Cestovní postýlky

18
8.11.07 20:02

Cestovní postýlky

Chceme k vánocům koupit cestovní postýlku.
Dá se běžně používat i jako ohrádka?
Máte s tím někdo zkušenosti? Poraďte prosím.
Nevím, zda v tom dítě vydrží a jestli to budeme využívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148
8.11.07 20:16

My jsme cestovní postýlku pořídili hlavně na cestování, už od začátku se mi hodně osvědčila, mám ji v kuchyni, obýváku, kolečka jsou praktická a v budoucnu bych ji taky chtěla používat jako ohrádku, malé se v ní zatím líbí, tak doufám, že to tak bude i nadále :D Budu taky ráda, za zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.11.07 20:52

Ahoj.

Máme klasickou dětskou cestovní postýlku Nanny od Cam. Jako ohrádka by se dala použít ve stavu nouze a pro menší dítko. Dno má zespodu kovovou konstrukci - kříž, na něm je pevná skládací podložka se slabším molitanem. Když si představím svou skákající, lezoucí a stojící desetiměsíční dcerku… no jako ohrádku radši ne, v bezpečí (ona i funkční postýlka) by vydržela max. dobu, kdy jdu na záchod, otevřít dveře…
Musím podotknout, že nejsem příznivec dětských ohrádek…myslím si, že dítě má mít prostor a omezení lezení a pohybu se dá vyřešit jinak… vrátka do dveří, různé krytky…
U nás by se teď ohrádka využila spíš pro staršího, aby mu Hanička nebourala jeho stavby :D .
Ovšem cestovní postýlka (na spaní, třeba i odpolední na návštěvě) je dobrá investice, určitě doporučuji.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
9.11.07 10:51

ahojky
tak my jsme měli cestovní postýlku i jako ohrádku!!!spokojenost veliká!!ono až dítko bude větší a budeš s ním hrát po celém bytě tak je to dobré řešení pro stav nouze když ti třeba zazvoní pošťák nebo tak..
nám se hooodně osvědčila!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.11.07 11:09

No právě…každé dítko je jiné, některé vydrží, jiné ne…Známí koupili cestovní postýlku jako ohrádku na chalupu, ale malá je takový divoch, že v roce zlomila to dno…Naši kluci byli (jeden ještě je :wink: ) v klasické ohrádce, v postýlce jen na chalupě, ale moc tam být nechtěli. No ale když chcete využívat postýlku i jako ohrádku, tak kupte určitě s tmavou síťkou, jde přes ni mnohem lépe vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.11.07 12:03

Ahoj,

také mohu cestovní postýlku jen doporučit. Využívali jsme ji na cestování, k babičce a na takovéto krátkodobé bezpečné „odložení“ dítěte, když třeba nekdo zvoní. Vyhovovala nám i mobilita postýlky. Měla jsem dítě vždy na očích.

Dostali jsme od rodičů i superkrásný a relativně drahý pojízdný vibrační košík pro úplně malá miminka, ale myslím, že cestovní postýlka se závěsným lůžkem by také posloužila. Navíc ten košík byl jen cca do 6 kg, takže dlouho nevydržel.

Protože nám nevyhovovala originální spací podložka (byla příliš tvrdá), koupili jsme klasickou matraci a tu dali na dno do postýlky pro větší komfort.

Když jsme cestovní postýlku vybírali, bylo pro nás důležité následující:

1. závěsné lůžko pro miminka, která se ještě nezvedají
  2. tmavá síťka pro lepší výhled
  3. postranní vlez do postýlky pro větší dítě (dcerka spala v postýlce u babičky téměř do 2,5 let)
  4. no a samozřejmě kvalita zpracování, kolečka s brzdičkama … atd.
    Nakonec jsme vybrali německou Zekiwu. Jsme spokojeni. Máme 2 děti a postýlka je stále jako nová.

Zdravím a přeji pěkný den.
Kristýna

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.11.07 12:14

Jejda, já jsem toho sice napsala hodně, ale neodpověděla jsem na hlavní dotaz.

Mám celkem klidné a hodné děti, které si vydrží hrát i sami, ale ani jedno dítě v postýlce nechtělo dlouhodobě být. Mohla jsem tam dát jakékoliv hračky a zajímavosti. Dlouho to bez máminy pozornosti nevydržely. Zvládla jsem vždy tak akorát umýt nádobí či v klidu nakrájet zeleninu do polévky. Když byly děti trošku větší, drápaly se mi z postýlky ven. Měla jsem strach, že vypadnou.

Jsem obecně proti ohrádkám, ale na krátkodobé odložení dítěte z důvodu jeho bezpečnosti je to dobrá věc. Cestovní postýlka v sobě spojuje více funkcí a podle mne jo to rozumné řešení.

Ještě jednou pěkný den.
Kristýna

• Citovat
  • Upravit
18
9.11.07 19:03

Děkuji všem za názory. Pomohli jste mi se rozhodnout, že si cest. postýlku pořídíme.
Jsem taky zastáncem toho, že by se dítě nemělo omezovat
v pohybu. A cest. postýlku budu využívat, jen když si budu
potřebovat odběhnout.

Všem přeji krásný den. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
9.6.12 19:40

Ahoj holky,doporučíte nějakou cestovní postýlku s hrazdou?? A hlavně ať nestojí 2000kč :oops:
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí