Cévkování při operaci kolene

Anonymní
8.12.24 14:40

Cévkování při operaci kolene

Zdravím a přeji krásnou adventní neděli. Chtěla bych se vás zeptat zítra mám nástup do nemocnice na operaci kolene a dostala jsem strach z toho, že po operaci budu mít cévku. Myslíte si že jí mohu odmítnout a dávali vám ji po operaci kolene nebo jste mohli normálně na WC mám z toho hrozný strach hlavně z té cévky tak kdo by věděl Děkuji za rady jedná se o celkovou výměnu kolenního kloubu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76952
8.12.24 14:54
@Anonymní píše: Více

a ty bys chtěla po operaci nekontrolovaně čurat pod sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 14:56

@stinga chtela bych se po operaci postavit zda to pujde.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
8.12.24 14:56

Nikdy jsem cévku neměla. Bezprostředně po operaci podložní místa, dle zvyklostí (často večer po operaci) první pokusy o mobilizaci a odchod na toaletu.

• Citovat
  • Upravit
434
8.12.24 14:57

Tak z cévky nemusíte mít strach, jako není to příjemné, ale vydržet se to dá. Nevím, jestli po takové operaci musí být nebo ne, to neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9199
8.12.24 15:00

Já bych tedy osobně měla daleko větší hrůzu z výměny kolenního kloubu, než pak z cévky. Já jsem několik let byla na cévkování závislá a zachránilo mi to život. Jsem za cévky vděčná. Ale pokud z toho máš takovou hrůzu, tak třeba by bylo možné se domluvit, aby ti dávali mísu na čůrání. Za jak dlouho se budeš moci pak postavit, to netuším. Držím palce, ať operace dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
8.12.24 15:02
@stinga píše: Více

8o Co to je za reakci? Víš, že existují třeba mísy pro lidi, co se nemůžou zvednout z lůžka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.12.24 15:03

Nebudeš ve stavu, abys nekontrolovala obsah močového měchýře.

• Citovat
  • Upravit
76952
8.12.24 15:07

no já s tím zkušenost nemám, ale myslím si, že hned se postavit je nesmysl, byla na té operaci matka bývalého přítele a mám ten dojem, že pokud ležela na ortopedii, tak byla naprostý ležák, pak ji přendali na rehabilitační oddělení a začíná se tím, že tou operovanou nohou vleže jezdíš v takovém korýtku, které donese rehabilitační sestra, ale na tom RHB oddělení pak už velice rychle chodila o berlích, to jo,
ale obávám se, že pár dní po operaci musíš pouze ležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76952
8.12.24 15:09
@SlečnaDahlia píše: Více

vím, ale bezprostředně po operaci to kontrolovat nezvládne,
navíc nemocniční personál preferuje nasazení cévky, mají to pak bez práce, než nosit mísu na zavolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76952
8.12.24 15:09
@Velryba černá píše: Více

po totální výměně kolene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.12.24 15:18

@stinga ale bude to kontrolovat. Ti lidé nejsou mimo. TEP kolene doplnila autorka později, mně tam jen nabouchali nějaké skoby a šroubky.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
8.12.24 15:20

@stinga a že si chce personál něco ulehčit, není argument.

• Citovat
  • Upravit
76952
8.12.24 15:22
@Velryba černá píše: Více

no v podstatě jako u každého podobného dotazu asi záleží na zvyklostech nemocnice, kam zakladatelka jde a měla by se ptát tam, jak to po operaci chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.12.24 15:23

@stinga jinak co čtu, tak po TEP kolene se pacient staví pomocí francouzských holí druhý den a s rehabilitací se také začíná co nejdříve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty