Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
mate někdo nějaký tip na ubytování v Českém ráji pro rodinu s dětmi (3,8 let) s dětským koutkem, hřištěm, nejlépe s bazénem a zvířátky?
Tyjo tady se to rozjelo s tipy na ubytko
my teda hledali už v lednu a to byl už někde problém sehnat termín, který jsme chtěli, každopádně kouknu na tipy ![]()
My jsme byli před dvěma lety tady http://ubytovani-turnov.cz/. Je tam vyhřívaný bazén, hřiště pro děti, trampolína, pinčes. Je to trochu stranou, ale kousek od hlavní silnice, na dostřel je spousta zajímavých míst. Není tam restaurace, ale na pokojích jsou ledničky, k dispozici kuchyňky a dá se grilovat. My jsme stejně přes den byli fuč, tak jsme obědvali na výletech. Pokoje hezké, čisté, všechno udržované, majitelé celkem v pohodě.
My byli u Jizery, u Zrcadlové Kozy u Turnova, ale není to penzion, ani žádný bazény, prostě kemp pro vodáky s pár chatkama a ubytováním v hlavní budově asi taky.. voda čistá, hřišťátko jednoduché stačilo, pár zvířat tam měli, okolí krásné, výlety do skal taky, i když to nejsou ty hlavní českorajské.. užili jsme si to dobře, holce nebyly ani dva roky.
Penzion Světlá, poblíž Semil:
Velmi příjemní majitelé, hezké, čisté ubytování. Je to stranou velkých silnic, velký pozemek, kde se děti můžou vydovádět, houpačky, skluzavka, trampolína, pískoviště. Vloni tam měli ovečky a kozy.
No a jako bonus tam úplně luxusně vaří. ![]()
Bazén tam vloni nebyl, ale jezdili jsme kousek na malé koupaliště, případně není daleko akvapark (myslím v Jičíně
).
V dosahu je Šťastná země v Radvánovicích, tam byly děti nadšené. ![]()
Dolní část Vazoveckého údolí (v okolí studánky Bezednice) dávno není kouzelná. I kdybychom velkoryse pominuli hluk ze zdejší silnice první třídy s rachotem nadupaných motorek a duněním těžce naložených kamiónů nebo charakteristické zvuky z nedaleké železniční trati, bude nás obtěžovat už „pouhý“ nadměrný provoz na místní komunikaci, kde se proplétají motorová vozidla s cyklisty, koloběžkáři a turisty, neustále halekajícími mezi sebou i do mobilních telefonů. Studánka Bezednice je soustavně znečišťována vhazováním předmětů, koupáním psů a močením neukázněných výrostků. Ze všech stran doléhá téměř nepřetržitý řev sekaček, křovinořezů, plotostřihů, motorových pil a cirkulárek. Nedělní ani víkendový klid není stanoven. V létě 2013 bylo údolí zasaženo mohutnou povodňovou vlnou z přívalových dešťů. Poslední dobou v místě probíhají hlučné výkopové a stavební práce. V letních měsících sem obvykle zavání na pole vyvážená chlévská kejda. K rekreaci nebo zaslouženému odpočinku je lokalita zcela nevhodná.
Obnovuji diskusi. Chceme v rámci tuzemské dovolené navštívit Český ráj. Máte nějaké aktuální tipy na ubytování?
Děti jsou odrostlejší („puboš“ a „skoropuboš“), takže dětský koutek, pískoviště ani hřiště není potřeba.
Požadavky:
Nepotřebujeme nějaký luxus, ale čisté pokoje s vlastním sociálním zařízením a s polopenzí. Rozumná cenová relace.
Penzion pod Hlavaticí, jestli ještě funguje - už jsme tam dlouho nebyli, ale hezké místo pod rozhlednou Hlavatice.
@hofka píše:
My byli u Jizery, u Zrcadlové Kozy u Turnova, ale není to penzion, ani žádný bazény, prostě kemp pro vodáky s pár chatkama a ubytováním v hlavní budově asi taky.. voda čistá, hřišťátko jednoduché stačilo, pár zvířat tam měli, okolí krásné, výlety do skal taky, i když to nejsou ty hlavní českorajské.. užili jsme si to dobře, holce nebyly ani dva roky.
Tam je to super a je tam i brouzdalko pro mrňata
V posledni dobe to delam tak, ze si na Mapy.cz najdu podle turisticke mapy hezkou lokalitu a klikam na „postylky“, co tam jsou, a co me zaujme obvolam
Jedu pak presne tam, kde se mi to libi.
@Jahudka82 . hofka psala v roce 2014. Diskusi jsem obnovila.
@Lucie_Sx píše:
V posledni dobe to delam tak, ze si na Mapy.cz najdu podle turisticke mapy hezkou lokalitu a klikam na „postylky“, co tam jsou, a co me zaujme obvolam
Taky to tak běžně dělám, sjíždím i různé ubytovací portály, ale i tak není nad různé tipy.
![]()
@Hořec píše:
@Jahudka82 . hofka psala v roce 2014. Diskusi jsem obnovila.Taky to tak běžně dělám, sjíždím i různé ubytovací portály, ale i tak není nad různé tipy.![]()
No my na té Koze byli asi 2019 před covidem.
@Lucie_Sx píše:
Tak Ty opakuješ po mně?!
![]()
@Jahudka82 píše:
Penzion pod Hlavaticí, jestli ještě funguje - už jsme tam dlouho nebyli, ale hezké místo pod rozhlednou Hlavatice.
Hospoda byla zavřena, když jsme šli naposledy kolem. Ale je to rok zpět.