Je na české poště možnost karierního růstu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Odkud si? To tam nemáš žádné jiné nabídky? Můžeš pohledat starší diskuze tady, nějaké tu byly, ale vždyť musíš minimálně tušit, že to není žádný dream job..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deniiina Já vím, že není. Ani z daleka. Ale momentálně si práci nemohu najít. Všichni mě odmítají kvůli škole. Překáží jim i dálkové studium.. Proto mě zajímalo, zda je možné se u ČP někam dostat, když získám praxi a budu mít školu. 😊
- Citovat
- Upravit
Tak trochu degradace
Pokud máš po škole tak možná si trochu přivydělat a koukat jinam neublíží.
Jenom v dalším životopisu to asi nebude moc sexi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@deniiina Já vím, že není. Ani z daleka. Ale momentálně si práci nemohu najít. Všichni mě odmítají kvůli škole. Překáží jim i dálkové studium.. Proto mě zajímalo, zda je možné se u ČP někam dostat, když získám praxi a budu mít školu. 😊
Tak určitě v rámci ČP je pak spousty vyšších kancelářských míst, kam se dá posunout. Jen si najdi, kde tyto centrály jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,v květnu dokončím bakalářské studium. Už mám vystudováno MBA. Momentálně jsem bez práce a nabízí se mi možnost začít pracovat pro Českou poštu na přepážce. Máte někdo zkušenosti s tím, zda Česká pošta jako zaměstnavatel ocení vysokou školu? Je tam možnost kariérního růstu?
Děkuji moc za odpovědi. 😊
na přepážce je to vysoka k nicemu. tam diplom neuplatnis
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Určitě. Už to, že jsi se dostala jako začínající za přepážku, je velké plus. Všechny, které znám, začínaly v terénu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak určitě v rámci ČP je pak spousty vyšších kancelářských míst, kam se dá posunout. Jen si najdi, kde tyto centrály jsou.
MBA a Bc. bude asi nějaký ekonomický nebo podobný obor. Takových lidí jsou tisíce, takže to žádná zvláštní kvalifikace není. Ale stačí mrknout na stránky ČP, že mají i místa pro lidí s VŠ. Je dost divné, proč si to zakladatelka neumí najít sama a řeší to na emiminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže za mě kariérní postup - kamarádka Bc. (Vystudovanou v průběhu práce na poště) je vedoucí malé pobočky.
je možný samozřejmě se dostat na jiná místa ale vysoká škola není vstupenkou, spíš to že třeba umíš dobře prodávat produkty (účty, úvěry…) nebo máš kamarády.
@1Pears1 to asi záleží na tom jestli má nebo nemá maturitu, řidičák, jaká ji vyhovuje pracovní doba a hlavně koho zrovna hledaji. Taky známá dělala chvíli na přepážce, pak kvůli obchodu (nucenému nabízení na přepážce) šla na doručovatelku. Jinak doručovatelky a přepážkové jsou úplně oddělené frakce takže když mezi nimi přecházíš tak to není povýšení
.
Jinak nešla bych do toho. Víš jakej je plat? Víš že tě neustále bude někdo hlídat kolik losů, účtů, dodejek, stavebek, visaček…a asi milionu dalších věcí si nabídla? A strhávat ti za to peníze.
- Citovat
- Upravit
Asi takhle - lepší pracovat na poště než být nezaměstnaná a bez peněz. Ale brala bych to čistě jako znouzectnost a v mezičase hledala něco, co odpovídá tvojí kvalifikaci. Od přepážky na poště se těžko vyšplháš někam, kde by to kariérně stálo za to, i kdybys měla třeba doktorát z Harvardu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
MBA a Bc. bude asi nějaký ekonomický nebo podobný obor. Takových lidí jsou tisíce, takže to žádná zvláštní kvalifikace není. Ale stačí mrknout na stránky ČP, že mají i místa pro lidí s VŠ. Je dost divné, proč si to zakladatelka neumí najít sama a řeší to na emiminu.
No právě, on tam bude asi jiný problem, než nedostatek pracovních míst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medvidka Nevím, proč máš potřebu být takhle nepříjemná, ale to nevadí. Skutečně nestojím o stupidní převracení očima a nepříjemné poznámky.
V případě pozic s vysokou školou je vyžadována též praxe. A tím pádem jsem se svou praxí na samém konci seznamu uchazečů. Když uchazeč nemá dostatečnou praxi, v této době je bez známosti velmi těžké sehnat nějakou lepší práci. A i k tomu získání praxe je někdy potřeba mít známosti..
- Citovat
- Upravit
Já bych skutečně chtěla požádat o komentáře od lidí, kteří mají s touto situací zkušenost nebo nějakou vědomost. Komentáře, že si neumím najít práci a podobně, jsou mi k ničemu. Taktéž blbé poznámky a podobně. Když někdo trpí frustrací, existuje pro nej odborná pomoc. Děkuji. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem ti odpověděla a řekla ti že bych do toho nešla.
A to jsem ještě nezmínila to kolikrát do týdne uslysis nadávky od lidí. Protože pošta nedoručuje, služby jsou drahý, dlouho stáli frontu.
Ale dělej jak myslíš. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dělat tam můžeš zkusit, ale počítej s tím, že to je dost specifická státní instituce: za a) vejška na přepážce to je k ničemu, nepomůže ti, pro zaměstnavatele jsi prostě jen člověk, co chce pracovat na přepážce - bohužel málokdy narazis na příjemné férové nadřízené, je to pořád státní aparát:D
Znám holky co studuji nebo studovaly vš, přitom tam jsou bokem na brigádě a žádný vidiny na posuny tam teda nebyly.
za b) ten plat je natolik mizerný, že jdi raději do fabriky, pokud si chceš vydělat a kde jaký zaměstnavatel si tě bude vážit víc. Za c) myslím, že tam stejně moc dlouho nevydržíš, protože tě tlačí do prodeje kravin, co nemají s poštou nic moc společného účet, pojištění ČSOB atd. - spousta lidí odtamtud spíš zdrhá. Je to dost nevděčná pozice, proto neustále hledají a tyto pozice jsou volné víceméně vždycky.
Jestli se chceš vypracovat na České poště, tak se přihlas rovnou na nějakou specializovanější administrativní práci. Hlavně zrovna ČP je známá sakra tím, že vyšší pozice = lidi známé, co mají konexe, proto možná ty lepší volné pozice ani moc nenajdeš(nebo jich nebude tolik), protože se tam drží zuby nehty… ![]()
Shrnuto, pracovat tak zkusit samozřejmě můžeš, ale stůj nohama na zemi a nečekej od toho něco extra, realita je úplně jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v květnu dokončím bakalářské studium. Už mám vystudováno MBA. Momentálně jsem bez práce a nabízí se mi možnost začít pracovat pro Českou poštu na přepážce. Máte někdo zkušenosti s tím, zda Česká pošta jako zaměstnavatel ocení vysokou školu? Je tam možnost kariérního růstu?
Děkuji moc za odpovědi. 😊