Umíte nacenit svou práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
2.1.25 13:52
@Anonymní píše: Více

Některým jo, některým ne. Řekni cenu a buď ať berou nebo nechají být. Upřímně na netu je x skupin, kde výrobky prodáš během chvilky a i za větší cenu než si řekneš. A je spoustu těch, kterým to přijde drahé.
V rodině mám lidí kteří raději nakoupí v obchodě obyč kosmetiku, nekoupí nic doopravdy českého a kvalitně udělaného - různé výrobky… raději čína aliexpress apod…
V pohodě, je to jejich volba. Protože žijeme ve světě, kde je možnost volby.

Já zase kupuji české výrobky - mýdlo za 100 kč, dárek za 500 kč (který by přes eshop vyšel na 200 kč) apod… Sama tvořím, takže vím znamená čas, práce, věci k němu použité možná za málo, ale trávím nad tím čas a chci ho mít zaplacený.
Paní jsem na trhách řekla, že to má šíleně levné - velký kus mýdla za 100 kč. V přepočtu na váhu, kupuji dražší.

Sousedce bych řekla cenu a ber nebo ne. Příp. dobře zkuste si ho uplést a pak nacenit a uvidíme zda např. 200 kč bude stačit.. když to chcete po mně

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 14:34

Podle dotazu jsi podle mě typ, co se stydí za to, že si za odvedenou práci řekne peníze. Být tebou, řeknu jim, že to dělat nebudeš. Klidně i přes nějakou výmluvu. „U toho svého jsem litovala, že jsem se do toho pouštěla, znovu už do toho nepůjdu.“
Já bych to teda nedělala. Některé baby jsou otravné a tlačí a tlačí, aby dosáhly svého, tak není jednoduché se jich zbavit, ale nikomu nic nedlužíš a nejsi povinna to dělat, tak se nemusíš cítit provinile. A jestli to dělat chceš, tak dopředu řekni, že to prostě bude stát dost a tečka.

Ne, neumím a proto bych cizím lidem řekla, že to dělat nebudu, protože se mi nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 17:56
@Da12 píše: Více

Hlavně mi přišlo, že mi ani nevěřila cenu vlny a spotřebu na svetr pro dospělou osobu.
Už se mi to stalo po několikáté, šiju tašky, dvouvrstvé, kvalitní, velké. Představa ceny 50 Kč. Přitom metr látky je za 130 Kč, něco ucha.
Je to koníček, ale lidi kolem mě mají představu, že to mám zadarmo a těmi 50 Kč za tašku, kde mě jen materiál vychází na 180 Kč, poskytují milosrdenství.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat