Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ve čtvrtek jedeme na Slovensko je to taková rychlá akce kde jsme se rozhodli ze dne na den.Ale na co se chci zeptat,kluky nemáme zapsané v pasu oba ho máme propadlí,a ani v občance je nemáme.Vím že se muže stát že nás budou někde kontrolovat budou stačit rodné listy?
Ahojky, my sme teda slovaci, ale byvame v prahe, mam doporucene brat vzdy rodny list a svoju obcianku, kde ho teda zapisaneho tiez nemam. Kontroly nikde nie su, ale keby sa nieco stalo, zoberte obcianku, rodny list, zdravotnu karticku.
Myslím, že by měly mít své pasy nebo vy byste je měli mít zapsané v OP nebo pasu. Přece jen je to zahraničí a žádné spešl smlouvy toto myslím neupravují. Ale pokud tě to uklidní, tak jezdíme s dětmi na Slovensko pravidelně tak 4× do roka a nikdy nás nikdo nekontroloval. Máme je zapsané v OP a dcerce jsme nechali udělat pas pro případ, když je o prázdninách sama u babi s dědou na Slovensku a my jsme v ČR. Nikdy nic z toho ale zatím potřeba nebylo. Nezapomeňte ale na průkazy zdravotní pojišťovny.
Ahoj,tak mi jsme byli na Slovensku v cervnu i s prckem a nikde teda zadne prohlidky nebyli a to jsme jeli tam pres jeden prechod a zpatky pres jinej.
Ale tak mame Samika oba dva zapsanyho v obcance.
My jedeme uz zitra, ale manzel je slovak, takze by to nemel byt problem… Ale stejne malemu vezmu rodny list a karticku pojistence a ockovaci prukaz, protoze clovek nikdy nevi, co se muze stat…
a hlavne mam dobre pojisteni k platebni karte, takze to mam taky… ![]()
ahoj nevím cím jedete,ale já jela s přítelem v léte k jehorodine . A neměla jsme jeste ani občanku vyrizenou.vzal ajsme rodne listy a kartičk ypojištovny a jely jsme. A nikdo nas nekontroloval nikde, a vlakem jsme tam byly za dve hodky amalej si to hrozně užil.
Ahoj, jednodušší je pokud máte platné pasy / to nevím … nebo jsem blbě četla / zajít na úřad a do pasu nechat dítko zapsat - na počkání, cena 50 Kč.
/ jinak očko. průkaz, kartička poj. a rodný list by měl být samozřejmostí /
My byli v červenci s 9m prckem, já měla sebou jen občanku kde není zapsaná a zdr. kartičku. RL jsem sebou vůbec neměla
kontroly nebyly nebo aspoň nás nekontrolovali. Jeli jsme do Veľkého Mederu.
Ale možná ten RL si pro případ vemte ![]()
Tak ze si sebou beru karticku pojistence meho syna,to je jasny,beru ji pokazdy sebou,kdyz nekam jdeme nebo jedeme(i treba jen na hriste),nosim ji u sebe v penezence tak jako tu svoji.A taky na delsi cesty sebou beru ockovaci prukaz.
holky pomooooc
mame jet na konci kvetna na Slovensko a nevim, co je potreba pro malyho. Narodil se letos v unoru. Myslite, ze jen rodny list staci?
@habet píše:
holky pomoooocmame jet na konci kvetna na Slovensko a nevim, co je potreba pro malyho. Narodil se letos v unoru. Myslite, ze jen rodny list staci?
Já volala na pasové minulej týden a tam mě řekli že je potřeba mít pro dítě pas, že ani v občanském průkazu ho mít zapsané nestačí.
chachaaa, uz vidim, jak prcka udrzim v klidu na fotku. To jsou fakt srandisti toto. Premyslim, ze to risknem, jen s tim rodnym listem. Jsem blondyna, tak to treba kdyztak ukecam