnes ráno červenou stolici. Skoro v barvě cihly. Včera nejedla nic, co by ještě neměla (dva banány, dvě velké domácí broskvové přesnídávky, 200g mrkve s kuřecím a bramborem, kaše). Často se jí střídají průjmy a zácpy. Dr jsem to říkala (o průjmech a zácpách), ale moc to neřešila. Napadlo mě, aby neměla nějakou potravinovou alergii.Jenže tu vypozorovat nedokážu.
Dáváš jí probiotika? To by mělo upravit to průjmování a zácpování. Syn má červenou stolici po červené řepě, ale tu asi malá předevčírem nejedla, co? ![]()
@aiko24 dávala jsem jí laktobacily (2 balení) ale vůbec jí nepomohly. A řepu neměla. ![]()
CIhlovou stolici může mít klidně po té mrkvi… Ikdyž jí jindy neměla.
![]()
@hanisv Snad máš pravdu. Bála jsem se, aby ta červená nebyla z vnitřního krvácený ve střevě, nebo příznak celiakie, crohna… Vžycky za vším vidím tu nejhorší nemoc. ![]()