Cesta letadlem s dvouleťákem do Turecka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1769
15.8.12 12:27

cesta letadlem s dvouletakem do turecka

Ahoj holky, zacatkem zari letime s babickou k mori, letim ja, bab. a nas skoro dvouletak. kdo jste letel s takhle velkym ditetem? co muzu vzit doletadla? nebo co zabavilo malyho/malou? bude muset cely let jen sedet u me na kline, nebo muze i chodit poletadle (semnou samozrejmne) a co sebou k mori? krom opalovaku, par tricek atd. jaky leky jste brali? bude stacit neco na prujem, teploty, opruzeniny, panthenol?? a nevite jestli se v turecku daji koupit levne plinky? :D nechce se mi je tahnout sebou. a s kufrem to je jak? mam narok jen na jedno a to by melo mit nejvic 15kg, ze?? nikdy jsme jeste neletela tak mam strach ale to zvladnu, spis co malej, bojim se abych neco nezapomela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
620
15.8.12 12:29

Už má 2 roky tedy i nárok na vlastní sedadlo? Moc nerozumím otázce o kufrech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.8.12 12:33

@Tamaris nene psala jsem SKORO dvouletakem :) takze jeste nema narok na sedadlo. no stema kuframa, cetla jsem ze muzu mit jeden kufr ktery muze mit nejvic 15kg, tak jestli to tak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.8.12 12:40

Ahojky, prave pisu z dovci v Recku - leteli jsme s mezipristanim, takze pres 4h…mela jsem desnej strach, ptz malej je celkem hyper, ale zvladl to vcelku dobre. Do letadla pro dite cokoli - ja mela flasku vody,2 dzusiky a odmereny UM pro pripad uspavani apod. :-) Vse original balene a bez problemu.
Do letadla jsem koupila novy auticka, ktery jsem mu dala nejdriv zabaleny a po dukladnem prozkoupani obalu a diskusi o poctu kolech apod., jsem je vytahla z obalu :-)
Proste vyber par zajimavych hracek a davkuj pomalu a s rozvahou ;-)

Leky na teplotu, alergii (mame obcas problemy) a na prujem…

Vic neporadim.

Uzijte si dovcu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
15.8.12 12:40

Ak nema 2 roky a nebudeme mat ani pri ceste spat, tak na sedadlo narok nema. Bude ti sediet na kline a dostanes na neho taky specialny pas.
Deti do 2 rokov na batozinu narok nemaju…mozes mat iba prirucnu batozinu.
A kolko moze mat kufor kg…tak to zalezi s kym letis, jedna airolinka ma 15kg, druha 20kg…je to rozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.8.12 12:42

Jo a ja pribalila jeste par sklenicek s kupovanym detskym jidlem…kdyby nebyl vyber v nasem bufetu nebo pro pripad strevnich potizi.

A priplatila jsem 500,– a mohla mit kufr 32kg ;-) mel asi 23, ale ja mela klid pri baleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
15.8.12 13:00

@kkkristynka Můžu se zeptat a letěli jste klasicky s cestovkou nebo kde sis zaplatila za ten kufr? Možná se taky chystáme, tak ať vím..o tom jsem ani nevěděla :think: :D

• Citovat
  • Upravit
jez
5716
15.8.12 13:00

Ahoj,

taky jsme byly samy s babickou a dvouletakem teda dva a kousek coz je jine ze uz mel sve misto vletadle i prejezdovem buse.. na mallorce a uzili jsme si to..

jak tu nekdo psal na letisti jsme vybalili jednu novou hracku a novou knizku a byl klid :mrgreen: taky jsme meli nabity DVD prehravac do letadla a hodil se na pohadky i na vecer ci poledni klid nekdy..

jidlo bylo pestry a daly se vybrat i zdrave alternativy nejen smazeny hranolky a parky :mrgreen: tenkrat uz mi jedl prakticky vse a UM bohuzel uz nepil..kocar jsme nethali neb jsme volili misto kam se vsude dalo dojit za par minutek..pliny jsme meli hlavne ty koupaci..no a nejaky hracky na pisek na plaz jsou nezbytny :mrgreen:

preji vam krasnou dovolenou a moc si ji uzijte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
15.8.12 13:15

My zijeme v Dublinu a litame do cr kazde 4 mesice od synovych 5 mesicu, let je taky 2 hodky.
Nikdy jsem nemela problem, Chris se vzdycky zabavi bud s ostatnimi detmi nebo nekdy pulku letu prospi.

