Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V čem konkrétně? Vyjde to levněji? I s tím, že do Mnichova se musím nejdřív nějak dost? Lepší ubytování v tom samém hotelu? Lepší služby průvodce? Díky, když mi to osvětlíte.
Já jezdím přes Invii, nebo přímo s Čedokem či Eximem a zatím spokojenost velká.
Cenove urcite, Drazdany jsou stejne dostupne jako Praha vetsinou, dostanes se tam i vlakem primo na letiste, i parkovne je tam levnejsi…
Sluzby lepsi - logictejsi nenuti te s ditetem nastoupit jako prvni a sedet nez se nakybluje cely letadlo ale naopak, deti nechaji litat a pak te usadi jako posledni, je to pro deti mnohem kratsi..
Ohledne ubytka ja si nikdy ani s ceskyma stezovat nemohla tak nevim jestli tohle ma vliv…
Navic pokud mas treba moznost letet bez cestovky, kouni na letenky z Prahy a z Drazdan treba - to jsou rozdily!!
Jezdíme už jenom s nima. Letěli jsme z Drážďan a z Lipska.
Mají lepší hotely - rozhodně větší nabídku, některé jsou pouze jejich nebo většina hotelu je jejich. Nabízejí kvalitnější letoviska apod., pokud mají stejné hotely s českýma nabídkama, tak je nabízejí za lepší ceny a s lepšími službami v ceně apod. a mají často lepší pokoje - jako umístění v hotelu apod.
Ale dá se letět třeba s německým Neckermannem (Thomas Cook) a s odletem z Prahy
nebo to vhodně nakombinovat.
Problém může být jazyk, protože pak je delegát německý, ale mluví v pohodě i anglicky.
Jinak nabízejí dopravu vlakem po Německu zdarma „ZUG zum FLUG“, mají za dobré ceny i parkoviště a to přímo na letišti.
My létáme s nima také proto, že nechceme jezdit na dovolené s Čechama
. A takhle jich je s námi minimum - byli jsme třeba teď jediní Češi v hotelu.
@Janichka píše:
Nekrachujou
tak to uz je ale o kazdem, pokud chci usetrit 1000Kc a letim s cestovkou co funguje rok a uz ma problemy.. tak se pak nedivim ze..
nepochybuju ze i nemecka cestovka uz nekdy krachla ale proste se k tomu asi stavi jinak nez je zvykem u nas..
Cena, servis, zkušenosti? I tak nejradši jezdím bez cestovky a nemám důvod využívat jejich služeb, když mi nemůžou nabídnout víc než to, co já si bez nich zajistím napřímo.
Možná výjde ten samý zájezd co by si koupila u České v Německu levněji
.
@IvkaH píše:
Možná výjde ten samý zájezd co by si koupila u České v Německu levněji.
Ne možná, ale určitě. Stejně tak jako zbytek věcí, který se dají v Německu koupit líp než u nás.
@janine24 všude máš něco, v německu třeba draze bydlíš, kdyžto tady (nepočítám Prahu) máš bydlení i ve velkých městech skoro za polovic.
My lítáme taky většinou s německýma cestovkama i kvůli většímu letadlu, letěli jsme pár krát malým boingem (nebo jak se to píše) a dlouhej let nás málem odrovnal, taky to vyšlo levněji, ale ne zas až tak moc, nějak jsme se na to německé letiště museli dopravit a to taky něco stojí
Tak ja napriklad bydlim v Ostrave, par minut od letiste, ale litam jen z Vidne. I kdyz me doprava tam a zpet neco stoji, tak vzdy jeste usetrim. Napriklad ted jsem zrovna pocitala, ze kanary z Prahy pro 1+1dite na tyden AI kolem 40tisic, z Vidne stejny hotel cca 25tisic, navic lepsi servis, hotely na jine urovni a kdyz uz je to stejny hotel, tak maji lepsi pokoje, jako treba polohou, vyhledem atd. A i ta priletova a odletova doba je lepsi, nez od nas. protoze me stvou ty nase odlety, tam v 17hodin, takze doletim vlastne v noci a odlet zpet v 6rano, takze vlastne vstavas velmi brzo, dva dny vlastne nemas nic, ale platis je..proc???
To je zajimavy.
Holky, daly byste pls primo tipy na VAai overne nemecke CK? Kuju
PS My byli letos s celou bandou s Kovotourem a za mne maji 90%
![]()