Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velryba černá píše: Více
také jsem to vygooglila, trochu mě to překvapilo, tak možná cévka je jen ten jeden den na JIPu hned po operaci
@stinga píše: Více
Ono je to asi jak kde. Po gyn operaci jsem ji měla. Po jedné operaci krku taky, ale to jsem byla v noci na ARO. Jinak mi dávali mísu, když jsem nesměla z postele.
Nic to není, cévku zavedou na sále, nijak to nebolí, ani při vytahování. Ať ti to dobře dopadne ![]()
V podstatě vždy, když jde o celkovou narkózu. Nemohou nikdy vědět, kolik toho budou muset do pacienta/tky „nalít“, jak dlouhá ta narkóza, nebo umělý spánek, bude. A samozřejmě, nejde jen o… „loužičku“, ale i o ledviny - při naplnění a a nějaké medikaci může dojít k refluxu (že by tekla zpátky), nebo městnání v ledvinách a taky, jak je pacient/tka zavodněná/ný.
Jinak celkových anestezií jsem měla vícero a s cévkou jsem se jaksi neprobudila nikdy. Při poslední operaci jsem měla navíc kalhotky a vložku, poněvadž jsem nebyla ani tři týdny po porodu.
![]()
Tak asi podle zvyklostí nemocnice. ![]()
Nebo pokud nepředpokládají delší narkózu. ![]()
@M_Vladim čemu říkáš delší narkóza? TEP kolene trvá zhruba dvě hodiny, tolik času trvala i ta moje poslední operace. Zkušenosti mám z různých nemocnic.
Ta operace bude horší než to cévkování. Měla jsem ji celý den a byla ráda že ji mám a nemusím do mísy když jsem musela ležet.
Příspěvek upraven 08.12.24 v 21:10
@M_Vladim jenže nelze srovnávat operaci srdce a kolene. Medikace bude velmi různá.
A v čem je konkrétní problém?
Zavedou ji při operaci, proste se s ni už vzbudis… nebolí to, nestipe… nic ![]()
Za mě to byla krása! ![]()
Já se prolejvám jako ďábel a porad chodím curat a když si vzpomenu jaké to bylo s cevkou… neskutečná pohoda ![]()
Vytáhnutí také nebolí ![]()
@M_Vladim píše: Více
Tak když ležíš na JIPce, tak se asi cévka dává. Já byla před měsícem na artroskopii ramene, operace asi krátká, protože za 2,5 hodiny jsem byla zpátky na pokoji (a na tom dospávacím pokoji se snad leží dvě hodiny) a cévku jsem neměla. Jednou jsem pak byla na míse a večer už na záchodě. Ale co tam ležely se mnou ženský, co šly na výměnu kyčlí, tak těm cévku dávali ještě na pokoji. A po týhle operaci ležely ten den a jednu noc na JIPce a pak až další den na normálním pokoji.
@Wawulka píše: Více
Asi jak koho to nebolí. Paní, co ležela vedle mě na pokoji, tak jí cévku zaváděla sestra normálně na posteli. To paní asi nebolelo, ale pak si volala sestru znova, že jí to nějak proteklo bokem, tak jí sestra chtěla dát tu cévku nějakou silnější či co a to už jí zavést nešlo, volala si na to doktora a paní pěkně skučela. Nebylo moc příjemný to poslouchat vedle na posteli. ![]()
Myslim, že cévka je oproti tomu, co vsechno za “hadice” se během operace použije, to nejmenší zlo
At to dobře dopadne