Bude Ti sedet na kline s pasem pridelanym na Tvuj a musi sedet pouze po dobu vzletu a pristani. nekdy taky chodime v ulicce.

Co se tyce kufru, podivej se co mas na letence, pokud letite s cestovkou tak ty mivaji vetsinou 20 kg a nadvahu asi moc neresi.

Dej synovi pri vzletu a klesani napit aby nemel zalehle usi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.8.12 13:20

@barique no napit, to nebude tak jednoduchy, on kdyz nechce tak ho nedonutim ale nekde jsem cetla ze staci aby jedl, myslela jsem ze bych mu koupila ty kukuricne krupky, ma je rad takze by je jedl, myslis ze to staci? ze je to stejny jako to piti? a jak je to s tlakem v letadle? tchyne mi rikala ze ji vzdy rozbolela hlava a pak neslysela, nejde mi ani tak o me jako o prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.12 13:21

My jsme byli s malou v Turecku v červnu(tehdy ještě neměla 2roky), v letadle seděla manželovi na klíně, teda jen při vzletu a při přistávání, jinak se tam zkamaradila z dětma tak si spolu hrali, chodili po letadle, takže jim ta cesta utekla. V Turecku jsou na děti připravení, v našem hotelu dokonce měli speciální jídlo pro děti vařené v páře, super. Plíny a sklenička s jídlem seženeš snadno. Užijte si dovolenou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.8.12 14:24
@market.s.87 píše:
@Tamaris nene psala jsem SKORO dvouletakem :) takze jeste nema narok na sedadlo. no stema kuframa, cetla jsem ze muzu mit jeden kufr ktery muze mit nejvic 15kg, tak jestli to tak je?

Jj to jsem přehlédla. Pokud letíte s CK, nadváha do letadla se platí u nich předem, jestli to jde potom u letecké spol. to nevím. Poinformuje tě Ck.
Taky si nejsem úplně jistá jestli infant nemá nárok na žádné zavazadlo?? My jsme ani nic pro infanta nechtěli, nepobrali bychom to.To ti taky řeknou v ck.

Jinak se zábavou v letadle je to jak píšou holky, vzít něco nového (knížku, autíčka) a trochu mi příjde že záleží na denní době. Když jsme letěli v noci se skoro dvouletým, nemohl spát, nudil se, furt jsme chodili za záchod… O půl roku později - let přes den byl úplně v pohodě, díval se z okna, nebyla to taková nuda. A taky nevím, co je pro vás výhodnější, jestli sedadla v uličce a nebo u okna (nejvíc těch charterů lítá s letadly se 3 + 3 sedačky. U okna je na co se dívat (přes den) ale furt budete toho cizího u uličky prosit o průchod nebo naopak. :nevim: A bývají skoro plně vytížené (v sezoně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
15.8.12 14:27

@market.s.87 já myslím že děti to kolikrát zvládnou líp než dospělí.
Jde o to aby žvýkal, Ty si s babí taky vezmi žvejku. Když už mi uši zalehnou tak si zacpu nos a fouknu zavřenou pusou nebo hodně zívnu.

Letu se neboj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.8.12 18:59

My leteli s Blue Stylem a ten leta s CSA. Jinak se leta dost casto s Travel servisem. Tech 15kg na osobu je ale standart obou a nadvahu jsem platila u CK ale neldo platil i pri odbaveni na letisti.
Jo a dite do dvou let nema narok na zavazadlo - neplati, tak nema kufr :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario