Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
a ty bys chtěla po operaci nekontrolovaně čurat pod sebe?
Nikdy jsem cévku neměla. Bezprostředně po operaci podložní místa, dle zvyklostí (často večer po operaci) první pokusy o mobilizaci a odchod na toaletu.
Tak z cévky nemusíte mít strach, jako není to příjemné, ale vydržet se to dá. Nevím, jestli po takové operaci musí být nebo ne, to neporadím
Já bych tedy osobně měla daleko větší hrůzu z výměny kolenního kloubu, než pak z cévky. Já jsem několik let byla na cévkování závislá a zachránilo mi to život. Jsem za cévky vděčná. Ale pokud z toho máš takovou hrůzu, tak třeba by bylo možné se domluvit, aby ti dávali mísu na čůrání. Za jak dlouho se budeš moci pak postavit, to netuším. Držím palce, ať operace dobře dopadne.
@stinga píše: Více
Co to je za reakci? Víš, že existují třeba mísy pro lidi, co se nemůžou zvednout z lůžka?
Nebudeš ve stavu, abys nekontrolovala obsah močového měchýře.
no já s tím zkušenost nemám, ale myslím si, že hned se postavit je nesmysl, byla na té operaci matka bývalého přítele a mám ten dojem, že pokud ležela na ortopedii, tak byla naprostý ležák, pak ji přendali na rehabilitační oddělení a začíná se tím, že tou operovanou nohou vleže jezdíš v takovém korýtku, které donese rehabilitační sestra, ale na tom RHB oddělení pak už velice rychle chodila o berlích, to jo,
ale obávám se, že pár dní po operaci musíš pouze ležet
@SlečnaDahlia píše: Více
vím, ale bezprostředně po operaci to kontrolovat nezvládne,
navíc nemocniční personál preferuje nasazení cévky, mají to pak bez práce, než nosit mísu na zavolání
@stinga ale bude to kontrolovat. Ti lidé nejsou mimo. TEP kolene doplnila autorka později, mně tam jen nabouchali nějaké skoby a šroubky.
@Velryba černá píše: Více
no v podstatě jako u každého podobného dotazu asi záleží na zvyklostech nemocnice, kam zakladatelka jde a měla by se ptát tam, jak to po operaci chodí
@stinga jinak co čtu, tak po TEP kolene se pacient staví pomocí francouzských holí druhý den a s rehabilitací se také začíná co nejdříve.
Zdravím a přeji krásnou adventní neděli. Chtěla bych se vás zeptat zítra mám nástup do nemocnice na operaci kolene a dostala jsem strach z toho, že po operaci budu mít cévku. Myslíte si že jí mohu odmítnout a dávali vám ji po operaci kolene nebo jste mohli normálně na WC mám z toho hrozný strach hlavně z té cévky tak kdo by věděl Děkuji za rady jedná se o celkovou výměnu kolenního kloubu.