Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chceme k vánocům koupit cestovní postýlku.
Dá se běžně používat i jako ohrádka?
Máte s tím někdo zkušenosti? Poraďte prosím.
Nevím, zda v tom dítě vydrží a jestli to budeme využívat.
My jsme cestovní postýlku pořídili hlavně na cestování, už od začátku se mi hodně osvědčila, mám ji v kuchyni, obýváku, kolečka jsou praktická a v budoucnu bych ji taky chtěla používat jako ohrádku, malé se v ní zatím líbí, tak doufám, že to tak bude i nadále
Budu taky ráda, za zkušenosti ostatních.
Ahoj.
Máme klasickou dětskou cestovní postýlku Nanny od Cam. Jako ohrádka by se dala použít ve stavu nouze a pro menší dítko. Dno má zespodu kovovou konstrukci - kříž, na něm je pevná skládací podložka se slabším molitanem. Když si představím svou skákající, lezoucí a stojící desetiměsíční dcerku… no jako ohrádku radši ne, v bezpečí (ona i funkční postýlka) by vydržela max. dobu, kdy jdu na záchod, otevřít dveře…
Musím podotknout, že nejsem příznivec dětských ohrádek…myslím si, že dítě má mít prostor a omezení lezení a pohybu se dá vyřešit jinak… vrátka do dveří, různé krytky…
U nás by se teď ohrádka využila spíš pro staršího, aby mu Hanička nebourala jeho stavby
.
Ovšem cestovní postýlka (na spaní, třeba i odpolední na návštěvě) je dobrá investice, určitě doporučuji.
Beruška ![]()
ahojky
tak my jsme měli cestovní postýlku i jako ohrádku!!!spokojenost veliká!!ono až dítko bude větší a budeš s ním hrát po celém bytě tak je to dobré řešení pro stav nouze když ti třeba zazvoní pošťák nebo tak..
nám se hooodně osvědčila!!!!
No právě…každé dítko je jiné, některé vydrží, jiné ne…Známí koupili cestovní postýlku jako ohrádku na chalupu, ale malá je takový divoch, že v roce zlomila to dno…Naši kluci byli (jeden ještě je
) v klasické ohrádce, v postýlce jen na chalupě, ale moc tam být nechtěli. No ale když chcete využívat postýlku i jako ohrádku, tak kupte určitě s tmavou síťkou, jde přes ni mnohem lépe vidět.
Ahoj,
také mohu cestovní postýlku jen doporučit. Využívali jsme ji na cestování, k babičce a na takovéto krátkodobé bezpečné „odložení“ dítěte, když třeba nekdo zvoní. Vyhovovala nám i mobilita postýlky. Měla jsem dítě vždy na očích.
Dostali jsme od rodičů i superkrásný a relativně drahý pojízdný vibrační košík pro úplně malá miminka, ale myslím, že cestovní postýlka se závěsným lůžkem by také posloužila. Navíc ten košík byl jen cca do 6 kg, takže dlouho nevydržel.
Protože nám nevyhovovala originální spací podložka (byla příliš tvrdá), koupili jsme klasickou matraci a tu dali na dno do postýlky pro větší komfort.
Když jsme cestovní postýlku vybírali, bylo pro nás důležité následující:
Zdravím a přeji pěkný den.
Kristýna
Jejda, já jsem toho sice napsala hodně, ale neodpověděla jsem na hlavní dotaz.
Mám celkem klidné a hodné děti, které si vydrží hrát i sami, ale ani jedno dítě v postýlce nechtělo dlouhodobě být. Mohla jsem tam dát jakékoliv hračky a zajímavosti. Dlouho to bez máminy pozornosti nevydržely. Zvládla jsem vždy tak akorát umýt nádobí či v klidu nakrájet zeleninu do polévky. Když byly děti trošku větší, drápaly se mi z postýlky ven. Měla jsem strach, že vypadnou.
Jsem obecně proti ohrádkám, ale na krátkodobé odložení dítěte z důvodu jeho bezpečnosti je to dobrá věc. Cestovní postýlka v sobě spojuje více funkcí a podle mne jo to rozumné řešení.
Ještě jednou pěkný den.
Kristýna
Děkuji všem za názory. Pomohli jste mi se rozhodnout, že si cest. postýlku pořídíme.
Jsem taky zastáncem toho, že by se dítě nemělo omezovat
v pohybu. A cest. postýlku budu využívat, jen když si budu
potřebovat odběhnout.
Všem přeji krásný den. ![]()
Ahoj holky,doporučíte nějakou cestovní postýlku s hrazdou?? A hlavně ať nestojí 2000kč ![]()
Děkuji.