ČEZ nevrátil celý přeplatek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ČEZ nevrátil celý přeplatek
Ahoj holky,
meli jste nekdo vyrovnani elektriny u CEZu? Nam meli vracet, ale nevratili celou castku jen neco a zbytek co si nechali na dalsi zalohy!!! Ale ja nechci, aby mi blokovali moje penize a meli je na ucte a sli jim z toho uroky!!! Nam prece taky nikdo nepujci penize bez uroku a nebo nemame pravo drzet nekomu penize!!! Jsem se vytocila hned po ranu, pocitala jsem z celou vracenou castkou a ne ze si skoro polovinu nechaji!!! Navic mi prislo na e-mail, ze dne 17.9.2013 je splatnost a u toho byla napsana cela castka, tudiz jsem predpokladala, ze vrati celou a nenapadlo me, ze by jsi neco nechali!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky jsme měli přeplatek, ale neplatili jsme 4. měsíce zálohy po vyúčtování a tím to bylo vyřešené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Automaticky je nechávají na další zálohy, ale měli by ti je poslat na vyžádání, takže tam zavolej nebo napis mail
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak mě udělali to samý. měla jsem preplatek skoro 2 tis. a nechali si to na zálohy…nic nevrátili..tak ono víceméně je to jedno, vyjde to nastejno, jako kdybys jim to zaplatila v dalších zalohach..prostě párkrát nemusíš nic platit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to teď běžné, že přeplatky nevracejí, ale použijí na další zálohy, já v tom třeba problém nevidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od minulého roku to tak je. Ale stačí jim zavolat a bez potíží přeplatek vrací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me spis stve to, ze kdyz jsme kupovali dum, tak jsem chtela tarif tak neco kolem dvou stovek, rikala jsem jim, ze dum je neobyvatelny a ze tam nebude spotreba, neslo to!!! Musela jsem platit 1340 Kc maji to jako sazbu pro rodinny dum coz je pry nejnizsi. Ted maji skoro vsechno vracet a jeste si nechaji zase pulku na dalsi zalohy! nechapu, kdyz tam nikdo nebydli a ja jim to opakovane rikam! Proto me to stve! Prvne jsem musela platit zbytecne vysko zalohy a ted mi zase nevrati penize, ktery jsou moje! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mapos tak tam zavolej nebo zajdi a v klidu jim to tak řekni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrací pouze na písemnou žádost, jinak nechávají na další zálohy, takže pisni mail a oni vrátí vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim, ze bude problem vyresen, jen me to hned po ranu nastvalo a musela jsem si ulevit! Dlouho jsem to s nima resila a zbytecne jsem jim musela posilat castku o ktere jsem vedela, ze je neprimerena, jen kvuli jejich tabulkam. A ted mi zase drzi penize. Proste me to nastvalo a musela jsem si ulevit. Hned tam napisu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Staci tam zavolat. Take jsem s CEZem valcila. Mela jsem stejny pripad, rodinny dum, kde jsem temr nebydlela a zalohy mespocetli, jak kdybych svitila cele ulici. Volala jsem na infolinku, po telefonu mohou zalohy snizil pouze na polovinu, kdybych chtela vic, tak musim nahlasit stav elektromeru a za tyden zavolat stav znovu (nechapu, kdyz maji dalkovy odecet, ale asi prace navic).
Oproti tomu prazska plynarenska preplatek hned vraci a jeste ho uroci nejakym procentem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to teda překvapilo při vyúčtování hodně - přeplatek 26 tisíc (!), zálohy 2 tisíce na měsíc a ve vyúčtování poznámka, že bude použito na další zálohy, čili na celý rok. Nicméně mám jejich elektronickou kancelář, napsala jsem krátkou zprávu, že požaduji zálohu vrátit a bez problémů jsem měla ve splatnosti na účtě. Holt to zkouší. Dva tisíce bych neřešila, ale platby na celý rok dopředu mě teda upřímně šokovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam prave zalohy nesnizili, ze jsme se k nim prihlasili a pred tim nebyl nikde odber, dum byl totiz odpojen od vsechn energii. Neslo se s nima proste domluvit, tak jsme to celej rok platili a ted jsem docela pocitala s vracenim a nic. Jak malej usne jdu tam hned volat a doufam, ze ted ta domluva bude lepsi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mapos my měli kdysi plyn u RWE a platili jsme 140kč (jen vaříme) a přišel nám doplatek 90kč a hned nám zvedli měsíční zálohy na 230kč
šli jsme tam s tím, že je to nepřiměřené navýšení, paní nás vyhodila s tím, že tak je to nařízené a hotovo, že ona s tím nic neudělá
ještě ten den jsme od nich odešli právě k čezu, u kterého jsme si sami mohli určit zálohu, takže to jen pro informaci, že v to není jenom čez ale i jiné společnosti, které se zákazníkem ořou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit