Cestování bez dítěte

1
25.1.24 09:00

Cestování bez dítěte

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Malému je půl roku, ale ráda bych se na 2 týdny podívala do zahraničí. Mám velmi ochotné rodiče, takže v tomto směru by s hlídáním nebyl problém. Určitě bych ale počkala, až malému bude alespoň rok a půl, 2. Jen se bojím, jak to bude zvládat. Máte někdo zkušenosti s odcestováním bez dětí na týden a déle? Ano, možná sobecké opustit na 2 týdny tak malé dítě, ale.
Moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3067
25.1.24 09:11

Zkušenost nemám, mě by nikdo tak dlouho nehlídal kvůli dovolené. :) :nevim: po pravdě já bych ani nejela, bylo by mi hrozný smutno. Co jet i s prckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7509
25.1.24 09:18

Já jela v dceřiném roku a půl na wellnes s kamarádkama na víkend. Hlídal tatínek. Já bych to déle nedala. A nedej bože nějaká nemoc, teplota… dcera i nyní v 8mi jak je nemocná chce maminku :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37143
25.1.24 09:25

Dcera byla v lete v roce a půl dva týdny u manzelovo rodičů (nežijí v Česku) a zvládla to úplně v pohodě. Ono dost záleží jaké to dítě je, jestli je to mamanek co bez tebe nedá ránu, nebo je samostatnejsi :nevim: jestli budeš mít hlídání a dítě na tobě nebude vyloženě zavysle, tak bych klidně jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.1.24 09:27

Já bych to nedala. Zaprvé v době, kdy jsem měla malé děti, byly obě babičky pracující a vzít si 14 dní dovolené by nedaly. Zadruhé, první dítě mi začalo v 8 měsících příšerně spát a ruku v ruce přišla separační úzkost, takže to by se babičky složily. A zatřetí, od batolat bych na 14 dní neodjela, pro ně je to jako věčnost. A to jsem poměrně hodně děti „odkládala“ na víkendy atd., ale 14 dní je za mě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
25.1.24 09:31

Vzala bych dítě s sebou, člověk si je dělá, aby si je užil a doma bych je nenachala, možná až budou větší a budu mit na nekolik cest za rok, ze pojedeme s nimi a na chvíli bez nich…ale zatím mohou s nami, všechno jde najít baby friendly :srdce:

• Citovat
  • Upravit
81481
25.1.24 09:36

To ti nikdo cizí nepoví. Někdo neopustí dítě do 10ti let, někdo bez problémů v půl roce na tři týdny. :nevim: Každý to vnímá jinak.
Já bez problémů na víkend, od roka. Na týden by mi to bylo líto, vlastně i teď, když je jim 12 a14. Ale to ne kvuli tomu, že by mně nebo jim bylo smutno, ale že bych nás připravila o ten společný zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
25.1.24 09:37
@Aneta0099 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Malému je půl roku, ale ráda bych se na 2 týdny podívala do zahraničí. Mám velmi ochotné rodiče, takže v tomto směru by s hlídáním nebyl problém. Určitě bych ale počkala, až malému bude alespoň rok a půl, 2. Jen se bojím, jak to bude zvládat. Máte někdo zkušenosti s odcestováním bez dětí na týden a déle? Ano, možná sobecké opustit na 2 týdny tak malé dítě, ale.
Moc děkuji :)

Na tak dlouhou dobu bys už se s dotyčným měla vystřídat na rodičáku, ne? :lol: A já jako budouci potenciální babička bych taky nechtěla na tak dlouho hlídat tak malé dite. Pro odpočinek rodičů bych brala maximálně víkend, ale na dovcu ať jedou hezky všichni. Větší děti nebo mimoradne situace, to je pak zase jina věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.1.24 09:49

Na tak dlouhou dobu bych od takhle malého dítěte nejela. Byli jsme ve 2.5 letech kluka na necelý týden a bylo to dost na hraně. Nedovedu si představit ho nechat bez nás 2 týdny. A to byl na hlídání u babiček zvyklý.

• Citovat
  • Upravit
34322
25.1.24 10:17

Vuci takhle malemu miminku mi to prijde hnusne.

Ony ziji okamzikem, tady a ted.
Mama je pryc = je pryc nafurt.

Jeste zvladaji ekvivalent rozestupu mezi kojenim, tj. cca 3 hodiny, ale jak je to dele, uz tam najizdi stres, to mi nikdo nevymluvi.

Deti potrebuji mamu intenzivne tak do 2,5 let, pak uz je to vyrazne lepsi.

Neprijde mi tak strasny se tomu prizpusobit.
Clovek prece nemusi mit vsechno hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
25.1.24 10:28
@Aneta0099 píše:
Moc děkuji :)

Neřeš ostatní, řeš sebe. Pokud víte, že to zvládnete a prcek taky, včetně hlídačů, proč ne :dance: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
25.1.24 10:28

A co kompromis? Jet třeba jen na týden? :-) V roce a půl bych to brala jako super relax pro sebe. A zvlášť, když máš vyřešené hlídání, to je luxus a paráda :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15399
25.1.24 10:36

@Aneta0099 Dva týdny by bylo dlouho nejen pro dite, ale i pro mě. Styskalo by se mi a dovolenou bych si neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
25.1.24 10:44

Uprimne, tohle nikdy dopredu nenaplanujes a zkusenosti ostatnich mohou byt voditkem, ale.. Mela jsem romantickou predstavu, jak v roce dcery pojedu s partnerem pres noc pryc. Prarodice od 10m presvedceni, ze noc sami zvladnou… jak se to blizilo, vsichni jsme si uvedomovali, ze to proste nepujde. Dopadlo to tak, ze jsem se z akce v noci vracela a male se 2.den rozjela teplota a nemoc. :zed: Nahoda? Mozna, netusim…
Nerikam, ze to neni realne, kdyz dite bude zvykle tam travit hodne casu a spat tam samo, ale 14 dni strasne dlouha doba a ja osobne bych chtela byt u meho takhle maleho ditete, kdyby bylo nemocne a ne na druhe strane zemekoule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7660
25.1.24 10:44

Pokud je dítě na hlídací osobu zvyklé, nebála bych se toho. Obě naše děti to s babičkou přes týden vydržely v roce a půl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí