Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
prosím o radu, kudy nejlépe do Zadaru. Je to lepší přes Madarsko, Slovinsko? nejlevnější je o kudy? a nejpohodlnější??
díky moc
pofrčíme z prahy
My teda jezdíme z Brna, ale lepší než přes Maďarsko je objet slovinskou placenou dálnici. Objížďka je to jen kousek a dost ušetříš. Našli jsme si trasu na netu, měli jsme z toho trošku strach ale je to v pohodě. Žádné bloudění se nekonalo, jen ta cesta je tam místy trošku děravá.
My vždy jezdili přes Hatě a rovně dolů (Rakouslo, Slovinsko, Chorvatsko) ![]()
Pro vás je Maďarsko zbytečně z ruky… Takže jedině přes Slovinsko. A ve Slovinsku je dálnice na prd. Cca 40km dálnic za šílený prachy. Tu ale můžeš objet, sice jedeš cca o 45minut déle po docela šílených okreskách, ale to musíte zvážit sami, zda se vám to vyplatí. Já osobně už bych to neobjížděla. Jednou mi to stačilo. Mám zkušenost i přes Maďarsko a to byla pohoda, ale my jsme z Moravy. V Chorvatsku se dálnicím nevyhýbejte, jelikož po těch okreskách se to fakt nedá. To je pak zdržení až třeba 6 hodin a šílená cesta. Kolik stojí dálnice v Chorvatsku najdeš na netu. Naposledy jsme jeli do Tučepi a jeden směr vyšel cca na 850kč.
Z Prahy přes Hatě, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko. Dálnici jsme nikdy neobjížděli.
Blízko Prahy, přes Jihlavu, Hatě, Rakousko (Vídeň, Graz), Slovinsko (objet dálnici) a jsi v Chorvatsku ![]()
@Krasavicaa Mně se ta objížďka líbila
Bylo to takové zpestření nudné jízdy po dálnici, pěkná krajinka.. jen musíš dávat bacha abys v nějaké jámě neurvala kola i s nápravou ![]()