Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nemáte prosím někdo zkušenost? Mám vyhlídlé tyto: http://www.veleta.cz/…-s-medvidkem
a budu kupovat přes net. Mají měkkou podrážku (dobře ohebnou tím myslím). Nikde nemůžu najít nějaké recenze. Díky předem.
Ahoj, neznám je, ale vypadají krásně
Měli jsme podobné, ale značka byla jiná. Jsou super, tahle podrážka je neokopatelná ![]()
Právě že jsem je objevila slevněné na cca 550Kč vč. pošty, tak sbírám rozumy ![]()
U dcery jsem nedala dopustit na ESSI a ty bych asi už nekoupila, dívám se po jiných českých značkách…
No co, vypadají dobře. Objednáš, pošlou, okoukneš, vyzkoušíš, nebudou-li sedět/líbit se, vrátíš:-)
My jsme je měli a naprostá spokojenost. Dost mi připomínaly Essi (povrch, podrážka) Úplně ohebné nejsou, ale to Essi taky ne. Měla jsem z nich dobrý pocit
Měli jsme podobné těmto
My jsme měli ty jejich capáčky. Super kupovala jsem tehdy troje. Užasné měkké.
jj tak nějak. Jen reference se shánějí špatně, není to tak masová značka jak Essi ![]()
Boty jsem objednala, zítra budou doma, kdyžtak napíšu jaké jsou a třeba si to tu někdo po čase vyhledá ![]()
Zrovna dnes jsem ti chtěla napsat, jestli jsi je objednala a jaké jsou
Určitě potom napiš, líbí se mi taky. Zatím kupujeme Protetiky. Opěvované Essi mě nějak neuchvátily…, ale ty Velety se mi docela líbí. Tak až dorazí, napiš, jaký máš první dojem, už se těším ![]()
Takže 1.dojem je zde: oproti Superfit či Primigi total tvrdá podrážka. Stovnala jsem to s Essi botkama co máme doma po dceři a příjde mi to na stejno. Když jsem chytila v obchodě Fare do ruky taky tvrdé a to dost. Je to asi nějaký český hit to tak šít, já nevím. Jinak jsou hezké jak na tom obrázku co jsem vkládala.
Jinak měla jsem pro syna koupené Superfity a včera jsem je prodala na MMB, protože v nich vtáčel nožky dovnitř což normálně nedělá!! A jakoby šmatlal. Ty velety měl na sobě jen 5 min. tak těžko hodnotit, ale nedělá to. Tak jsem z toho zmatená. Že by paradoxně ty pevnější boty tu nožku lépe podržely??? Ještě je vyzkoušíme zítra a pochodí po koberci a uvidím…
@Tamaris píše:
Takže 1.dojem je zde: oproti Superfit či Primigi total tvrdá podrážka. Stovnala jsem to s Essi botkama co máme doma po dceři a příjde mi to na stejno. Když jsem chytila v obchodě Fare do ruky taky tvrdé a to dost. Je to asi nějaký český hit to tak šít, já nevím. Jinak jsou hezké jak na tom obrázku co jsem vkládala.
Jinak měla jsem pro syna koupené Superfity a včera jsem je prodala na MMB, protože v nich vtáčel nožky dovnitř což normálně nedělá!! A jakoby šmatlal. Ty velety měl na sobě jen 5 min. tak těžko hodnotit, ale nedělá to. Tak jsem z toho zmatená. Že by paradoxně ty pevnější boty tu nožku lépe podržely??? Ještě je vyzkoušíme zítra a pochodí po koberci a uvidím…
Fare které popisuji jako tvrdé myslím celokožené botky a sandálky, tenisky co šijí musí být měkčí… Mají gumovou podrážku, teda asi.
Dceři jsem tak do 3 let kupovala jen Essi, teď už mi tak skvělé nepřijdou. Buď byl tehdy menší výběr nebo jsem to neměla tak nastudované. Superfity mám ráda hodně, ale 1/ nejsou české a za 2/ letos v zimě mě kapku zklamaly (dceři v nich pořád sjížděly ponožky a synovi se zas nevím jak často promáčely (přes goretex)
Ty Velety byly fajn ![]()
Já bych to s upřednostňováním ohebné podrážky nepřeháněla, možná opravdu ta pevná líp sedí
To je jak kotníkové boty, taky někdy až fanatismus
![]()
No právě, já jsem z toho až zmatená. Malý (2r) má sandály z Daichmanu Baren polotuhá podešev, chodí v nich pěkně a v těch Superfitech šoural nohama. Možná se budu muset vykašlat na studie o kotníčkových, měkkých a tvrdých a dívat se přednostně víc na to jak mu to sedí.
Essiny jsou divné i v tom že dceři se pod patou vyznačila prohlubeň - pravidelný oválek na obou botách. Něco jak podpatěnka pro patní ostruhu. A slyšela jsem o různě propadlých stélkách, mřížkách apod. Buď se v Essi pokazili nebo nevím. Velety jsem pořídila za 550kč, za 800 bych si to hoooodně rozmyslela.
No právě, já jsem z toho až zmatená. Malý (2r) má sandály z Daichmanu Baren polotuhá podešev, chodí v nich pěkně a v těch Superfitech šoural nohama. Možná se budu muset vykašlat na studie o kotníčkových, měkkých a tvrdých a dívat se přednostně víc na to jak mu to sedí.
Essiny jsou divné i v tom že dceři se pod patou vyznačila prohlubeň - pravidelný oválek na obou botách. Něco jak podpatěnka pro patní ostruhu. A slyšela jsem o různě propadlých stélkách, mřížkách apod. Buď se v Essi pokazili nebo nevím. Velety jsem pořídila za 550kč, za 800 bych si to hoooodně rozmyslela.