Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
dcera chce jet se svojí kamarádkou na týden do Itálie. Je jim 17 let. Nemáte nikdo zkušenost, jestli nemůžou nastat nějaké problémy, když jim nebylo 18 let? Je potřeba souhlas rodičů o vycestování?
@peckova ty bys pustila 17 letou dceru samotnou s kamarádkou do Itálie? Uvědomuješ si,že když se jim něco stane,jsi pořád její zákonný zástupce. Italové jsou jak štěnice,nedají jim pokoj a promiň,ale v sedmnácti bych jim fakt nevěřila,že budou jako jeptišky. Aby si domů nepřivezla nechtěný suvenýr,nebo nějakou pohlavní chorobu…
@peckova je to tvoje dítě a tvoje rozhodnutí. A jen ti přeju,abys ho nelitovala.
@peckova píše:
Dobrý den,
dcera chce jet se svojí kamarádkou na týden do Itálie. Je jim 17 let. Nemáte nikdo zkušenost, jestli nemůžou nastat nějaké problémy, když jim nebylo 18 let? Je potřeba souhlas rodičů o vycestování?
Od sedmnácti jsme takhle s bandou kamarádek jezdily do Itálie, holky se většinou drží v houfu jako slepice, tak není třeba se tolik bát.
Je pravda, že borci jsou tam poměrně otravní baliči a neustále to zkouší, ale nemyslím, že by to bylo takové dráma, přeci jen sedmnáctileté kočky by už mohly mít dost rozumu. ![]()
Musí mít souhlas obou zákonných zástupců a na území Itálie může vstoupit pouze v doprovodu dospělé osoby, což znamená, že aspoň jedné z nich musí být 18.. pokud to tak není, tak potřebuji, aby s nimi jel někdo starší 18ti let ..
@peckova ohledně dokladů nevím, ale naši mě s kamarády pouštěli bez problémů a žádnou újmu z toho nemám
poprvé jsem byla na týden na horách s partou v patnácti
tvoje dcera určitě už v Itálii/nebo jinde u moře/ byla, tak ví, co jí tam asi čeká za.plazove balice ![]()
@Aduš8 píše:
@peckova ty bys pustila 17 letou dceru samotnou s kamarádkou do Itálie? Uvědomuješ si,že když se jim něco stane,jsi pořád její zákonný zástupce. Italové jsou jak štěnice,nedají jim pokoj a promiň,ale v sedmnácti bych jim fakt nevěřila,že budou jako jeptišky. Aby si domů nepřivezla nechtěný suvenýr,nebo nějakou pohlavní chorobu…
Me nasi taky pustili s kamoskou k mori v 17. Ale nebyla jsem zadna naivni pipi.nka a mela jsem rozum. Nasi mi mohli verit.
@vertunka já od sedmnácti bydlela s přítelem,jen bych se jako matka bála že zodpovědnosti. Když se něco stane,tak by to zakladatelka odnesla s plnou parádou. A hlavně,já byla taky zodpovědná,ale když někdy vidím ty dnešní sedmnáctky,tak nevím…ale tak,nejsou všechny stejné.