Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
chystáme se za měsíc na dovču na Slovensko k rodině a teď teda dost váhám…
Pojedeme vlakem-ale vybírám mezi dnem a nocí
lůžka nás samozřejmě vyjdou dráž, ale aspoň bude malej chrupat…neumím si moc představit jak bych ho přes den zabavila ve vlaku ![]()
Má otázka teda zní-je lepší s ročním mimi cestovat přes den nebo večer???chtěla bych jet spíš lůžkem než přes den a pořád váhám
najde se tu někdo kdo jel nočňákem s mimi???
S ročním jsme jeli cestu vlakem trvající přes 24hodin do Bukurešti (Rumunsko) normálně v kupé.
No i kvuli počasí mi ten noční vlak příjde rozumnější, ale nevím s malou jezdíváme jen necelý tři hodiny, tak to asi ani jen tak nevyzkoušíme…
Osobní zkušenos nemám, ale švagr jezdí s dvěma dětma 2 roky a 4,5 roku běžně nočním vlakem z Phy do Košic. Odjíždí okolo desáté večer, do Košic přijedou myslím okolo půl osmé ráno, a nemůže si to vynachválit. Jezdí tak už docela dlouho, takže i když byla malá mimino, tak takhle jezdili. Osobně bych jela taky na noc, protože mě teda stačila cesta dvě hodiny z Phy vlakem a měla jsem s naším tříleťákem dost ![]()
@Gosi já bych právě radši nočním no
budeme to mít asi na 6-7hodinek
Malej je teda dost neposeda a furt někam leze s nevydrzi 5min na prd.li ![]()
@Irinka0210 já si právě taky ŕíkám že radši ať spí
nebo jinak já nevim bych ho musela honit po celým vlaku přes den…
Si to nějak ale neumím představit
mám teda strach že budu strašně stresovat
Ahoj, my dost casto cestujeme z Prahy do Kosic autovlakom cez noc. Mala vzdy krasne cestu prespi ![]()
@Mäuschen akocarek jak? Mame golfač
můžem ho mít v lůžkovým u sebe???
Já bych teda jela radši přes den, ve vlaku může dítě chodit, hýbat se..mě osobně teda přijde horší dítko vytrhávat ze známého nočního prostředí, přes den je zvyklé, že e děje cokoliv, ale v noci je dítě většinou zvyklý se hezky vykoupat, a spinkat..za mě teda vlakem na den
@AlexaAniko kocarek sme nebrali. ten by sa tam nezmestil. maximalne autosedacku-vajicko. minule tak tiez isli rodiny s uplne malinkymi miminami a v pohode. @slavuska1 mala je tiez zvyknuta na nejaky rezim a nemala s tym problem. pred spanim dostala normalne mliecko, pyzamko a sup spat. rano ked sa zobudila zase mliecko, obliect a uz sme vystupovali. zvladla to lepsie ako ja, pretoze ja sa vo vlaku proste nevyspim :roll a zaspala rychlostou blesku
doma ju uspavam aj hodinu a tam lahla a spala ![]()
@Mäuschen ok
já právě že by mohl malej celou cestu prospat…tsk sem zvědavá jak to dopadne ![]()
@slavuska1 jà se právě bojím toho chození a hýbání se
a páč nàš prcek strašně řve jen když se na něj někdo cizí podívà
tak mě napadà jen ten nočnàk
Jeli sme už na Slovensko autem ale ti je jiný no ![]()
@AlexaAniko bacha na to - jela jsem s klukem, myslela jsem, jak bude v noci spát a ono ne. Něco mu v tom vlaku nesedělo a řval jak tur cca 4 h v kuse. Dovedeš si představit, jak nás ostatní spící cestující milovali, že
od té doby jedině přes den.
@martina.se to si asi nevyberu
já se bojím toho jak bude řvát přes den páč v noci jak usne tak je ko, ale jak to bude ve vlaku to nevim
ale taky si právě říkám co když pojedem na noc a nebude chtít spát
tak já nevim co teď…ať řve v kupéčku(lůžkovým)kde by sme byli jen my-nebo ať řve před všema přes den
se mi až nikam nechce jen si tu cestu představim ![]()
@AlexaAniko píše:
@martina.se to si asi nevyberujá se bojím toho jak bude řvát přes den páč v noci jak usne tak je ko, ale jak to bude ve vlaku to nevim
ale taky si právě říkám co když pojedem na noc a nebude chtít spát
tak já nevim co teď…ať řve v kupéčku(lůžkovým)kde by sme byli jen my-nebo ať řve před všema přes den
se mi až nikam nechce jen si tu cestu představim