Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste se někdo nevrátil v poslední době z Egypta. Přítel si vzal do hlavy, že pojedeme letos do Egypta, konkrétně do Taby. Chtěl by zvládnout všechny možné výlety- Izrael, Jordánsko, pyramidy… Já z toho mám docela strach, proto bych chtěla vědět jak to tam vypadá se situací. Jo a pojedeme jen dva dospělí. Děkuji
Tak tato dovolená je také můj sen, máme ho v plánu s kamarádkou. Ale nevím, stále mluví o tom, že Sinaj není moc bezpečný, tak jsme dovolenou odložily. A objednaly zájezd do Říma. A na jaře uvidíme, co bude.
Jsem zvědavá, co napíšou ostatní.
Ahoj. Některé holky, co sem chodí tam žijou, tak si myslím, že nejlpší bude, když napíšou ony, přímo „z terénu“ ![]()
Ale já bych výlet do Izraele a Jordánska nejspíš oželela, do Taby bych se nebála. ![]()
Ahoj, můj brácha se vrátil asi před 3 týdny z Marsy. To to tam bylo ještě v pohodě, nedoporučovali jako bezpečný právě Sinaj. Teď už i ta Marsa… našla jsem toto: http://www.ceskatelevize.cz/…i-na-sinaji/
Je to těžký, v areálu hotelu bych se asi taky nebála, ale ty výlety, těžko říct. Jinak v Tabě jsem byla před 3 lety, jedním slovem nádhera!!! Výlet jsme podnikli Izrael, Mrtvé moře + Jeruzalém a určitě to byl jeden z největších zážitků v životě. Už jen samotný přechod izraelských hranic
V těchto zemích člověk tak nějak musí počítat s tím, že se může něco semlít, ale co předvádějí teď, smutný.
No, tak my se vrátili před měsícem, byli jsme tam v době největších nepokojů a stávek, já tedy dřepěla s miminem doma, byl komplet zbytek rodiny včetně babičky, já to tady sledovala v televizi a trnula, oni tam měli naprostý kli, o ničem nevěděli. My létáme z Německa, tam je to bezpečnostní opatření trochu jinak, ruší veškeré lety už při podezření na něco nedobrého, a Taba se v červnu neprodávala. Já osobně bych do Egypta jela, ale ne Taba a Sharm a už vůbec ne výletit a opouštět letovisko, každá špatná zpráva, co přišla, tak byla při výletování a přejezdech. Na Tabu je už od června plánován údajný teroristický útok na hotely, přeci jen jsou tam bohatí klienti v největší koncentraci, proto útok tam.
Ale przident stáhl armádu, omezil pravomoce, třeba bude klid, ale letos bych tedy nevýletovala a neopouštěla letoviska, ikdyby se nic nestalo, neměla bych dobrý pocit a na dovolenou jedu relaxovat ne trnout obavama. A jsou to prostě muslimové, těm do hlavy nikdo nevidí, omlouvám se muslimkám a muslimům chodícím na emimino, za tento výrok.
V Egypte ziju a vylety mimo hotelovy resort bych konkretne v Tabe nedoporucovala. Mam tam dost kamaradu, kteri tam leta ziji ( egyptani) s beduiny vyrustali, chodili do skoly a sami si ted nejsou jisti svou bezpecnosti ![]()
Je to skoda ![]()
Ale v hotelu bych se vazne nebala. A more v Tabe je opravdu nadhera ![]()
@terinka4444 píše:
No, tak my se vrátili před měsícem, byli jsme tam v době největších nepokojů a stávek, já tedy dřepěla s miminem doma, byl komplet zbytek rodiny včetně babičky, já to tady sledovala v televizi a trnula, oni tam měli naprostý kli, o ničem nevěděli. My létáme z Německa, tam je to bezpečnostní opatření trochu jinak, ruší veškeré lety už při podezření na něco nedobrého, a Taba se v červnu neprodávala. Já osobně bych do Egypta jela, ale ne Taba a Sharm a už vůbec ne výletit a opouštět letovisko, každá špatná zpráva, co přišla, tak byla při výletování a přejezdech. Na Tabu je už od června plánován údajný teroristický útok na hotely, přeci jen jsou tam bohatí klienti v největší koncentraci, proto útok tam.
Ale przident stáhl armádu, omezil pravomoce, třeba bude klid, ale letos bych tedy nevýletovala a neopouštěla letoviska, ikdyby se nic nestalo, neměla bych dobrý pocit a na dovolenou jedu relaxovat ne trnout obavama. A jsou to prostě muslimové, těm do hlavy nikdo nevidí, omlouvám se muslimkám a muslimům chodícím na emimino, za tento výrok.
Jak si prisla na to, ze v Tabe jsou nejbohatsi turisti?
Ja jsem v NUweibe ( u Taby) nejakou dobu pracoovala, a fakt jsem si toho nevsimla.
Jen chci jeste reagovat, ze problemy ktere tam jsou zpusobuji beduini ( ne normalni egyptani) vubec nejde o to, zda jsou muslimove nebo ne. Beduini maji svoje tradice a hlavne uplne jiny zpusob mysleni ( nejakou dobu jsem se mezi nima pohybovala…)
Rodice byli v Tabe cca pred mesicem. V dobe, kdyz byla vydana vystraha turistum
Jeli do Jeruzalema na celodenni vylet, zatimco my doma trnuli hruzou
Pry vsude klid, bezpecno ![]()
@Fiducia píše:
Rodice byli v Tabe cca pred mesicem. V dobe, kdyz byla vydana vystraha turistumJeli do Jeruzalema na celodenni vylet, zatimco my doma trnuli hruzou
Pry vsude klid, bezpecno
Hmm, nebo z pekla stesti…
@74paja píše:
Hmm, nebo z pekla stesti…
Nerikam, ze ne. Jen zkusenost ![]()
@Fiducia píše:
Nerikam, ze ne. Jen zkusenost
No ony se ty vystrahy vydavaji jen tak pro srandu kralikum…
A taky proto, aby cesti turisti meli levnejsi zajezdy a nebylo tam preplneno ![]()
Opravdu nic ve zlem, ale ja bych do oblasti, kde neni zrovna bezpecna situace a navic vydana vystraha, proste na dovolenou nejela.
@74paja Nikde nepisu: Jed, je tam bezpecno
Ani nerikam, ze se tam maji vsichni hrnou
Sama bych tez nejela, ale na to se nikdo neptal ![]()
@Jitulinaja se ptala, jaka je situace, popsala jsem zkusenost cca mesic starou. Zcela objektivne, bez uvedeni meho nazoru. Nic vic. Nikde jsem nenapsala, ze si myslim, ze varovani pred cestou jsou prehnana, nebo ze mohou bez obav jet
Nejspis to tak vyznelo ![]()
Domnivam se, ze spousta lidi se odtamtud vrati nadesna, protoze letoviska zeji prazdnotou a „maji more pro sebe“, ale muze se stat, ze proste k necemu dojde. To ostatne muze i bez vydane vystrahy. Proste Egypt je rizikova zeme. Coz zakladatelka jiste vi, vystrahy nejspis zaznamenala, je dospela a svepravna, a sama (s partnerem) se rozhodnout urcite dokaze ![]()
Děkuju za rady, koukám, že to bude doma ještě na vášnivou diskuzi ![]()