Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky včera se mi povedlo si totálně „zlejt“ celé kalhoty červeným vínem.
sem z toho o to víc naprdnutá že jsou nové.
Ihned jsem to namočila dnes vyprala na 40 ale pořád je to tam vidět.
Myslíte že to ještě něčím dostanu dolů? Kalhoty jsou zelené…
Popřípadě nějaké jiné rady?
Budu ráda za každou! Díky ![]()
@A.Suky říká se hned posypat solí a jinak bych zkusila sodu, buď jedlou a nebo na praní(mají například v kauflandu)
Skusím docela mě to mrzí..pak už asi jedině obarvit
ale netroufám si barvit celé kalhoty
Zaschlé víno odstraníme namočením látky do horkého mléka nebo do octa. Poté vypereme běžným pracím prostředkem.
tohle jsem teď vyčetla
Ale chce to asi hned.. Takhle po vyprání nevím, ale kdysi na silvestra jsem tak zachránila košili, fakt to hned zmizelo.
@lleennttiillkkaa píše:
Zaschlé víno odstraníme namočením látky do horkého mléka nebo do octa. Poté vypereme běžným pracím prostředkem.
tohle jsem teď vyčetla
Díky za tip. Většinou se snažím to řešit ihned solí, ale kvůli nevypratelnému zaschlému vínu jsem už pár kusů oblečení vyhodila
tak jsem poučena, snad si to budu pamatovat ![]()
No zasypala sem to tak uvidíme ![]()
taky si to budu pamatovat a hlavně to už na sebe nebudu lejt
to by mělo být nejdůležitější abych to nemusela řešit
![]()
Mne jednou dostal cervene vino ze zdi Vanish gel. Pomaha mi i na skvrny na obleceni, zkus to.. ![]()
Přemýšlela sem o něm asi ho koupím protože je to tam fakt hodně a všude
áchjo
Já ho před dvěma dny dostala z koberce savem na plísně. Řekla jsem si at to koza lízne, stejně ho chceme vyměnit. Nejdřív jsem to umyla přípravkem na koberce a potom to postříkala. Skvrna zmizela, barva ne. Když to vzalo koberec, může i kalhoty, ale použití na vlastní nebezpečí ![]()
Ja jsem ted nedavno prala polity ubrus od cerveneho vina. Namocila jsem to do teple vody se soli na skvrny z DMka a pak vyprala na 40°C a skvrna je fuc.
Nechala sem to v té soli ted to strcim do pracky a uvidime zazrak necekam
jinak děkuji za rady holky pak napíšu snad to vyjde! kalhot je mi líto ![]()