Cesta s dítětem do Paříže - kam a cena?

4
21.1.24 17:51

Cesta s ditetem do Parize - kam a cena?

Ahojte,

Prosim o radu maminky, ktere jsou zvykle cestovat po svete s ditetem/detmi. Ja kdysi cestovala hodne a rada, tedy, jen po Evrope, v dobe kdy jsem delala vysku, coz je uz nejakych 20 let zpatky :mrgreen: pak jsme poznala soucasneho manzela, ktery to… No, nevim jestli to vylozene nesnasi, ale kazdopadne jsme nikdy spolu nikde nebyli. Ani na svatebni ceste, myslim nejakou exotiku, nebo hory, nebo historicka mista… Pak ale prisly deti, jezdilo se na Moravu, nebo k mori do Polska a bylo to super, s malyma detma ideal… Pred par mesici jsem nastoupila po MD do prace a rekli jsme si, ze kdyz uz bude vic penez a deti jsou vetsi, tak by to chtelo nejakou fajn, zajimavou dovolenou, u more, letecky… No, zacalo se to planovat a pri tom planovani jsem zacala pozorovat jak zacina byt muz nervozni, zacina se se mnou hadat kvuli kravinam… Tak jsem si rekla, ze mi to za to nestoji. Mladsi ma 4 roky, tomu je to jeste jedno… Ale ten starsi ma 9 a posledni dobou porad mluvi o Londyne a Parizi, jak by ta mesta chtel videt… Tak jsem se rozhodla, ze pojedem sami dva. Ja uz v Parizi kdysi byla, takze bych tentokrat chtela projit to, co bude zajimat syna… A tady konecne prichazim k te prosbe o radu :mrgreen:

Co by nejvic takoveho kluka mohlo v Parizi bavit? Jeho snem je vylezt na Eiffelovku (a letet letadlem). Napadlo me i to velke muzeum moderniho umeni. Pak mozna nejake prirodovedecke muzeum, tohle ho hodne zajima.
Na kolik dni je to ideal? Myslela jsem tak na 3 dny cisteho casu… A termin nejak kveten/cerven…

Na kolik to ted zhruba vyjde? Byla jsem tam v dobe, co jeste nebyl booking :mrgreen: nebo treba Uber, tehdy nas na i z letiste vezla znama, co tam zije… Kolik penez bych si mela nasetrit?

Ocenim kazdy dobry tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snorlaxik
21.1.24 18:00

Se čtyřletým jsem byla v Paříži a líbila se mu samozřejmě Eiffelovka, byli jsme muzeu Orsay, na Montmartre, Notre Dame, podívat se na La Defanse, vlakem jsme se projeli do zahrad Moneta v Giverny. Devítiletého bych vzala klidně ještě do Louvre.
Jenom letos bych to vynechala nebo jela až na podzim Paříž hostí olympiádu a podle toho budou vypadat ceny a měla bych strach i z bezpečnosti.

• Citovat
  • Upravit
34322
21.1.24 18:31

Ty jo, Pariz ted a pred 20 lety je sakra rozdil.

Chce to velmi dobre planovat a mnoha oblastem se vyhnout, i tak ta bezpecnost nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
21.1.24 18:37

Byli jsme s triletym (samozrejme bez kocaru). Eiffelova vez byla krasna, muzeum s dinosaury, zoo (velmi prosta, zanedbana, malo zvirat, ubohe vybehy). Do Parize uz nepojedu. Prepravovali jsme se mhd, byla jsem tehotna (7m) a lidi tam jsou jako zver. Nakonec jsem naznala, ze to delaji schvalne, jinak si to neumim vysvetlit. Tolik stouchancu, loktu, vrazeni ramenem jsem nezazila za cely zivot a vzdy to byl muz tmave pleti. Mohla jsem stat osamocene, stejne do me jakoze narazil, bezomluvy. Tri dny mi stacily. Bylo to na konci zari a vedro neskutecne, mesto prasne, spinave, rozpalene. Nekolikrat jsem byla v Parizi na skoleni a jako host univerzity a me to proste nebere. Hotely vzdy mrnave a spatne klimatizovane. Mnohem vice jsem si uzila venkov, hospudky, klid, to bylo ve Francii skvele. Pariz des, vzdycky a to jsem mela pansky doprovod, atkolegynebo muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
21.1.24 18:40

Paříž už bohužel není, co bývala. Ale @Snorlaxik vypíchla ta známá místa dobře. Jen si dobře rozmyslete, kam půjdete, samotná žena s dítětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
21.1.24 18:43

My byli letos a nic takového v metru jsme nezažili a to jsme cestovali ve čtyřech, špínu a prach taky ne. Naopak, když jsme něco potřebovali, tak se nám každý snažil pomoct a ještě se omlouvali, že neumí moc dobře anglicky, ale snažili se. Kombinovali jsme letadlo a vlak.

Mám na ten pětidenní pobyt moc pěkné vzpomínky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.24 19:55

@Venett a co teda ta bezpecnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
21.1.24 20:06
@Lucy-Nick píše:
@Venett a co teda ta bezpecnost?

Na veřejných místech v poho, u známých míst se vnucují prodejci vody
A suvenýrů… Nejhorší to bylo večer na čekání na osvětlení Eifelovky, ale kvůli frekvenci mezra jsme to vzdali a radši dřív z tama odjeli, ať nečekáme…

Spali jsme v oblasti Clichy, v docházkové vzdálenosti Montmartr a kousíček metro, potraviny i pekárna na ranní snídaně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.24 21:08

@Venett mohla bych poprosit o odkaz na to konkretni ubytovani? Jen tak pro predstavu toho okoli, ceny atd, diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
21.1.24 21:34

Letos bych Pariz s detmi uplne nedoporucovala, mozna tak brezen nebo duben maximalne, pripadne podzim (rijen), pred olympiadou cekame stavky. MHD, zamestnanci letist, popelari, muzea… proste kazdy, kdo neni spokojeny s platem nebo s odchodem do duchodu, bude mozna stavkovat.
Bezna bezpecnost je v Parizi naprosto v pohode, tedy v centru. Ale opet, v tomhle roce se mozna najde nejaky cvok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.24 21:37

@Birdonawire planovala jsem zacatek kvetna, myslis, ze to uz muze byt problem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
21.1.24 22:41

@Lucy-Nick Hrozne tezko se to odhaduje. Zacatek kvetna je tady (ziju a pracuji uz par let v Parizi) vzdycky trochu slozity, demonstrace na 1/5, ktera se muze zvrhnout. Uvaz, jestli nedat letos prednost Londynu. Kdybys cestovala sama, tak bych rekla, at to neresis a prijedes. S detmi… no asi taky, pokud budes mit flexibilni letenku a domluvis se aspon anglicky, abys nebyla uplne ztracena, kdyz se neco najednou podela. A pokud nebudes resit cenu taxi z/na letiste, kdyz MHD bude ve stavce.
Koukni, jestli vubec dokazes sehnat ubytovani za rozumnou cenu, kvuli olympiade se cena zvedla nejen v dobe konani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí