Cesta na Slovensko s dětmi

1692
28.12.10 14:08

Cesta na Slovensko s dětmi

Ve čtvrtek jedeme na Slovensko je to taková rychlá akce kde jsme se rozhodli ze dne na den.Ale na co se chci zeptat,kluky nemáme zapsané v pasu oba ho máme propadlí,a ani v občance je nemáme.Vím že se muže stát že nás budou někde kontrolovat budou stačit rodné listy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
28.12.10 14:31

Ahojky, my sme teda slovaci, ale byvame v prahe, mam doporucene brat vzdy rodny list a svoju obcianku, kde ho teda zapisaneho tiez nemam. Kontroly nikde nie su, ale keby sa nieco stalo, zoberte obcianku, rodny list, zdravotnu karticku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
28.12.10 14:36

Myslím, že by měly mít své pasy nebo vy byste je měli mít zapsané v OP nebo pasu. Přece jen je to zahraničí a žádné spešl smlouvy toto myslím neupravují. Ale pokud tě to uklidní, tak jezdíme s dětmi na Slovensko pravidelně tak 4× do roka a nikdy nás nikdo nekontroloval. Máme je zapsané v OP a dcerce jsme nechali udělat pas pro případ, když je o prázdninách sama u babi s dědou na Slovensku a my jsme v ČR. Nikdy nic z toho ale zatím potřeba nebylo. Nezapomeňte ale na průkazy zdravotní pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.12.10 14:42

Ahoj,tak mi jsme byli na Slovensku v cervnu i s prckem a nikde teda zadne prohlidky nebyli a to jsme jeli tam pres jeden prechod a zpatky pres jinej.
Ale tak mame Samika oba dva zapsanyho v obcance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
28.12.10 14:43

A nevíte jak dlouho trvá to zapsání do OP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
28.12.10 14:46

Tak jako vyrizeni nove obcanky,takze cca tri tydny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
28.12.10 14:52

Moc děkuji za odpovědi ted to riskneme a pak uděláme zápis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
28.12.10 15:29

My jedeme uz zitra, ale manzel je slovak, takze by to nemel byt problem… Ale stejne malemu vezmu rodny list a karticku pojistence a ockovaci prukaz, protoze clovek nikdy nevi, co se muze stat…

a hlavne mam dobre pojisteni k platebni karte, takze to mam taky… :)

• Citovat
  • Upravit
peka83
28.12.10 15:49

ahoj nevím cím jedete,ale já jela s přítelem v léte k jehorodine . A neměla jsme jeste ani občanku vyrizenou.vzal ajsme rodne listy a kartičk ypojištovny a jely jsme. A nikdo nas nekontroloval nikde, a vlakem jsme tam byly za dve hodky amalej si to hrozně užil.

• Citovat
  • Upravit
16631
28.12.10 16:09

Ahoj, jednodušší je pokud máte platné pasy / to nevím … nebo jsem blbě četla / zajít na úřad a do pasu nechat dítko zapsat - na počkání, cena 50 Kč.

/ jinak očko. průkaz, kartička poj. a rodný list by měl být samozřejmostí /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
28.12.10 16:29

My byli v červenci s 9m prckem, já měla sebou jen občanku kde není zapsaná a zdr. kartičku. RL jsem sebou vůbec neměla :nevim: kontroly nebyly nebo aspoň nás nekontrolovali. Jeli jsme do Veľkého Mederu. :wink: Ale možná ten RL si pro případ vemte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.12.10 20:34

Tak ze si sebou beru karticku pojistence meho syna,to je jasny,beru ji pokazdy sebou,kdyz nekam jdeme nebo jedeme(i treba jen na hriste),nosim ji u sebe v penezence tak jako tu svoji.A taky na delsi cesty sebou beru ockovaci prukaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
26.4.12 21:00

holky pomooooc :lol: mame jet na konci kvetna na Slovensko a nevim, co je potreba pro malyho. Narodil se letos v unoru. Myslite, ze jen rodny list staci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
26.4.12 21:03
@habet píše:
holky pomooooc :lol: mame jet na konci kvetna na Slovensko a nevim, co je potreba pro malyho. Narodil se letos v unoru. Myslite, ze jen rodny list staci?

Já volala na pasové minulej týden a tam mě řekli že je potřeba mít pro dítě pas, že ani v občanském průkazu ho mít zapsané nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
26.4.12 21:05

chachaaa, uz vidim, jak prcka udrzim v klidu na fotku. To jsou fakt srandisti toto. Premyslim, ze to risknem, jen s tim rodnym listem. Jsem blondyna, tak to treba kdyztak ukecam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí