Chalupaření Sázava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
My na vesnici bydlíme, takže jsme v tom pořád
Ale víme, že mít byt, tak by sme určitě chtěli chatu nebo chalupu.
Na Sázavu jezdíme na cundr, milujeme to tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasi chalupari, kazdy patek jsme vyrazeli a v nedeli se vraceli. Ted uz jsou v duchodu a jezdi tam na cele leto. Jezdili jsme vsichni, nasla jsem si tam i kamarady. Ale vim ze ne vsude jezdi vsichni. Sousedka jezdila vzdy sama bez manzela. A strejda zas mel problem, kdyz pak jeho dcery mely nejake vikendove zavody a nemohly jet. Asi to chce zvolit kompromis. Je tam neco, co by je bavilo? Pozvat nejake zname, grilovani? Houbareni? Jak to tam probiha, kdyby tam byli, venoval/a by ses jim nebo si neco kutis sam/a?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párkrát jseme byli na houbách.
Blizko je řeka, v létě schladit se nebo na padlboordu jezdím.
Pak údržba no…zahrada…tráva, záhony.
Tenhle zájem a klid přichází asi opravdu až s věkem ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám poděděný takový rodinný hrad. Spousta vzpomínek a kamarádů. Rodince se moc už nechce, což mě mrzí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, znám to. Škoda, ale každý má prostě to své a je velký štěstí, když jsou zájmy společný.
- Citovat
- Upravit
Mám to podobně, rodina moc nadšená není, ale já si chalupu užívám jako únik od všeho. Je to skvělý čas na odpočinek a klid, i když chápu, že absence společnosti může mrzet. Zkuste pozvat přátele nebo sousedy, někdy to dodá úplně jinou atmosféru.
- Citovat
- Upravit
Jj…jedna sousedka, jak mě vidí, tak běží si popovídat, ono to tam je dost rozlehlé.
Takže je pak taky ráda za pár slov a společnost.
Taky to miluji, únik od všeho to opravdu je. Si vždy připadám jak v jiném světě. Člověk si tak nějak užije víc sám sebe ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,

zajímalo by mě jestli taky máte někdo koníček chalupařaní, tak, že tam trávíte čas sám?
Bohužel rodina tento zájem nemá.
Výjimečně se mnou jedou, ale opravdu málo. Já lásku k venkovu mám. Užívám si to, ale zároveň mě to samozřejmě trochu mrzí.
Děkuji za Vaše odpovědi. Jak to máte s tímto typicky českým zvykem vy.