Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit, naše 10. tydenní dcera má dnes celý den zarudlé oční víčko a celé očíčko jakoby přivřené. Mám pocit jestli to nechytla z průvanu. Nemáte s tím nekdo zkušenost u takhle malého miminka? Případně co na to užívat? Moc děkuji za rady. ![]()
Měla jsem to nedávno. Je to určitě zánět, musíš jít k doktorce. Je to z toho průvanu.
Zkusila jsem jí nakapat trochu opthalno septonexu a uvidíme.
@luci.hor píše:
Zkusila jsem jí nakapat trochu opthalno septonexu a uvidíme.
otvírám diskuzi…Ahoj všem, malá ma od pondělního odpol. čevené bělmo, nic jí nebolí, neslzí, ani žilka není vidět že by praskla, to poznám, spíš je celé tak jaksi zastřeno do červena-růžova, nehnisá jí to, prostě nic…dala jsem jí jen kapičky, tak jestli to nemůže mít z pruvanu, nebo taky jestli si špinavou ručkou nepřejela přes oko, v nedeli jsme byli v parku a mela jsem jen vlhčené ubrousky na utření rukou. jinak nemá ani nic oteklé, tak nevím, měla ste to nekterá?
Tohle já mívám z alergie… Ale to mě ty oči děsně svědí. Tak se jí zkus zeptat jestli jí ty oči nesvědí nebo nepálí.
@gabki Ahoj, prosímtě moje malá má teď na očičku přesně to co jsi tu popisovala. Jak to s vámi tenkrát dopadlo? Zmizelo to samo? Moc děkuju!
Radila bych ihned k doktorce, která předepíše kapičky na zánět…
Tak nakonec jsem volala doktorce a koupila kapky Ocuflesh. Zabraly hned druhý den. Mám ráda, když se u podobných témat napíše i jak to dopadlo. Třeba to někomu příště pomůže. Kapky jsou volně prodejné.
Dobrý den dcera má uz 2 dnx zarudlé oko spíše cervene říká že ji stipe hlavne v koutku směr dolu nic ji z oka neteče. myslite že je to zánět.?
@Anonymní píše:
Dobrý den dcera má uz 2 dnx zarudlé oko spíše cervene říká že ji stipe hlavne v koutku směr dolu nic ji z oka neteče. myslite že je to zánět.?
Ano.
@Anonymní píše:
Zdravim, jak to tehdy dopadlo? Mame stejny problem. Dekuji