Umíte nacenit svou práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak taky záleží, čí to děláš oficiálně. Tzv platíš odvody, pronájem apod. Pokud ne, tak je to jen koníček a své služby můžeš nabízet max za materiál ![]()
Já se nacenit umím, ale podnikám. A ano spousta lidí, cenu nechápe. Tak jdou k těm, co pracují na černo ![]()
- Citovat
- Upravit
Doporučuju nabídnou výrobky mimo svou sociální bublinu a rovnou za cenu, za kterou chceš prodat. Nedávat lidem prostor ke smlouvání nebo pocit, že bys jim měla něco dát „výhodně“ z kamarádství…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
To je klasika. Zkus se jich zeptat,.zda by pracovali za 20 kc na hodinu.
A.pani, co by to chtela jeste levneji nez material je hodne mimo. Te bych rekla, ze ji poslu adresu obchodu kde kupuji vlnu a stranky, kde najde navod k pleteni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V těchto případech je nejlepší rict “hele potrebuju tolik a tolik klubek této vlny, tak to kup a dones
. Za upleteni chci XY a ber nebo nech být, případně pokud te to opravdu bavi a za práci nic nechceš, tak s tím, ať ti dá to, co uzná za adekvatni (takhle jsem kamarádkám za bednu mionnetta delala věnce vánoční)
Jinak pokud by něco takového spustila, tak bych ji řekla svoje
přece nebudeš ještě doplácet za materiál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se to naucila s detma. Kdyz uz s nima netravim nejaky cas, chci, abych ho mela adekvatne zaplaceny a abych jim a sobe mohla neco rozumne doprat.
Navic na vyrobky pod cenou uz neverim. Proste material a prace neco stoji. Pokud to stoji min nez obvykle, znamena to pro me, ze si to nekoupim. Ocekavam pak nizsi kvalitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
Ne, dělám vše, protože mě to baví. Sousedka chtěla můj nově upleteny svetr za cenu menší než jsou náklady.
- Citovat
- Upravit
Naštěstí to mně chtěly jen kamarádky, kterým se to vyplatilo, neplatily za značku a byly jsme spokojené obě strany
ale taky se mě zeptala na tepláky paní, která kupuje balíky použitého oblečení a té se 350kč zdálo hodně…ale já jsem ráda, že jsem se to naučila, mamka šije už přes 40let jako koníček…třeba softky mám za chvilku hotové, skoro všechny švy si prošiju naplocho, dělám dětem vysoký pas a dcera v nich není jako strašidlo, protože je hodně hubená…nebo jim šiju mikiny jako roláky, hezky prodloužené…tak na něčem ušetříme a pak jim klidně koupím českou výrobu něčeho na vystřídání ![]()
- Citovat
- Upravit
já se ptala žluté kytky, která psala že umí nacenit svou práci, zajímalo mě zda plete a nacenuje si pletené věci, jinak tvoje sousedka je fakt dobrá to člověk neví jestli se má smát nebo brečet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak lidi se nekdy divi, kolik co stoji, kdyz nemaji zkusenosti. To mi pripada v pohode, holt kazde zbozi neni pro kazdeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve chvílu, kdy se dá v obchodě koupit hezký a kvalitní svetr za polovinu ceny, tak jsou logicky lidé překvapení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svetry dneska seženeš dost levně, až se někdy podivuji, jak je ta cena vůbec možná. Proto asi sousedka měla takovou představu o ceně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicknackEK píše: Více
To se akorát tak dočkáš toho, že tě sousedka obviní, že sis půlku materiálu nechala, protože tolik se toho nemohlo spotřebovat
Jak se někdo jeví jako problémový zákazník, tak je nejlepší dát od něj ruce pryč, ať si to pořídí někde jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je úplně jedno, jestli máš živnosťák nebo ne. Uživit se pletením je stejně utopie. Napočítala bych ji materiál a práci, oznámila dopředu, chceš, nechceš, nazdar. Kdo to kdy viděl, aby se člověk ošíval, když má zaplatit někomu za vyrobení toho, co chce nebo potřebuje? Ať si ten svetr sousedka nebo kamarádka umotá tedy sama. Ono se snadno kouká na práci, kterou někdo neumí. Ona to umí, ji to baví, tak ať mi to udělá. Jo. Krásná představa. A práce těch druhých se snadno hodnotí, když jí někdo vůbec nerozumí a neví, co to obnáší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem velmi tvůrčí člověk, často něco dělám, nejvíc pletu a šiju. Pokud mohu hodnotit, tak moje výrobky jsou pěkné a kvalitní.
Setkávám se s tím, že po mně tu a tam někdo něco chce. Mam ale pocit, že lidi jsou dost často mimo.
Před Vánoci jsem si upletla svetr, chtela ho po mně sousedka, prý zaplatí, uz to mi přišlo vtipné. Když jsem jí řekla cenu vlny, začala smlouvat, prý není možné, aby vlna na svetr stala tolik a prý to dělám pro sebe jako relax, tak proc chci tolik peněz.
Většinou mám cenu hodně podhodnocenou a čím víc někomu něco dělám, tím si méně věřím.
Dá se lidem vůbec vysvětlit, že i práce něco stojí?